به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از آنکارا؛ تمل کاراملا اوغلو گفت: فعالیتهای صلح آمیز هستهای ایران بعنوان تنها کشور اسلامی دارای فن آوری هستهای قابل تقدیر و مایه مباهات کشورهای اسلامی است.
نامزد سابق انتخابات ریاست جمهوری و رهبر حزب سعادت ترکیه در مصاحبه اختصاصی با خبرگزاری صدا وسیما با بیان اینکه داشتن فن آوری هستهای حق مسلم هر کشوری است و کشورها به فراخور توانی که دارند باید به این فن آوری دست یابند گفت: مسلمآ ایران با فن آوری هستهای گامی قابل تقدیر در راستای بازدارندگی برداشته و تنها کشور اسلامی است که میخواهد در فن آوری هستهای مستقل باشد.
تمل کاراملااوغلو با تآکید بر لزوم تلاش همه کشورها برای تآمین انرژی پاک و جلوگیری از آلودگی هوای ناشی از سوختهای فسیلی به اهمیت استفاده ازانرژی هستهای اشاره کرد و افزود: قطعآ سرمایه گذاری در عرصه هستهای و یا هر فن آوریی نه تنها به معنی فعالیت برای دستیابی به سلاح هستهای نیست بلکه میتواند راهگشای دستیابی به انرژی ارزان برای خدمت به بشریت است.
وی افزود:کشورهای غربی در تلاشند کشورهای غیرخودی را همواره تحت سلطه خود نگه دارند به همین دلیل مخالف دستیابی ایران به فن آوری هستهای هستند.
رهبر حزب سعادت دستیابی به انرژی هستهای را از جمله سیاستهای ترکیه در سالهای اخیر عنوان کرد و افزود: ترکیه هم برای دست یابی به انرژی هستهای در صدد فعالیتهای است، اما غربیها مخالف اقدامات و گامهای ترکیه در این زمینه هستند و تا کنون در این رابطه به ما کمکی نکرده اند به نظرم ما هم باید به فکر بومی سازی این فن آوری باشیم چرا ما باید ازغرب عقب بمانیم؟
وی تصریح کرد: در موضوع هستهای مطمئنآ حق انتخاب با ایران است، چون به همه اعلام کرد که بدنبال سلاح هستهای نیست و برای جلب اطمینان درهای تاسیساتش را بروی بازرسان آژانس باز گذاشت و همچنین درخصوص همکاری برای توسعه این فن آوری به همه کشورها پیشنهادات سازندهای داد.
کاراملا اوغلو با اشاره به تحریمهای ظالمانه علیه ایران گفت: غربیها از هیچ اقدامی برای تحریمهای ظالمانه علیه ایران دریغ نکردند، اما ایران به رغم این شرایط غیرمنصفانه که ما نیز مخالف آن هستیم سربلند شد.
رهبر حزب سعادت ترکیه تآکید کرد: بالطبع منطقی این است که ایران بر تلاشش برای توسعه و تقویت فنآوری هستهای بیافزاید و این هم حق مسلم ایران است که به راه خود ادامه دهد.
وی در ادامه با اشاره به نقشههای شوم استکبار جهانی و رژیم صهیونیستی برای ایجاد هرج و مرج و بهره برداری حداکثری از اختلافات کشورهای اسلامی گفت: متآسفانه حس اتحاد در میان کشورهای اسلامی رو به تضعیف است و بدتر اینکه برخی از کشورهای مسلمان برای عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی با هم در رقابتند.
وی افزود: غرب تا کنون به هیچ وجه از سیاستهای استثماری و خودکامگی اش دست نکشیده و همچنان به اعمال فشار و استثمار کشورهای دیگر ادامه میدهد و در سایه همین رویه است که توانست در خاورمیانه زمینه تآسیس اسرائیل را فراهم کند اسرائیلی که پس از دو هزار سال به اینن منطقه آمد و با ادعای ارض موعود اکنون در سرزمین فلسطین در حق مسلمانان اقدامات ظالمانه را عادی جلوه داده و انسانهای بی گناه حتی کودکان را محکوم به شکنجه و حبس میکند.
وی تصریح کرد: آیا پذیرش چنین ظلمی ممکن است؟ که مقدسترین مکانهای مسلمانان تحت اشغال رژیم کودک کش صهیونیستی باشد مسلم است که باید جلوی این اشغالگری گرفته شود، زیرا هدف فقط تشکیل کشوری بنام اسرائیل نیست بلکه هدف سرزمینی بنام ارض موعود است سرزمینی که شامل سوریه و عراق و بخشی از ترکیه و حتی ایران میشود.
تمل کاراملااوغلو تآکید کرد این سیاست خصمانه غیرقابل قبول بوده و کشورهای اسلامی مجبورند با هم متحد شده و مقابل آن مقاومت و ایستادگی کنند.
وی افزود: متآسفانه برخی کشورهای اسلامی با هم درگیرند که این نزاع و درگیریها هم ناشی از نقشههای شوم غربیها و کشورهای استعماری از طریق مسلح کردن برخی گروههای تروریستی است.
کاراملا اوغلو با تآکید بر مسئولیت سنگین کشورهای اسلامی از جمله ایران و ترکیه در مواجهه با اشغالگری و ظلم بر علیه مسلمانان خواستار تقویت هر چه بیشتر روابط کشورهای اسلامی در قالب سازمان و تشکلهایی همچون سازمان همکاریهای اسلامی موسوم به دی هشت شد.
رهبر حزب سعادت ترکیه از مرحوم اربکان بعنوان یکی از مهمترین بانیان سیاست تفرقه زدائی و اتحاد اسلامی با الهام از انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی (ره) یاد کرد و گفت: به این دلیل مرحوم اربکان برای تآسیس سازمان همکاری کشورهای اسلامی موسوم به دی ۸ تلاش زیادی کرد و پس از دی ۸ بدنبال تآسیس دی ۶۰ یعنی اتحاد کشورهای مسلمان و پس از آن هم به فکر تآسیس دی ۱۶۰ یعنی اتحاد کشورهای تحت استثمار بود و پس از آن هم فکر اتحاد تمام دنیا را در سر میپروراند.
وی در پایان تصریح کرد: انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی (ره) هم نقطه عطفی برای زمینه سازی شکل گیری اتحاد اسلامی و حمایت از مستضعفان جهان بود و امام خمینی هم بعنوان بنیانگذار اتحاد اسلامی راهگشای مسیری بود که مرحوم اربکان در ترکیه دنبال میکرد به این دلیل اولین سفر مرحوم اربکان پس از نخست وزیری و آخرین سفر وی قبل از وفاتش به ایران صورت گرفت. وی در این سفرها که من هم همراهش بودم دیدار و گفتگوهای موثر و امیدوار کنندهای با مقامات و مراجع دینی ایران داشت.