رئیس انجمن پزشکی استرالیا
کمیسیون اروپا صادرات واکسن به استرالیا را ممنوع کرد
ایتالیا درخواست کرد ۲۵۰ هزار دوز واکسن آسترازنیکا به جای ارسال به استرالیا در ایتالیا بماند؛ شرکت آسترازنیکا در این باره اظهارنظر نکرده است.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از تلویزیونی بی بی سی، کمیسیون اروپا برای نخستین بار صادرات یک محموله واکسن کرونا به خارج از این قاره را ممنوع کرده است.
ایتالیا درخواست کرد ۲۵۰ هزار دوز واکسن آسترازنیکا به جای ارسال به استرالیا در ایتالیا بماند. شرکت آسترازنیکا در این باره اظهارنظر نکرده است. استرالیا میگوید تولید واکسن در داخل پیش میرود و احتمالاً موفقیت آمیز خواهد بود.
انتقاد از ملي گرايي در خصوص واکسن کرونا
عمر خورشید، رئیس انجمن پزشکی استرالیا درباره اقدام اخیر اتحادیه اروپا گفت: بسیار مایه تاسف است که بگویم این ملی گرایی درباره واکسن چهره خود را نشان میدهد. استرالیا هم مثل هر کشور دیگری از طریق قراردادهای مذاکره شده بین دولتش با این شرکتهای بزرگ، حق دسترسی به واکسن را دارد. ما با تولید داخلی آتی، کمی تامین خواهیم شد، اما در حال حاضر استرالیا کاملاً وابسته به واردات واکسن به کشور است.
وی با اشاره به اینکه اجتناب از ملی گرایی در خصوص واکسن با توجه به منافع شخصی دولتها در سراسر جهان بسیار دشوار است گفت: استرالیا با مشارکت در ابتکار کوواکس و همچنین وعده حمایت از همسایگان محلی مان و جزایر اقیانوس آرام با تولیدات واکسن خودمان با ادامه شیوع کرونا، کار درست را انجام میدهد. کمی عجیب است که همین چند هفته پیش به نظر نمیرسید اروپا چندان علاقهمند به واکسن آسترازنیکا باشد، به طوری که سران کشورهای اروپایی اظهارنظرهای بسیار منفی درباره آن داشتند، اما ناگهان بعد از آنکه انگلیس ثابت کرد که این واکسن واقعاً خوبی است، ارسال محموله واکسن به استرالیا را ممنوع کردند.
واکسن تنها راه برای پایان دادن به محدودیتها
وی همچنین گفت: استرالیا با بستن مرزهای خود و ایزوله کردن خود از دیگر نقاط جهان و اتخاذ تدابیر بسیار شدید بهداشت عمومی پاسخ فوق العادهای به شیوع کرونا داد؛ بنابراین ما در اینجا وضعیت فوق العاده نداشته ایم. یک بار در یکی از ایالت هایمان با شیوع بسیار چشمگیر ویروس رو به رو شدیم، اما مدت زیادی است که شاهد شیوع ویروس در هیچ یک از مناطق کشورمان نبوده ایم - اگر هم بوده، بسیار کم بوده است-. همچنین از اکتبر سال گذشته تاکنون حتی یک تلفات هم نداشته است؛ بنابراین استرالیا وضعیت فوق العاده ندارد، اما مانند دیگر کشورهای جهان، واکسن تنها راه برای پایان دادن به محدودیتهای فوری در صورت شیوع بیماری در یک منطقه، و همچنین پیامدهای اقتصادی و پیامدهایی است که برای بهداشت روانی و جسمی مردم استرالیا به دنبال دارد؛ بنابراین ما هنوز وابسته به واکسن هستیم و قطعاً امیدوار به تولید داخلی خودمان هستیم که قرار است اواخر مارس آغاز شود.
رئیس انجمن پزشکی استرالیا در پاسخ به سؤالی درباره هتلهای مخصوص قرنطینه مسافران خارجی که بخشی از پاسخ قاطع استرالیا برای جلوگیری از شیوع کرونا بود گفت: در مجموع، هتلهای مخصوص قرنطینه در استرالیا موفقیت بزرگی بوده است، چون امکان تردد بسیار محدودی به داخل و خارج از کشور را برای افرادی که نیاز دارند، فراهم کرد. اما واقعیت این است که ویروس جهش یافته و کنترل آن دشوار شده است. ما شاهد موارد جداگانه شیوع در بیشتر ایالت هایمان بوده ایم که منجر به اعمال محدودیتهای فوری و اتخاذ دیگر تدابیر بهداشت عمومی شده و اين مسئله ناراحتی مردم را فراهم کرده است. در نتیجه ما به دنبال این هستیم که راههای شیوع ویروس از هوا را شناسایی کنیم تا از دستگاههای تهویه و دیگر ویژگیهای هتلها مطمئن شویم. این هتلها هرگز برای قرنطینه طراحی نشده اند. اما ما مناسبترین شان را انتخاب کردیم و همچنین درصدد گزینههای درازمدتتر همچون احداث ساختمانهای مخصوص قرنطینه هستیم.