به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز اصفهان؛ بیش از۵۰ نفر به نمایندگی از ۳۰۰ جایگاه دار سوخت استان با نصب پارچه نوشتههایی در این تجمع سه ساعته با درخواست اصلاح تولید و توزیع فرآوردههای نفتی و پرداخت ضرر و زیان، امروز مقابل استانداری اصفهان تجمع کرده و با انتقاد از نحوه عملکرد شرکت پخش فراوردههای نفتی، اعلام کردند، سالهاست زیان آن را متحمل شده اند.
عضو هئیت مدیره انجمن صنفی جایگاه داران سوخت استان در این تجمع با بیان اینکه سالهاست پیگیر مشکل کسری بار بنزین و گازوئیل هستیم گفت: کسری ۴۵ در ۱۰ هزار لیتر در جایگاههای سوخت بنزین را شرکت پخش فرآوردههای نفتی قبول دارد، اما الان این کسری ۲ تا ۳ برابر شده است.
علیرضا شیرانی گفت: کم باری و کم فروشی بنزین و گازوئیل تحویلی شرکت نفت، سالانه ۳۶۰ میلیارد ریال به جایگاه داران سوخت استان اصفهان خسارت زده است.
وی ضرر وارده به جایگاه داران شهرستانهای گلپایگان، فریدن و سمیرم بین دیگر مناطق استان را به علت سردی هوا و تبخیر بیشتر بنزین و گازوئیل، بیشتر میداند و میگوید: تبخیر فرآوردههای سوختی در این مناطق ۱۱۰ تا ۱۲۰ لیتر در ۱۰ هزار لیتر است.
عضو هئیت مدیره انجمن صنفی جایگاه داران سوخت استان گفت: برای رفع این زیان پیشنهاد میشود پالایشگاه اصفهان، بنزین و گازوئیل تولیدی را یک هفته در انبارهای خود نگهداری و پس از آن تحویل شرکت پخش فرآوردههای نفتی دهد.
سعید یزدانی دیگر عضو هیئت مدیره انجمن صنفی جایگاه داران سوخت استان یکی دیگر از تجمع کنندگان گفت: بعد از حدود ۴۰ سال سابقه فعالیت در این بخش شاهد کاهش کیفیت فرآوردههای نفتی هستیم و رنگ، بو و وزن آن گواه این مدعاست.
وی با بیان اینکه شرکت پخش فرآوردههای نفتی و پالایشگاه، کسری نفت و گاز را قبول ندارد افزود: به طور میانگین کسری در این بخش بین جایگاه داران سوخت دو منظوره استان اصفهان۶۰ تا ۹۰ به ۱۰ هزار لیتر است و این یعنی ۵ تا ۲۰ میلیون تومان ضرر ماهانه برای هر جایگاه دار.
یزدانی با اشاره به اینکه بسیاری دیگر از جایگاه داران سوخت در نقاط مختلف کشور با مشکل تبخیر فرآورده نفتی مواجه هستند پیشنهاد داد با حضور نماینده صنف جایگاه داران و کارشناسان، چند جایگاه سوخت به طور مستمر و متناوب بررسی تا این مشکل ریشه یابی و حل شود.
وی ضرر بی کیفیتی فرآوردههای نفتی از نظر سلامتی عموم مردم را هم ادعا دارد و میگوید: کارشناسان بهداشتی باید در این زمینه اطلاع رسانی کنند.
حسن باباشاهی عضو هئیت مدیره انجمن صنفی مجموعه خدمات رفاهی بین راهی استان اصفهان هم با گلایه از متحمل شدن خسارت بیشتر جایگاه داران در این مجموعه به علت توزیع گازوئیل گفت: این درحالی است که در برخی مناطق با توجه به سردی و گرمی هوا یا زمان توزیع سوخت و مسیر، برخی جایگاه داران کسری ندارند و حتی منفعت میکنند.
گرانمایه از جایگاه داران سوخت میمه یکی دیگر از تجمع کنندگان با بیان اینکه۴۰ سال است برای بررسی این مشکل با شرکت پخش فرآوردههای نفتی مکاتبه شده گفت:در این سالها پاسخی به ما داده نشده است و حاضریم هزینه بررسی میزان استاندارد تولید فرآورده، تانکر و اختلاف درجه حرارت را خودمان بپردازیم.
تجمع کنندگان مدعی بودند که ضرر مالی ناشی از تبخیر فرآوردههای نفتی هنگام سوخت گیری خودروهای سبک و سنگین و موتور سیکلت را صاحبان آن متحمل میشوند و تنفس فرآوردههای نفتی غیر استاندارد برای سلامتی تک تک مردم هم خطر دارد.
پیمان کامران رئیس جایگاه داران سوخت استان که به نمایندگی از تجمع کنندگان با سید حسین قاضی عسگر معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان در خصوص نتیجه این گفتگو گفت: قرار است مسئولان استانداری با شرکت پخش فرآوردههای نفتی و پالایشگاه اصفهان مذاکره کرده و نتیجه را اطلاع دهند.
۳۰۰ جایگاه سوخت در استان اصفهان فعال است که نیمی از آنها دو منظوره بنزین و گازوئیل و نیمی صرفا توزیع بنزین دارند.