پخش زنده
امروز: -
اقلیم بخش قابل توجهی از مساحت استان سیستان و بلوچستان از خشک به فراخشک تبدیل شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ مرکز سیستان و بلوچستان ، رئیس گروه تحقیقات هواشناسی سیستان و بلوچستان در جلسه «بررسی طرح تعیین نقش هریک از کاربریهای اصلی کشور در گسیل گرد و غبار» که به صورت ویدئو کنفرانس با دانشگاه تهران برگزار شد گفت : در شمال استان با توجه به میانگین سالانه بارش کمتر از 50 میلیمتر و تبخیر بیش از 4.6 متر در سال از قبل اقلیم فراخشک بوده است اما برای سایر مناطق استان هم احتمال تبدیل اقلیم خشک به فراخشک وجود دارد.
الهبخش ریگی افزود: از ابتدای سال زراعی تاکنون، تنها 5 میلیمتر باران در استان سیستان و بلوچستان باریده که نسبت به سال گذشته حدود 96 درصد و نسبت به بلندمدت بیش از 90 درصد کاهش یافته است.
رئیس گروه تحقیقات هواشناسی سیستان و بلوچستان گفت: علاوه بر شمال استان، کانونهای گرد وغباری غرب استان نیز فعال است و با توجه به ناکافی بودن ایستگاههای هواشناسی، این شاخصها از طریق سنجش از دور و تصاویر ماهواره مانند شاخص AOD بررسی میشود.
ریگی افزود : 12 ایستگاه سینوپتیک در استان وظیفه پایش وضعیت جوی استان و وضعیت رخداد پدیده های خاکدار را بر عهده دارند که این مقدار بسیار ناکافی است و یک ایستگاه سینوپتیک اصلی در دلگان در حال احداث است که قدری شبکه پایش غرب استان را پوشش میدهد.
بر اساس شاخص خشکی ، اقلیمهای دنیا به 7 دسته تقسیمبندی می شود که اقلیم فراخشک، در انتهای این پهنهبندی اقلیمی قرار دارد و ملاک و معیار اصلی تعیین آن، 2 پارامتر مهم «بارش» و «تبخیر و تعرق پتانسیل» است.