شبکه فرانس۲۴
نشست عمومی پارلمان چین آغاز شد
نشست عمومی پارلمان چین در سایه چشم انداز نه چندان امیدوار کننده درباره اوضاع اقتصادی و مالی این کشور در سال آینده آغاز به کار کرد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه خبری فرانس ۲۴، نشست عمومی پارلمان چین در سایه سرکوب در هنگ کنگ و چشم انداز نه چندان امیدوار کننده درباره اوضاع اقتصادی و مالی این کشور در سال آینده آغاز شد.
لی کچیانگ نخست وزیر چین در نشست عمومی سالانه پارلمان این کشور با حضور سه هزار نماینده سخنرانی کرد. وی در این سخنرانی اظهارات محتاطانهای درباره اوضاع اقتصادی و مالی کشورش ارائه کرد. او در این سخنرانی گفت که رشد اقتصادی کشورش در سالی که گذشت شش درصد بوده است، اما کارشناسان با تردید به این آمار و ارقام می نگرند. وی گفت دولت چین پیش بینی کرده است که امسال بیش از ۱۱ میلیون شغل ایجاد کند. نخست وزیر چین در سخنرانی خود در این نشست گفت ما در حالی به این میزان رشد اقتصادی در سال گذشته رسیدیم که در کشور بحران بهداشتی ناشی از شیوع کرونا داشیم.
وی افزود ما اقدامات لازم و قطعی به منظور پیروزی کامل بر این بحران را اتخاذ کرده ایم و اقدامات لازم برای داشتن جامعهای مترقی را در نظر گرفته ایم.
یکی دیگر از چالشهای مهم در این نشست، بحران هنگ کنگ بود که دولت لایحهای برای تغییر نظام انتخاباتی آن ارائه کرده است. وی درباره بحران هنگ کنگ نیز اظهاراتی بیان کرد که اتحادیه اروپا در همین باره به چین هشدار داده است. پکن میخواهد محدودیتهایی برای نامزدهای انتخابات پارلمانی در این مستعمره سابق انگلیس ایجاد کند. هدف از این تغییر قانون آن است کسانی که مخالفت دولت چین و سیاستهای این کشور درباره هنگ کنگ هستند نتوانند در انتخابات پارلمانی نامزد شوند.
وانگ یانگ یکی از نمایندگان پارلمان چین در این نشست گفت ما به طور قاطع از این اصل که بر اساس آن هنگ کنگ باید توسط افراد مهین پرست اداره شود حمایت میکنیم. از همین رو ما به مطالعات و رایزنیها درباره این لایحه ادامه میدهیم. ما میخواهیم از مهین پرستی در میان جوانان هنگ کنگی حمایت کنیم.
این تغییر قانون به قانون امنیت ملی که خشم مردم هنگ کنگ را در سال گذشته برانگیخت افزوده میشود. این قانون امنیتی در پاسخ به جنبشهای طرفداری از دموکراسی در سال ۲۰۱۹ ارائه شد. از آن زمان تا کنون پکن روند بازداشت مخالفان را در این دولت شهر افزایش داده است. تنها در روز گذشته ۴۷ تن از مدافعان دموکراسی در هنگ کنگ به اتهام تلاش برای براندازی بازداشت شدند. بازداشتها و سرکوبهای چین در هنگ کنگ مستعمره پیشین انگلیس، نگرانی جامعه بین المللی و کشورهای غربی را برانگیخته است.