پخش زنده
امروز: -
نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی از بررسی مصوبه پیوست فرهنگی در صحن علنی مجلس بعد از اتمام لایحه بودجه۱۴۰۰ خبر داد.
آقای غلامرضا منتظری در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به اینکه فرهنگ زیر بنای تحولات یک کشور محسوب میشود گفت: فصل ممیز دولت ها، کشورها و ملتها فرهنگ است و اگر آن را حذف کنیم نمیتوان ملتها را تشخیص داد.
وی گفت: فرهنگ نشان دهنده هویت ماست و باید شاخصهای فرهنگی در هر کشوری که جلوهگری میکند با طرحهایی که نماد و هویت ما قلمداد میشود نشان داد.
آقای منتظری با اشاره به معماری کشور روم ادامه داد: بطور مثال زمانی که این نوع معماری را مشاهده میکنیم ایران قبل و بعد از اسلام را میبینیم که اینها متعلق به کدام فرهنگ هاست.
وی افزود: در سال ۱۳۸۶ مقام معظم رهبری خوشبختانه ضرورت بهره مندی از طرحهای کلان و مهم را در بخشهای مختلف برای پیوست فرهنگی مطرح کردند و در سال ۸۹ شورای انقلاب فرهنگی ضرورت طرحها و پیوست را به تصویب رساند.
آقای منتظری گفت: برای اینکه این رخداد انجام شود نیازمند یک پیوست فرهنگی هستیم، زیرا اگر وجود نداشته باشد ظهور و بروز آسیبهای فرهنگی در طرحها وجود خواهد داشت.
وی افزود: اگر به پیوست فرهنگی در بخشهای مختلف توجه نکنیم، وحدت ملی، هویت ملی و تولید ما که به عنوان یک اصل است دچار آسیب میشود و ما نیازمند یک نظام نامه و یا پیوست فرهنگی هستیم و در ابتدا با مصادیق اصلی طرحهای مهم را مشخص میکنیم، روش تدوین پیوست و شرح وظایف سازمانها را مشخص میکند و تا الان متأسفانه برغم مصوبه، در گذشته انجام نشده و در مقام عمل آثار ارزشمندی از جلوههای پیوسته فرهنگی در طرحهای کشور مشاهده نمیکنیم و این یک نقص به شمار میرود که به زمین مانده است.
وی افزود: توجه به پیوستهای فرهنگی یکی از اولویتهای کمیسیون فرهنگی مجلس یازدهم است و در سال ۱۴۰۰ در بخش لوایح و طرحهای مجلس شورای اسلامی قرار دادیم و نشستهایی را با دبیرخانه شورای انقلاب فرهنگی داشتیم و برای رخ دادن این اتفاق نیازمند یک گروه مرجع هستیم که پیوند علم و تجربه را شامل شود و به عنوان مرجع تعیین شاخص فرهنگی و متخصص برای سازمانها و نهادها هم باشد، یعنی به طور مثال اگر بخواهیم وزارت راه و شهرسازی یک پیوسته فرهنگی بنویسیم اگر بخواهیم خود وزارتخانه این پیوست را انجام دهد کار فرهنگی چشمگیری به شکل تخصصی انجام نخواهد گرفت، اما زمانی که ما اگر یک نظامنامه فرهنگی را تدوین کنیم و به وزارتخانهها ارائه دهیم آثار بیشتری خواهد داشت.
وی افزود: این پیوستها به گونهای است که با سبک زندگی فرهنگی و ساخت و سازها مصادیق فرهنگی را مشخص میکند که با فرهنگ ما نیز در تضاد نباشد خوشبختانه اتفاقات و توافق اولیه صورت گرفته است و بلافاصله بعد از بودجه وارد بحث خواهیم شد تا در همه زمینهها بتوانیم پیوست فرهنگی را آماده کنیم و مجلس هم در تصویب به وظیفه نظارتی خودش عمل خواهد کرد. اگر به پیوست فرهنگی توجه نکنیم در کوتاهمدت و در بلند مدت نمیتوانیم شاهد تحقق اهداف اسناد بالادستی باشیم، به نظرم کار بسیار مهم و اثربخش مجلس یازدهم به شمار میرود.