به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز گیلان استاندار در نشست کارگروه اقتصادی، اشتغال و سرمایه گذاری گیلان با بیان اینکه بر مبنای تأکیدات رهبر معظم انقلاب، راه ایستادگی و مقاومت در مقابل همه دشمنی ها و فشارهای دولت های استکباری، اتکاء به تولید داخل و استفاده از ظرفیت های داخلی حول محور سیاست های اقتصاد مقاومتی است، افزود: با نامگذاری سال جاری با شعار جهش تولید، برای جذب فراتر از سهمیه های ابلاغی دستگاه های اجرایی و منابع تسهیلاتی کارگروه های مختلف هم عهد شدیم و موضوعات تولید، اشتغال و اقتصاد محور برنامه ها قرار گرفت.
استاندار با تأکید براینکه باید پشتکار و پیگیری ها تا آخرین روز سال برای دستیابی به اهداف تعیین شده و نتایج مطلوب استمرار داشته باشد، گفت: پرداخت تسهیلات جهش و رونق تولید، نهادهای حمایتی، منابع روستایی و عشایری و کرونا باید با قوت و جدیت همچنان در دستور کار باشد چون مدت زمان باقیمانده تا پایان سال، برای حفظ رتبه های برتر گیلان موثر است.
رئیس شورای برنامه ریزی و توسعه گیلان اعتبار ابلاغی از محل بند الف تبصره 18 قانون بودجه با هدف اجرای برنامه اشتغال گسترده و مولد را 230 میلیارد تومان عنوان و خاطرنشان کرد: نسبت تسهیلات پرداختی تاکنون 122 درصد و به مبلغ 281 میلیارد تومان است.
زارع با بیان اینکه 75 طرح اقتصادی دیگر از محل تبصره 18 به مبلغ 889 میلیارد ریال در حال بررسی است، خواستار شتاب گیری روند پرداخت تسهیلات شد.
وی با اشاره به جایگاه دوم گیلان در اجرای طرح کارورزی گفت: در اجرای این طرح 964 فارغ التحصیل در بنگاه های اقتصادی استان جذب شدند و 200 نفر دیگر در شرف شروع به کار هستند که باید تا پایان سال محقق شود.
استاندار همچنین به جذب 62 درصدی منابع تسهیلات مشاغل خانگی و ضرورت اهتمام دستگاه های اجرایی برای پرداخت تسهیلات نهادهای حمایتی اشاره کرد و گفت: باتوجه به فراهم بودن بستر پرداخت تسهیلات از این محل، انتظار می رود تا پایان سال جاری شاهد تحقق پرداخت 100 درصدی منابع تسهیلات مشاغل خانگی باشیم.
وی تصریح کرد: گیلان در پرداخت تسهیلات روستایی و عشایری رتبه پنجم کشوری را دارد و از منابع این بخش 391 میلیارد تومان معادل 98 درصد اعتبارات جذب و پرداخت شده و در روزهای باقیمانده تا پایان سال امکان تحقق 100 درصدی برنامه های پیش بینی شده این حوزه نیز دست یافتنی است.
استاندار گیلان ایجاد اشتغال، توسعه، ارتقاء سطح معیشت و درآمد خانوارها را از اهداف پرداخت تسهیلات از منابع مختلف دانست و افزود : اگرچه بررسی تعداد بیمه شدگان تأمین اجتماعی شاخص خوبی برای راستی آزمایی تحقق اشتغال است ، اما پرداخت حقوق و میزان دریافتی ها بسیار مهم بوده و براین مبنا باید فرآیند نظارت، پایش و رصد با دقت انجام گیرد تا شغل واقعی ایجاد شده باشد.
وی استفاده روستاییان از حمایت های صورت گرفته دولت در خصوص بیمه روستایی و عشایری با پرداخت یارانه را مورد تأکید قرار داد و گفت: باید از ظرفیت اطلاع رسانی صدا و سیما و نیز شوراهای اسلامی شهر و روستا و دهیاران برای ترغیب روستاییان استفاده کرد.
در این جلسه گزارش آخرین وضعیت جذب تسهیلات تبصره 18، میزان اجرای سیاست های فعال بازار کار در استان، وضعیت جذب تسهیلات مشاغل خانگی، تسهیلات حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار مناطق روستایی و عشایری و تسهیلات بنگاه های آسیب دیده از کرونا ارائه شد.