این موارد را بخوبی به یاد داشته باشید:
• گوشت مرغ تازه رنگ و بوی طبیعی داشته و پوست عاری از چروکیدگی است.
• گوشت مرغ فاسد، تیره، پرخون یا کبود است. گوشت مرغ در اثر نگهداری در شرایط نامناسب به تدریج خاکستری و گاهی سبز رنگ میشود که بایستی در این مواقع از مصرف آن خودداری نمود.
• تحلیل رفتن عضلات به خصوص در ناحیه سینه نشانه بیماری انگلی و عفونی است.
• لکههای سفید رنگ روی پوست و عضلات مرغ به علت انجماد آب زیر پوست و عضلات است. مصرف چنین گوشتی بلامانع است.
علائم مرغ مرده سر بریده:• ورم و سرخی پوست
• لکههای آبی و سیاه در تاج
• پس دادن رنگ کیسه صفرا
• لکههای حنائی رنگ در ناحیه شکمی
• لختههای خون در قلب و رگها
توجه داشته باشید:• جوجههایی که برای کباب مصرف میشوند نباید کمتر از ۳۰۰ گرم وزن داشته باشند.
• از مصرف مرغهایی که دارای لاغری شدید هستند خودداری نمایید.
• گوشتهای خام نه تنها دارای آلودگی اولیه میباشند بلکه از این راهها نیز آلوده میگردند: کشتار غیر بهداشتی، شستشوی لاشههای ذبح شده با آب آلوده، قرار دادن گوشت در خارج از یخچال•، چون این مواد غذایی خام معمولا دارای آلودگی میباشند از این رو نباید آنها را در مجاورت غذاهای پخته قرار داد.
• در صورتی که برای تهیه غذا لازم باشد از گوشت مرغ به صورت تکههای درشت استفاده گردد بایستی به قدر کافی حرارت داده شود تا قسمتهای داخلی آن نیز به خوبی بپزد.
• برای نگهداری مرغ برای مدت طولانی لازم است آن را حتما در محل یخ بستن و انجماد یخچال قرار داد تا از تکثیر میکروبهای احتمالی موجود در آن جلوگیری به عمل آید.
• اگر بخواهید از گوشت مرغ یخ زده استفاده نمایید بهتر است ابتدا آن را در طبقات پایین یخچال قرار دهید تا به آرامی از حالت انجماد خارج گشته و سپس آن را طبخ کنید.
خطر ابتلا به آنفلونزا:به دلیل خطر ابتلا به آنفلوانزای فوق حاد پرندگان رعایت نکات ذیل ضروری است:
• از خرید مرغ و سایر پرندگان زنده جدا خودداری نمائید.
• برای خرد کردن مرعهای تازه یا منجمد حتما از دستکش استفاده کنید.
• گوشت مرغ مصرفی را فقط ار مراکز مجازی که مرغ کشتار صنعتی عرضه مینمایند تهیه نمائید.
• از مصرف گوشت نیم پخته پرندگان جدا خودداری نمایید.
مشخصات مرغ منجمد سالم و بهداشتی:
مرغ منجمد میبایست ویژگیهای ذیل را دارا باشد:• مرغی که به صورت منجمد عرضه میشود باید به صورت منجمد به دست مصرف کننده برسد.
• گوشت مرغ منجمد، پس از رفع انجماد باید سختی و قوام طبیعی خود را حفظ کرده و سطح آن لیز و لزج نباشد.
• داخل بسته بندی مرغ منجمد باید فاقد مواد خارجی، خونابه یا آب منجمد شده باشد.
• مرغ منجمد باید عاری از آثار سوختگی ناشی از انجماد (لکههایی با رنگ سفید گچی تا خاکستری) و یا قارچ زدگی (لکههای رنگی ناشی از رشد قارچ) باشد.
• مرغ منجمد باید در کیسههای پلاستیکی سالم، بدون عیب و پارگی و دارای نشانه گذاری مربوطه (از جمله تاریخ تولید و انقضاء مجوز سازمان دامپزشکی، شرایط نگهداری و … به صورت خوانا و به زبان فارسی) عرضه شود.
• گوشت مرع منجمد (بسته بندی معمولی) را میتوان در دمای برودت فریزر (۱۸- درجه سانتیگراد) یک سال نگهداری نمود.