پخش زنده
امروز: -
فرمانده عملیات مقابله با کرونا در کلانشهر تهران با بیان این که کنترل کرونا فقط از دالان بهداشت میسر است تاکید کرد: پیشگیری از بیماری تنها از مسیر بهداشت ممکن است و هر تفکری خارج از این چارچوب میتواند روند همه گیری را گسترش دهد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، دکتر علیرضا زالی در جلسهای که امروز با حضور اعضای هیئت رییسه دانشگاه، مدیران شبکه ها، روسای مراکز بهداشت و کارشناسان بهداشت به صورت مجازی برگزار شد از خدمات و تلاشهای حوزه بهداشت دانشگاه در سالی که گذشت قدردانی کرد.
وی با اشاره به اینکه طرحهای بهداشت برای کنترل کرونا و ارتقای شاخصهای بهداشتی طرحهای مترقی و روشنی است اظهار داشت: همت بلند و کارنامه درخشانی که حوزه بهداشت در بحرانها خصوصا در دوران کرونا از خود به جای گذاشت قابل تقدیراست.
رییس دانشگاه با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در عرصه ارایه خدمات بهداشتی رتبه اول کشوری را به خود اختصاص داده است گفت: این دستاورد ارزشمند نشان از ایثارگری و آماربالای ارایه خدمت به مردم دارد.
وی با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در بین سایر دانشگاههای علوم پزشکی رتبه اول ارایه خدمت را داراست ادامه داد: حوزه بهداشت دانشگاه به بخش زیادی از جمعیت استان تهران نیز خدمات ارزندهای ارایه میدهد، افتخار این پیشتازی در مقایسه با سایر دانشگاهها و مراکز متعلق به دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی است.
به گفته دکتر زالی، اوج تلاش و ایثارگری مجموعه بهداشت دانشگاه به بحران کرونا مرتبط است. بحرانی که جنگ تمام عیاری برای دنیا رقم زد و در این میان مدافعان سلامت در حوزه بهداشت و درمان بالاترین و باکیفیتترین خدمات را به مردم ارایه دادند.
وی با بیان این که حوزه بهداشت به لحاظ اولویتها و اختصاص بودجه مورد غفلت تاریخی قرار گرفته این اتفاق را غفلتی تلخ توصیف کرد و گفت: اجرای طرح شهید سلیمانی گامی موثر در راستای استفاده بهینه از پتانسیلهای بهداشتی و ارتقا زیرساختها و خدمات است.
وی تامین منابع، اختصاص بودجه کافی به حوزه بهداشت و و اصلاح فرآیندها را راه حل مناسبی برای تقویت زیرساختهای بهداشت و ارتقا سطح سلامت بهداشت جامعه دانست.
اصلاح بازتوزیع مراکز بهداشتی در انطباق با گستره جغرافیایی تهران، ایجاد پایگاههای ثابت بهداشتی در هر منطقه و با سایزهای کوچکتر و افزایش نیروی انسانی از جمله راهکارهایی بود که دکتر زالی برای پیشبرد اهداف متعالی حوزه بهداشت به آن اشاره کرد.
وی با بیان این که مجموعه بهداشت و کارشناسان این حوزه به صورت شبانه روز در حال خدمت رسانی هستند ادامه داد: این درحالی است که هر روز بار کاری این حوزه رو به افزایش است و جنگ و نبرد با کرونا ادامه دارد.
رییس دانشگاه تکمیل طرحهای عمرانی، تعمیر و بازسازی مراکز و خانههای بهداشتی، تامین تجهیزات و نیروی انسانی را از مهمترین راهکارهای ارتقای زیرساختهای بهداشتی کشور ذکر کرد.
بیش از پنج میلیون و ۸۰۰ هزار نفر خدمت بهداشتی از دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی دریافت میکنند
دکتر ایاد بهادری منفرد معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی نیز در ادامه گزارش مبسوطی درباره اقدامات حوزه بهداشت ارایه داد و با اشاره به جمعیت تحت پوشش دانشگاه اظهار کرد: بیش از پنج میلیون و ۸۰۰ هزار نفر خدمت بهداشتی از دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی دریافت میکنند که از این تعداد ۲۸۰ هزار در روستاها این خدمات را دریافت میکنند.
وی با اشاره به وجود ۱۶ بخش بهداشتی تحت پوشش حوزه بهداشت دانشگاه افزود: ۳۴ دهستان، ۲۲ شهرو ۴۴۸ روستا توسط فعالان، پزشکان و کارشناسان بهداشتی خدمات دریافت میکنند.
دکتر ایاد بهادری منفرد با اشاره به مجهز بودن دانشگاه به ۱۰۴ مرکز جامع خدمات سلامت، ۱۲۳ خانه بهداشت، ۲۷۶ پایگاه شهری و روستایی گفت: در سالی که گذشت و با شیوع پاندمی کرونا بالغ بر ۴۰ مرکز به عنوان مراکز منتخب نشانه دار شدند که از این تعداد هشت مرکز به صورت ۲۴ ساعته و ۳۳ مرکز نیز به صورت ۱۶ ساعته پاسخگوی مراجعان بودند.
معاون امور بهداشتی دانشگاه از متوقف نشدن خدمات عادی حتی در پیکهای پاندمی به بیماران غیرکرونایی خبر داد و گفت: خدمات عادی هرگز به بیماران غیر کرونایی متوقف و یا کمرنگ نشد و با مشخص شدن این مراکز ۲۴ و ۱۶ ساعته به شکلی منسجمتر به مبتلایان و یا افراد مشکوک به کووید خدمت ارایه شد.
وی در ادامه به توسعه عمرانی حوزه بهداشت در سالهای اخیر اشاره کرد و افزود: حدودا ۱۳ پروژه به بهره برداری رسیده واز بیش از ۱۰ پروژه نیز تاپایان نیمه سال آینده بهره برداری خواهد شد.
دکتر بهادری منفرد اجرای طرح تعمیر و بازسازی چهار مرکز و خانه بهداشت و جذب منابع مالی که بخشی از آن با کمک خیرین سلامت صورت پذیرفته را از دیگر اقدامات معاونت بهداشتی ذکر کرد.
وی همچنین درباره غربالگریهای انجام شده درسال ۱۳۹۹ نیز توضیح داد: غربالگریهای صورت گرفته، غربالگریهای اولیه و همگانی بود به شکلی که حدودا سه میلیون و ۵۰۰ هزار خدمت به افراد تحت پوشش دانشگاه ارایه شد و در مرحله دوم افراد بالای ۱۵ سال و گروههای درمعرض خطر که جمعیتی بالغ بر دو میلیون و ۸۰۰ هزار نفر را به خود اختصاص میدادند در دستور کار قرار گرفت.
معاون امور بهداشتی دانشگاه از ارایه بیش ازسه میلیون و۳۰۰ هزار خدمت به افرادی که به دلیل شروع کرونا از برخی از خدمات مثل واکسیناسیون و غربالگری غافل شده بودند خبر داد و افزود: حدود ۷۱ درصد از جمعیت تحت پوشش دانشگاه تحت غربالگری مرحله سوم قرار گرفتند.
دکتر بهادری منفرد درباره خدمت رسانی به جمعیت عشایر کشور نیز گفت: در منطقه شمیرانات و دماوند برای خدمت رسانی به عشایر پایگاههای ثابت راهاندازی شد.
وی در ادامه با اشاره به انجام تستهای pcr برای شناسایی موارد ابتلا به کرونا نیز عنوان کرد: درکل استان تهران عددی نزدیک به ۴۵۰ هزار تست انجام شده و این درحالی است که بالغ بر ۲۰۰ هزار مورد از تستها در دانشگاه انجام شده است.
معاون امور بهداشتی دانشگاه درباره تعداد موارد مراجعه به پزشکان این معاونت نیز گفت: حدود ۳۶ درصد از مراجعان کل استان تهران به پزشکان مراکز بهداشت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی است.
وی در بخش دیگری گزارشی درخصوص واکسیناسیون ارایه داد و افزود: ۸۵ هزار واکسن آنفولانزا برای گروههای درمعرض خطر و گروههای هدف توسط مجموعه معاونت بهداشتی دانشگاه تزریق شد.
دکتر بهادری منفرد ازتزریق بیش از سه هزار و ۸۰۰ دوز واکسن کووید ۱۹ نیز در منطقه تحت پوشش دانشگاه به گروههای هدف واکسیناسیون خبر داد و افزود: این روند همچنان استمرار خواهد داشت و در روزهای آتی به تعداد آن اضافه خواهد شد.
معاون امور بهداشتی دانشگاه با بیان این که پوششهای متداول واکسیناسیون به صورت صد در صدی در منطقه تحت پوشش دانشگاه انجام شده است خاطرنشان کرد: رسیدن به حد مطلوب ۸۵ درصدی شاخص نمونه غربالگری نوزادان از دیگر دستاوردهای معاونت بهداشتی است.
وی با بیان این که پوشش غربالگری ۹۵ درصدی نوزادان یکی دیگر از افتخارات مجموعه معاونت درمان دانشگاه است افزود: علی رغم این که مردم ترس از ابتلا به کرونا با حضور در مراکز بهداشتی را داشتند با اطلاع رسانیهای به موقع این خدمات در بالاترین سطح به مردم ارایه شد.
دکتر بهادری منفرد دستیابی به هدف حذف سرخک، ۱۰۰ درصد مراقبت فعال در زمینه درمان و پیشگیری از هاری، ۱۱۸ بازرسی برای ۴۲ هزار کارگاه و غربالگری ۳۳۲ هزار شاغلان صنایع کارگری و شهرکهای صنعتی، را از دیگر افتخارآفرینیهای حوزه بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی ذکر کرد که علی رغم شیوع کرونا با قوت دنبال شده است.
وی با تاکید بر این که ۳۵ هزار تذکر، اخطار و دادگاهی در مورد کارگاههای مختلف انجام شده است ادامه داد: تقریبا ۲۵۴ هزار بازرسی از اماکن عمومی، ۳۶صدور هزار اخطاربهداشتی و پلمب بیش از ۲۵۰۰ واحد متخلف، رسیدگی به ۳۶ هزار شکایت ثبت شده درسامانه ۱۹۰، نظارت بر ۱۸۲ حوزه ضدعفونی آزمونهای مختلف در ۱۸۰ حوزه امتحانی اقدامات ملی و درخشان معاونت بهداشتی دانشگاه بوده که درسال گذشته انجام شده است.
دکتر بهادری منفرد با اشاره به این که ۱۰ هزار بازدید مشترک با هدف کنترل اپیدمی کرونا تا به امروز توسط کارشناسان بهداشتی انجام شده افزود: نظارت روزانه بر نحوه رعایت فاصله گذاری اجتماعی به ویژه در ناوگان حمل و نقل عمومی، نحوه رعایت پروتکل ها، نحوه تشییع و تدفین بیش از ۲ هزار نفر از فوت شدگان کرونایی، گندزدایی بیش از ۲۷۶ هزار محل از مبلمان شهری و محل سکونت مبتلایان به کووید نیز از دیگر اقدامات معاونت بهداشتی است.
کسب رتبه اول نظارت بر عملکرد بهداشتی مدارس توسط دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
معاون امور بهداشتی دانشگاه با بیان این که بیشترین نظارت بر عملکرد مدارس مربوط به استان تهران است افزود: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به لحاظ رعایت شیوه نامهها و نظارت بر عملکرد مدارس رتبه اول را به خود اختصاص داده است.
دکتر بهادری منفرد همچنین درباره نظارت کارشناسان بر نحوه رعایت شیوه نامهها و رعایت بهداشت دهان و دندان نیز گفت: ۲۳ هزار خدمت اورژانسی دندانپزشکی و اصلاح ساختارهای مراکز درمان دندانپزشکی درکارنامه درخشان معاونت بهداشتی به چشم میخورد.
استمرار طرح هر خانه یک پایگاه سلامت از دیگر مواردی بود که معاون امور بهداشتی دانشگاه به آن اشاره کرد و افزود: به دلیل کرونا و محدودیتهای موجود فعالیتهای ارزشمندی درحوزه جذب سفیران سلامت نیز صورت گرفته است. ۶۸۲ خانوار سفیر سلامت داشتند و ۲۱ سفیر سلامت غیر ایرانی نیز در حال همکاری با معاونت بهداشتی دانشگاه هستند.
وی در پایان به آموزش بیش از پنج میلیون نفر درخصوص کرونا، آموزش به یک میلیون و ۶۰۰ نفر به صورت چهره به چهره، شناسایی بیش از دو هزار بیمار در سطح مراکز خدمت، ارایه خدمات و مداخلات روانشناسی، اجرای برنامه متین و شناسایی مناطق پرخطر، ثبت کمترین میزان مرگ کودکان یک تا ۵۹ ماهه در بین دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور اشاره کرد.
دکتر زالی: شرایط کرونایی تهران شکننده و ناپایدار است
فرمانده ستاد مدیریت مقابله با بیماری کرونا گفت: در ۲۴ ساعت گذشته تعداد بیماران بستری شده در مراکز درمانی تهران ۳۸۰ نفر بوده است که ۱۱۱ مورد در بخش مراقبتهای ویژه بستری شده اند.
آقای علیرضا زالی در حاشیه جلسه ستاد استانی مقابله با بیماری کرونا که عصر امروز در استانداری تهران برگزار شد، در جمع خبرنگاران افزود: تعداد کلی بیماران بستری شده در استان تهران در ۲۴ ساعت گذشته دو هزار و ۱۱۲ مورد با تشخیص قطعی کرونا هستند که ۸۰۲ نفر از آنها در بخشهای مراقبت ویژه حضور دارند.
وی با بیان اینکه نسبت به روزهای گذشته از نظر میزان مراجعههای سرپایی یک و نیم درصد افزایش داشتیم، گفت: در زمینه بستری افراد کرونایی در بخشهای عادی و ویژه نسبت به هفته قبل شرایط به نسبت با ثباتی وجود دارد البته باتوجه به جهش یافتگی بیماری شاهد تغییر گروههای سنی در مراجعه افراد به بیمارستانها هستیم.
دکتر زالی افزود: در آغاز کرونا بیشتر مراجعههای ناشی از بیماری کرونا در گروه سنی ۶۰ تا ۷۰ و ۷۰ تا ۸۰ سال بود، اما در بهمن ماه منتهی به اسفند شاهد حضور گروه سنی ۳۰ تا ۴۰ سال و ۴۰ تا ۵۰ سال هستیم که البته ممکن است این الگوی سنی در هفتههای آینده تغییر کند.
وی گفت: باتوجه به اینکه هر روز در نقاط مختلف کشور شاهد ظهور سرشاخههایی از ویروس جهش یافته جدید هستیم، شرایط تهران بسیار شکننده و ناپایدار تلقی میشود و ممکن است هر لحظه اتفاق جدیدی در اوج گیری بیماری رخ دهد.
فرمانده ستاد مدیریت مقابله با بیماری کرونا با اشاره به حجم بالای ازدحام مردم در مناطق مرکزی شهر و بازار و نگرانی از افزایش شیوع بیماری کرونا افزود: این وضع بسیار نگران کننده است، زیرا هر جا که بر میزان جمعیت و تجمع افراد افزوده شود ممکن است در میزان سرایت و افزایش بیماری تاثیر بگذارد.
دکتر زالی درباره نگرانیها از آغاز سفرها در ایام نوروز گفت: با توجه به شیوع ویروس جهش یافته کرونا در مناطق مختلف کشور ضروری است که در شیوه کنترل آن تغییرات ویژهای صورت پذیرد و برخی از شاخصها که در تدوین رنگهای شهرها ملاک قرار داشت، باید بازنگری شود و همچنان بحث رعایت شیوه نامههای بهداشتی باید در اولویت عملکردها باشد.
وی افزود: این بیماری به گونهای است که به سرعت قادر است سیمای شهرها و استانها را تغییر دهد بنابراین شرایط برای هفته آینده و تصمیمات برای تعطیلات نوروز و تحلیل وضعیت آن بسیار سخت است از این رو هرگونه تصمیم گیری درباره سفرهای نوروزی باید معطوف به آخرین تحلیلها و وضعیت کرونایی شهرها و استانها صورت پذیرد.