پخش زنده
امروز: -
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: باید ۶۰ تا ۷۰ درصد جمعیت استان قزوین علیه بیماری کرونا واکسینه شوند تا به ایمنی لازم برسیم.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، دکتر پیمان نامدار، رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین در نشست کمیته هماهنگی واکسیناسیون کرونا در استان قزوین گفت: واکسن کرونا باید در سراسر جهان تزریق شود و اگر فقط یک کشور به تنهایی دست به واکسیناسیون بزند کارایی ندارد چرا که واکسنهای فعلی نیازمند مطالعه بیشتری هستند.
وی افزود: واکسن کرونا باید عادلانه در کشور توزیع شود و اولویت تزریق با کادر درمان است، زیرا مستقیم با بیماران کرونایی در ارتباط هستند.
دکتر نامدار خاطرنشان کرد: باید در مورد عوارض واکسن کرونا اطلاع رسانی درستی صورت گیرد تا عموم مردم در در جریان قرار گیرند.
وی افزود: واکسنهای ارسال شده به کشور باید در دمای منفی ۲۰ تا منفی ۸۰ درجه سانتیگراد نگهداری شوند به همین دلیل تزریق واکسن در بخش خصوصی انجام نمیشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین تصریح کرد: تمام واکسنهای کرونای موجود دو دوزی هستند و باید به دنبال هم تزریق شوند.
دکتر نامدار با تأکید بر اینکه در توزیع واکسن باید شاهد همکاری بین بخشی باشیم، گفت: واکسیناسیون صرفاً بر عهده دانشگاه علوم پزشکی نیست و همه ارگانها باید در این امر دخیل شوند.
وی افزود: باید ۶۰ تا ۷۰ درصد جمعیت استان واکسینه شوند تا به ایمنی لازم برسیم.
به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین، برای اینکه عدالت در توزیع واکسن حفظ شود سعی بر این است که به تمام کسانی که در حوزه کووید ۱۹ فعالیت میکنند واکسن تزریق شود.
دکتر نامدار گفت: خانمهای باردار و شیرده و کسانی که تست مثبت کرونا دارند نباید واکسن تزریق کنند.
فوت یک بیمار کرونایی در سه روز گذشته
منوچهر حبیبی، رئیس کمیته هماهنگی واکسیناسیون کرونای استان قزوین نیز در این نشست گفت: با همراهی مردم در سه روز گذشته یک مورد فوتی داشتیم و اگر مردم پای کار باشند میتوانیم این بیماری را کنترل کنیم.
وی افزود: ۹۵ درصد شهر در ساعت ۲۱ تعطیل هستند، اما ترددها همچنان زیاد است و نیروی انتظامی باید در این زمینه ورود کند تا عید نوروز خوبی برای مردم رقم بخورد.
حبیبی خاطرنشان کرد: خوشبختانه تزریق واکسن کرونا در استان قزوین شروع شده است و این موضوع نگرانیهای مردم را کاهش میدهد.
وی افزود: کمیته هماهنگی واکسیناسیون اختیارات استانی دارد و، چون واکسن به حد کافی نداریم و اثرات آن هنوز برای پزشکان مشخص نشده است، باید مردم همچنان دستورالعملهای بهداشتی را رعایت کنند.
به گفته جانشین ستاد پیشگیری و مقابله با کرونای استان قزوین، دولت از کشورهای روسیه، کوبا و چین واکسن کرونا را تهیه کرده است و امیدواریم در روزهای آینده واکسن بیشتری در اختیار استان قزوین قرار گیرد.
وی افزود: هلال احمر، بهداشت و درمان، ارتش، سپاه و نیروی انتظامی باید به کمک دانشگاه علوم پزشکی بیایند تا مشکلی در واکسیناسیون نداشته باشیم.
به گفته حبیبی، واکسن کرونا فقط در پایگاههای مشخص شده نزدیک اورژانس تزریق میشود.
وی افزود: کسانی که در غسال خانهها کار میکنند، باید در فاز یک واکسیناسیون قرار گیرند.
جانشین ستاد پیشگیری و مقابله با کرونای استان قزوین تصریح کرد: بیمارستانهای خصوصی، چون بیمار کرونایی پذیرش نمیکنند، در اولویت تزریق واکسن کرونا نیستند و در فاز بعدی قرار میگیرند.
واکسیناسیون گروههای پرخطر علیه بیماری کرونا
دکتر رحمانی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین نیز گفت: پزشکان و کادر درمانی که به صورت مستقیم با بیماران کرونایی در ارتباط هستند، مسئولان دفن فوتیهای کرونایی، کارکنان داروخانه ها، کارکنان اورژانس و دانشگاه علوم پزشکی، افراد دارای بیماریهای زمینه ای، سالمندان و کارکنان مراکز نگهداری سالمندان و معلولان و جانبازان بالای ۷۰ درصد در مرحله اول، علیه بیماری کرونا واکسینه میشوند.
وی افزود: بیمارستانهای رازی، ولایت و بوعلی سه پایگاه واکسیناسیون شهر قزوین هستند و در هر شهرستان نیز یک پایگاه برای واکسیناسیون کرونا در نظر گرفته شده است.
به گفته معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، به دلیل اینکه این واکسن واکنش سریع به همراه دارد باید در کنار پایگاه اورژانس تزریق شود.
تزریق واکسن کرونا به همراه ثبت کد ملی
دکتر قجر بیگی، معاون دانشگاه علوم پزشکی قزوین نیز با بیان اینکه هر واکسن کرونا دارای یک کد است که به همراه کد ملی، برای تزریق ثبت میشود، گفت: واکسنهای جدید که وارد کشور میشود باید در دمای زیر ۲۰ درجه نگه داری شود.
وی افزود: در حال حاضر در استان قزوین هزار و ۱۷۰ دوز واکسن کرونا موجود است.