تولید بیش از ۳۶ میلیون بشکه نفت از میدان مرزی آذر
مجری طرح توسعه میدان نفتی آذر از تولید بیش از ۳۶ میلیون بشکه نفت از میدان مرزی آذر تاکنون خبر داد و گفت: تا امروز تمامی هزینههای سرمایه گذاری پوشش داده شده است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز ایلام؛ مجری طرح توسعه میدان نفتی آذر در آیین بهره برداری رسمی از این میدان هدف
از
توسعه میدان آذر که در ۱۷ کیلومتری جنوب غربی مهران واقع شده است را در مرحله تولید زودهنگام ۳۰ هزار بشکه و در فاز نخست ۶۵ هزار بشکه اعلام کرد و گفت: این میدان ۴.۳ میلیارد بشکه نفت درجا و ۴۰۰ میلیون بشکه نفت قابل استحصال دارد. کیوان یاراحمدی
حفاری ۱۹ حلقه چاه تولیدی و یک حلقه چاه دفع پساب با عمق متوسط ۴۶۰۰ متر، انجام عملیات شکافت اسیدی و برانگیزش اسیدی انتخابی با حجم بالا در تمامی چاههای میدان آذر،
احداث تاسیسات سرچاهی و خطوط لوله جریانی به طول ۸۰ کیلومتر و سایز ۸ اینچ، احداث ۳۲۰ کیلومتر خطوط لوله انتقال نفت و گاز میدان به مقاصد مورد نظر که در مورد نفت واحد بهره برداری چشمه خوش و در مورد گازهای همراه نفت، ان جی ال ۳۳۰۰ خواهد بود، احداث واحد فرآورش مرکزی با ظرفیت ۷۱ هزار و ۵۰۰ و احداث واحد تاسیسات زودهنگام با ظرفیت ۳۰ هزار بشکه نفت خام از اهم فعالیتهای اجرا شده در طرح توسعه میدان مرزی آذر عنوان کرد.
وی افزود: از دیگر فعالیتهای انجام شده میتوان به احداث اقامتگاه، احداث آبگیر،
ایستگاه پمپاژ، ۴۰ کیلومتر خطوط لوله آبرسانی،
تامین ۲۷ مگاوات برق موردنیاز،
احداث پست برق ۱۳۲ به ۱۱ کیلوولت میدان آذر اشاره کرد.
یاراحمدی میزان سرمایه گذاری انجام شده
در طرح توسعه میدان آذر را ۱۲۵۷ میلیون یورو اعلام کرد و گفت: سرمایه گذاری انجام شده
به میزان ۱۰۰ میلیون یورو از پیش بینی انجام شده، کمتر بوده است.
بیشتر بخوانید:
وی افزود:
عمده سرمایه گذاری انجام شده در این طرح از محل تسهیلات صندوق توسعه ملی با عاملیت بانکهای سپه و خاورمیانه بوده است که در این میان ۸۰۰ میلیون دلار را بانک سپه و عاملیت ۲۰۰ میلیون دلار را بانک خاورمیانه عهده دار بوده و بقیه سرمایه مورد نیاز نیز از طریق صندوق سرمایه گذاری رفاه کارکنان صنعت نفت تامین شده است.
یار احمدی یادآور شد: با توجه به تولید تجمعی ۳۶ میلیون بشکهای نفت آذر، تا امروز تمامی هزینههای سرمایه گذاری پوشش داده شده است.
وی میدان نفتی آذر را یکی از پیچیدهترین میدانهای هیدروکربوری کشور از منظر ساختار زمین شناسی خواند و گفت: توالی لایههای پرفشار و کم فشار در این میدان عملیات حفاری را سخت و پرچالش کرده به نحوی که متوسط زمان حفاری در میدان آذر چندین برابر حفاری در چاههای خشکی در سایر نقاط کشور زمانبری داشت.
به گفته وی، اجرای موفقیتآمیز عملیات شکافت اسیدی در چند حلقه از چاههای میدان آذر، فعالیتی بود که برای نخستین بار در کشور در ابعاد میدانی به اجرا درآمد، ضمن آنکه سایر چاههای این میدان نیز تحت اسیدزنی انتخابی با حجم بالا قرار گرفت که بدین ترتیب امکان مشارکت حداکثری لایههای تولیدی و در نتیجه افزایش قابل ملاحظه شاخص بهرهدهی تولید از چاههای این میدان مشترک، حاصل شد.
یاراحمدی ادامه داد:
در حوزه مسائل فنی نیز میتوان به مشارکت سهم ایرانی افزون بر ۷۵ درصد نیز اشاره کرد که با تکیه بر توان و قابلیتهای پیمانکاران و سازندگان داخلی و در قالب واگذاری افزون بر ۱۵۰ قرارداد کوچک و بزرگ به دست آمد.مجری طرح توسعه میدان نفتی آذر در مورد توسعه میدان چنگوله که در مجاورت میدان نفتی آذر قرار دارد گفت: این طرح توسعهای که در قالب قراردادهای جدید نفتی اجرا خواهد شد، متعاقب اخذ مجوزهای لازم به زودی نهایی خواهد میشود.