پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: در جلسه امروز شورای عالی آمایش سرزمین، کلیات سند ملی و سند استانی ۳۱ استان تصویب شد.
آقای محمدباقر نوبخت در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: قرار است تا قبل از پایان سال، یک بار دیگر سند ملی آمایش سرزمین، ویرایش شود تا بتوانیم فروردین یا حداکثر اوایل اردیبهشت ماه سال آینده این سند را رونمایی کنیم.
وی گفت: این سند افق چشم انداز سال ۱۴۲۴ است که ۶ هدف مهم در آن تعریف شده است از جمله؛ راهبردها، سیاست ها، راهکارهای اجرایی و همه مواردی که بتواند مطالعات آمایش سرزمین را اجرایی کند.
آقای نوبخت افزود: این سند شامل ۵۲ جلد کتاب است و رونمایی از آن برای نظام تصمیم گیری کشور که به چنین دانشی مجهز میشود بسیار مطلوب است تا بتواند با توجه به این سند، تصمیمات درست بگیرد و به اهداف تعریف شده دست یابد.
وی تصریح کرد: اولین استفاده از سند ملی آمایش سرزمینی در برنامه هفتم توسعه خواهد بود که دولت دوازدهم تصمیم گرفت این برنامه را مسئولان اجرایی آینده تنظیم و خودشان آن را نیز اجرا کنند.
آقای نوبخت گفت: سند ملی آمایش سرزمین بیش از ۵۰ سال سابقه تحقیق دارد، چون از قبل از انقلاب مطالعات آن شروع شد و ما توانستیم این مطالعات را تکمیل کنیم.
وی افزود: این یک سند ارزشمند و بزرگی است مانند طرحهای زیربنایی که میتوانیم به دولت آینده تحویل دهیم.
آقای نوبخت گفت: یک تکلیف قانونی در ماده ۲۶ برنامه ششم و ماده ۲۶ قانون احکام دائمی برنامه وجود داشت مبنی بر اینکه شورای عالی آمایش سرزمین که از ۲۳ دستگاه تشکیل میشود و مدیریت آن را سازمان برنامه و بودجه به عهده دارد باید سند آمایش ملی و استانها را تصویب بکند به همین علت مطالعات گستردهای در این زمینه انجام شد و تقریباً همه دانشگاههای کشور به ویژه دانشگاههایی که در استانها مستقر هستند مأموریت یافتند آمایش سرزمین استان خود را تهیه کنند.
آقای نوبخت گفت: بر اساس این سند فعالیتی که هر استان میتواند انجام دهد مشخص میکنیم بنابراین سند ملی آمایش سرزمین سندی فرادستی است به همین دلیل در طول ۴ سال گذشته مطالعات گستردهای انجام شد و موفق شدیم برای ۳۱ استان سند آمایش استانی فراهم کنیم و یک سند ملی آمایش نیز داشته باشیم.