پخش زنده
امروز: -
سخنگوی دولت گفت: بیش از هر مذاکرهای باید نسبت به صداقت آمریکا برای بازگشت به تعهدات برجام اطمینان پیدا کنیم و تنها معیار، گامهای عملی دولت آمریکاست.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ آقای علی ربیعی در ادامه نشست خبری هفتگی با خبرنگاران؛ در خصوص آخرین وضعیت بررسیها برای حضور آمریکا در نشست کمیسیون مشترک برجام گفت: پیشنهاد سه کشور اروپایی برای برگزاری نشست این گروه و آمریکا به عنوان مهمان ابتکاری، برای حل مسائل بود، اما از نظر ما زمان خوبی برای برگزاری چنین نشستی نیست.
بدون لغو تحریم ها، ادعای آمریکا مبنی بر اعتقاد به دیپلماسی ریاکارانه است
وی افزود: بدون لغو تحریم ها، ادعای آمریکا مبنی بر اعتقاد به دیپلماسی یک لفاظی ریاکارانه و غیرقابل قبول به نظر میرسد.
سخنگوی دولت تصریح کرد: ما پیش از هر مذاکرهای باید نسبت به صداقت آمریکا در جدیت آن برای بازگشت به تعهدات مطابق نص توافق برجام اطمینان پیدا کنیم. تنها معیار، گامهای عملی دولت آمریکاست.
آقای ربیعی اظهار کرد: ما از هرگونه ابتکاری از جانب اعضای باقیمانده در برجام برای سوق دادن آمریکا به ارائه چنین اطمینانی به جمهوری اسلامی ایران استقبال میکنیم.
وی خاطر نشان کرد: به دپیلماسی به عنوان تنها راه حل خروج از بن بستی که آمریکا آفریده پایبندیم، اما آغاز یک فرآیند دیپلماتیک موثر به حداقلی از حسن نیت نیاز دارد که آمریکا با امتناع از انجام تعهدات اولیه خود مطابق قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت ملل متحد از آن سرباز زده است.
دولت بایدن نمیتواند سیاست ترامپ را اجرا کند
سخنگوی دولت افزود: منتظر اقدام آمریکا هستیم. دولت بایدن نمیتواند سیاست ترامپ را اجرا کند و توقع نتیجه متفاوتی داشته باشد. اولین قدم برای آمریکا اعلام بازگشت به برجام و انجام تعهداتش است.
آقای ربیعی گفت: ایران در برجام است و در بالاترین سطح اعلام کرده که بلافاصله از اجرای تعهدات آمریکا، ایران نیز تمام اقدامات جبرانی خود را متوقف خواهد کرد.
سخنگوی دولت همچنین در خصوص واکنش ایران به قطعنامه ضدایرانی که در میان اعضای شواری حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی از سوی آمریکا توزیع شده گفت: توقف اجرای پروتکل الحاقی بر اساس قانون مصوب مجلس اقدامی توازن بخش بر مبنای بند ۳۶ برجام بود که به یک طرف حق میدهد در صورت عدم پایبندی طرفهای دیگر به تعهدات خود، متقابلاً تعهداتش را بطور جزئی یا کلی متوقف کند.
وی افزود: همچنان به برجام پایبندیم و در صورت ازسرگیری تعهدات سایر طرف ها، به سرعت و بدون فوت وقت تمامی تعهدات خود از جمله اجرای کامل پروتکل الحاقی را از سر خواهیم گرفت. توافق اخیر صورت گرفته بین ایران و آژانس بین المللی انرژی هستهای نشان دهنده حسن نیت ایران و ثبات قدم ما برای اطمینان بخشیدن به جامعه بین المللی درباره تعهد خدشه ناپذیر ما در صلح آمیز بودن فعالیتهای هستهای است.
هیچ دلیلی برای نگرانی از توقف اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی وجود ندارد
آقای ربیعی تصریح کرد: انتظار داریم که این حسن نیت با حسن نیت متقابل از سوی اعضای شورای حکام مواجه شود. از نظر ما با توافق صورت گرفته، هیچ دلیلی برای نگرانی از توقف اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی وجود ندارد.
سخنگوی دولت اظهار کرد: با این حال، اگر آمریکا واقعا دلیلی برای نگرانی دارد باید با بازگشت به تعهداتش در برجام زمینه را برای عمل متقابل ایران و این نگرانی مصنوعی برطرف کند. ما برای اعلام موضع و گامهای جبرانی عجله نداریم، اما هر اقدام مثبت یا منفی را با اقدامی متناظر و متناسب و در زمان و به شیوه مقتضی پاسخ خواهیم داد.
بازنگری در بیانیه مشترک اخیر بین آژانس و سازمان انرژی اتمی در صورت تصویب قطعنامهای علیه ایران
وی اظهار داشت: در پاسخ به این زمزمه کشورهای اروپایی، نماینده کشورمان طی بیانیهای اعلام کرده است که در صورت تصویب هر قطعنامهای علیه ایران، قطعا واکنش مناسب و تصمیم مقتضی اتخاذ خواهد شد از جمله بازنگری در بیانیه مشترک اخیر بین آژانس و سازمان انرژی اتمی.
سخنگوی دولت در خصوص آخرین وضعیت تهاتر بدهیهای هپکو هم گفت: در خصوص موضوع شرکت هپکو پس از برگزاری جلسات مختلف کارشناسی در وزارت اقتصاد پیرو دستور معاون اول محترم رئیس جمهور، در جلسهای با حضور وزیر محترم تعاون کار و رفاه اجتماعی، خزانه دار کل کشور، ریاست سازمان تامین اجتماعی، مدیران عامل بانکهای مرتبط و سایر مسئولین ذیربط موضوع تهاتر بدهی شرکت هپکو به بانکها با بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی مورد بررسی قرار گرفت و ساز و کارهای لازم برای تهاتر بدهی شرکت هپکو به بانکهای تجارت ملی و مسکن با بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی و دیگر پیشنهادات لازم برای طی مراحل قانونی و تصویب در هیئت محترم وزیران ارائه شد.
آقای ربیعی افزود: این موضوع با استفاده از ظرفیت بند و تبصره ۲ قانون بودجه سال ۹۹ در جلسه هیات وزیران به تصویب رسیده است و نگرانی وجود ندارد. با این تصمیم هم امنیت شغلی کارگران تامین خواهد شد و هم هپکو یک مدیریت مستمر و بازار برای تولیدات آن نیز فراهم خواهد شد.
دستور پرداخت یک میلیارد دلار به بانک کره جنوبی داده شده و در حال عملیاتی است
سخنگوی دولت درباره آخرین وضعیت آزاد سازی پول ایران توسط کره جنوبی تصریح کرد: بحث آزادسازی منابع که با فشارهای غیرقانونی دولت آمریکا در کشورهایی نظیر کره جنوبی، عراق و ژاپن مسدود شده است، توسط بانک مرکزی و وزارت امور خارجه در حال پیگیری است. این پیگیریها در روزهای اخیر سرعت بیشتری گرفته و گشایشهای خوبی به وجود آمده است.
وی اظهار کرد: بانک مرکزی با کره جنوبی و عراق توافقاتی در مورد نحوه استفاده از منابع و مقاصدی که باید منتقل بشوند انجام داده است.
آقای ربیعی گفت: بانک مرکزی برای خرید کالاهای اساسی، دارو و تجهیزات پزشکی سالانه باید بیش از ۱۰ میلیارد ارز تامین نماید. به طور طبیعی اولویت دولت و بانک مرکزی در استفاده از این منابع، در درجه اول برای تامین کالاهای اساسی و تامین نهادههای کشاورزی و دامی و دارو و تجهیزات پزشکی است.
سخنگوی دولت افزود: بر اساس مذاکرات صورت گرفته استفاده از منابع به صورت تدریجی انجام خواهد گرفت. در مورد کره جنوبی براساس تفاهم صورت گرفته دستور پرداخت ۱ میلیارد دلار به بانک کره داده شده است و در حال عملیاتی شدن است.
اظهارات درباره کرونا جهش یافته ایرانی صحت ندارد
وی در ادامه در خصوص برخی اظهارات درباره کرونا جهش یافته ایرانی گفت: واژه موتاسیون ایرانی یا جهش ایرانی ویروس کرونا که به نقل از نائب رییس محترم مجلس منتشر شده، درست نیست و صحت ندارد.
تا امروز از میان گونههایی که با مبدا انگلیس، آفریقای جنوبی، برزیل و کالیفرنیا وجود دارند، صرفا واریانت انگلیسی در ایران مشاهده شده است.
آقای ربیعی افزود: متاسفانه انتقال ناقص مطالب مطروحه هفتگی در ستاد ملی مقابله با کرونا آن هم از جانب افراد غیر از سخنگوی رسمی این ستاد و یا پوشش خبری ناقص آن در مواردی موجب سوء تفاهم و سوء برداشت شده است و امیدواریم دیگر شاهد تکرار این نوع موارد نباشیم.
سخنگوی دولت همچنین در خصوص بررسی مباحث FATF بین کمیته مشترک بین دولت و مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: تاکنون ۴ جلسه بین نمایندگان دولت در بالاترین سطح برگزار شده است و ۳ وزیر اقتصاد، امور خارجه و نفت بعلاوه معاون حقوقی رییس جمهور و رییس کل بانک مرکزی در جلسات مجمع شرکت کرده و ابعاد زیان بار عدم تصویب این لایحه را مورد بحث قرار داده اند.
وی افزود: قرار شد نقطه نظرهای جمع بندی شده نیز براساس ابهامات مجمع محترم، توسط وزیر اقتصاد و دارایی تدوین و ارائه شده و در اختیار مجمع قرار گیرد.
آقای ربیعی تصریح کرد: آنچه که در مورد اظهارات جدید دبیر مجمع مبنی بر برگزاری دور جدیدی از مباحث در مجلس بیان شده، ما اطلاعی نداریم. اما به نظر میرسد با توجه به اینکه موضوع از طریق مقام معظم رهبری به مجمع ارجاع شده و ایشان با تمدید زمان بررسی هم موافقت کرده اند ارجاع به مجلس و هر گونه بحث جدید موضوعیتی ندارد.
سخنگوی دولت تاکید کرد: از اینکه شرایطی ایجاد شد تا همکاران ما در دولت بتوانند نقطه نظرات خود را بیان نمایند، از مجمع تشخیص مصلحت سپاسگزاریم. همه ما امیدواریم تصمیمی اتخاذ شود که منافع ملی و زندگی اقتصادی مردم را تضمین کند.