به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز قم/حجتالاسلام والمسلمین سید احمد مرتضوی مقدم، رییس دیوان عالی کشور، بعدازظهر امروز در سفر به استان قم، با آیات عظام مکارم شیرازی، نوری همدانی، بوشهری، اعرافی و مقتدایی دیدار و گفتگو کرد.
حوزه علمیه، یار دستگاه قضاحوزههای علمیه میتواند به نحو چشمگیری در بهبود عملکرد دستگاه قضا اثرگذار باشد.
مدیر حوزه های علمیه کشور در دیدار با رئیس دیوان عالی کشور با بیان این مطلب گقت: نیازسنجی نهادهای مختلف نظام از سوی حوزه های علمیه صورت گرفته و حوزههای علمیه در پی رفع این نیازها به بهترین شکل است.
آیت الله اعرافی به تدوین سندی جدید برای ساز و کار و تعامل حوزه علمیه و دستگاه قضا اشاره کرد و گفت: درختواره کاملی از نظام رشته ای حوزههای علمیه تدوین شده که بیش از ۵۰ رشته آن به طور کامل با دستگاه قضا مرتبط است.
وی از راهاندازی دفتر فقه معاصر خبر داد و گفت: این دفتر برنامه پنج ساله دارد و برخی مسائل و موضوعات جدید را به صورت علمی و مدون بررسی می کند.
ایجاد فضای امیدوارانه در دستگاه قضارئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم: تحولات اخیر، فضای امیدوارانه در دستگاه قضا به وجود آورده است.
آیت الله حسینی بوشهری در دیدار رئیس دیوان عالی کشور گفت: با ایجاد تحول در دستگاه قضا شاهد فضای امیدوارانه ای در کشور هستیم و این نتیجه دلسوزی مسئولان قضایی کشور است.
وی دستگاه قضا را پناهگاه مردم دانست و گفت: اگر قانون به درستی اجرا شود همه سختی ها و دشواری ها برای مردم قابل تحمل است و توطئه دشمنان راه به جایی نمی برد.
آیت الله حسینی بوشهری بر نقش موثر پیشگیری در کاهش پرونده های قضایی پرداخت و افزود: دستگاه قضا وقتی میبیند بخشی از مردم در امور و اتفاقاتی متضرر میشوند باید ورود قاطعانه داشته باشد.
وی حضور مسئولان قضایی بین مردم، کارگران و صنعتگران را اقدامی مفید و موثر دانست و گفت: اگر دستگاههای مختلف کارشان را به درستی انجام دهند، پای کسی به دادگاه ها باز نمی شود و فلسفه دیدار مردمی مسئولان قضایی، درک بهتر مشکلات مردم و جلوگیری از بروز جرم و بزه در جامعه است.
بی ارزشی حقوق بشر غربی در مقابل حقوق اسلامیآیت الله نوری همدانی: حقوق بشر غربی در مقابل حقوق اسلامی چندان ارزشی ندارد.
این مرجع تقلید در دیدار رئیس دیوان عالی کشور گفت: کشورهای غربی حقوق بشر را به مدرکی بی ارزش تبدیل کرده اند که به واسطه آن جنگهای بسیاری به راه میاندازند و ظلمهای زیادی میکنند.
وی حقوق اسلامی را کاملترین و موثرترین ابزار برای اجرای حق و عدالت در جامعه دانست و افزود: اگر جهل و ظلم و فقر از جامعه حذف شود حق و عدالت اجرا میشود و کارکنان دستگاه قضا توفیق بزرگی دارند که در این مسیر حرکت میکنند.
رییس دیوان عالی کشور نیز در این دیدار از کاهش چشمگیر پروندههای قضایی در این دیوان خبر داد و گفت: از ابتدای سال جاری به همت قضات دیوان، علاوه بر پروندههای جاری بیش از ۱۰ هزار پرونده موجود در دیوان به ۴ هزار پرونده کاهش پیدا کرده است.
حجت الاسلام والمسلمین سید احمد مرتضوی مقدم با اشاره به فعالیت ۱۳۵ قاضی عالی رتبه در دیوان عالی کشور گفت: در حال حاضر رسیدگی به پروندهها به روز شده و هیچ پروندهای در دیوان بیشتر از یک ماه نمیماند.
وی نظارت بر آرا قضات و ایجاد وحدت رویه بین آرا را دو وظیفه اصلی دیوان عالی کشور عنوان کرد و گفت: به منظور دقت و نظارت بیشتر به احکام، قضات دیوان به استانها سفر و از نزدیک و در کمترین زمان ممکن موضوعات را مرتفع میکنند
لزوم کاهش زمان رسیدگی به پروندههای قضاییآیت الله مکارم شیرازی: زمان رسیدگی به پروندهها در دستگاه قضایی باید کاهش یابد.
این مرجع تقلید در دیدار رئیس دیوان عالی کشور گفت: در حال حاضر رسیدگی به پروندههای قضایی تا حد زیادی کوتاه شده، اما میتواند با همت بیشتر مسئولان باز هم کاهش داشته باشد.
وی با انتقاد از برخی تبلیغات در مطبوعات و فضای مجازی در مورد وکالت تضمینی گفت: این تبلیغات، شان قوه قضاییه را خراب میکند چرا که این وکلا با چه تضمینی از پیش مدعی پیروزی در دادگاه میشوند.
آیتالله مکارمشیرازی ضمن قدردانی از اقدامات صورت گرفته در دستگاه قضایی گفت: حق طلبی، خدمت به اسلام است و مسئولان و کارکنان دستگاه قضایی در این مسیر حرکت میکنند.