در بحبوحه بحران بازگرداندن دهها آواره روهینگیا؛
سفر وزیر خارجه هند به بنگلادش
وزیر امور خارجه هند در بحبوحه تلاشها برای تعیین سرنوشت ۸۱ آواره روهینگیا که سوار قایقی سرگردان در آبهای بین المللی هستند، به بنگلادش سفر کرد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما؛ خبرگزاری رویترز گزارش داد، «سوبرامانیام جایشانکار» (S. Jaishankar) وزیر امور خارجه هند روز پنجشنبه در آستانه سفر «نارندرا مودی» نخست وزیر هند به بنگلادش، در بحبوحه تلاشها برای تعیین سرنوشت ۸۱ آواره روهینگیا که سوار قایقی سرگردان در آبهای بین المللی هستند، وارد این کشور شد.
دو مقام هندی در دهلی نو گفتند سوبرامانیام جایشانکار با همتای بنگلادشی اش درباره تقسیم آب، تجارت و مسائل مرزی گفتگو خواهد کرد.
یک مقام ارشد وزارت امور خارجه هند که اجازه نداشت با رسانهها صحبت کند و نخواست نامش فاش شود، گفت: «البته، مسئله آوارگان روهینگیا طی سفر یک روزه این وزیر هندی مطرح خواهد شد، اما مسئله اصلی در دستور کار وی پیرامون سفر آتی مودی خواهد بود.»
ماه گذشته (میلادی)، نیروهای گارد ساحلی هند ۸۱ مسلمان روهینگیا را که قایق شان بیش از دو هفته پس از آنکه بنگلادش را ترک کردند، در دریای آندامان سرگردان بود، نجات دادند. ۸ نفر از سرنشینان این قایق به علت تشنگی جان باخته بودند.
بنگلادش میزبان بیش از یک میلیون آواره روهینگیا از میانمارِ است.
در حالی که هند تا کنون به این آوارگان اجازه نداده است وارد خاک این کشور شوند و از بنگلادش میخواهد آنها را باز پس بگیرد، سرنوشت این آوارگان همچنان نامشخص است.
اما «ابوالکلام عبدالمؤمن» (A.K. Abdul Momen) وزیر امور خارجه بنگلادش هفته گذشته به رویترز گفت، دولتش انتظار دارد هند، نزدیکترین کشور، یا میانمار، کشور اصلی آوارگان روهینگیا، ۸۱ آواره نجات یافته را بپذیرند.
سازمانهای کمک رسان از دولتها میخواهند دست از فرافکنی بردارند و این ۸۱ نجات یافته را فوراً از دریای آندامان خارج کنند.
هند در هفتههای اخیر، دو میلیون دوز واکسن کووید-۱۹ به بنگلادش داده است و ممکن است از این حسن نیت برای فشار بر داکا (پایتخت بنگلادش) به منظور پذیرش این آوارگان استفاده کند.
مودی این ماه (میلادی)، برای شرکت در مراسم پنجاهمین سالگرد استقلال بنگلادش به داکا سفر میکند.
چندین دهه است در میانمار که اکثریت مردم آن بودایی هستند، با مسلمانان روهینگیا بدرفتاری میشود.
از اوت ۲۰۱۷، تقریبا ۷۵۰ هزار روهینگیایی برای فرار از آزار و اذیت ارتش و شبه نظامیان بودایی به بنگلادش گریخته اند. این موضوع تأسف بار سبب شد دولت آنگ سان سوچی، در دادگاه بین المللی دادگستری (بالاترین نهاد قضایی سازمان ملل) به «نسل کشی» متهم شود.
از اوایل دسامبر، بنگلادش انتقال صدها روهینگیایی را به جزیره دورافتاده در خلیج بنگال آغاز کرد که بشدت مورد انتقاد سازمانهای مدافع حقوق بشر قرار گرفت.
۶۰۰ هزار روهینگیایی نیز که با اعطای شهروندی میانمار به آنها مخالفت شد، در ایالت راخین در شمال غربی این کشور و در شرایطی تبعیض آمیز در اردوگاهها زندگی میکنند که بسیاری از آنها برای فرار به مالزی یا اندونزی تلاش میکنند.