(براساس بیانات رهبر معظم انقلاب از ۱۳۷۰ تا کنون)
تبیین کلیدواژه "ما میتوانیم" در بیانات رهبر معظم انقلاب
براساس بیانات رهبر معظم انقلاب، شعار "مامی توانیم" از ارزشها و اصول بنیادین انقلاب است و انقلاب توانسته است این روحیه و باور را به همگان تزریق کند.
به گزارش سرویس پژوهش خبرگزاری صدا وسیما: این پژوهش به بررسی و تحلیل محتوای بیانات رهبر معظم انقلاب درباره "اصل و باور ما میتوانیم" از سال ۱۳۷۰ تاکنون میپردازد.
رهبر انقلاب، حضرت امام را مظهر اعتقاد به خودباوری و اعتقاد به اصل "ما میتوانیم" را آموزه امام بزرگوار برای همه ملت ایران میدانند و تزریق روحیه "مامی توانیم" را از مظاهر عقلانیت امام و جذّابیّتهای شعارهای امام و عامل جذب جوانان به نهضت امام برمی شمارند.
براساس بیانات رهبر معظم انقلاب، شعار "مامی توانیم" از ارزشها و اصول بنیادین انقلاب است و انقلاب توانسته است این روحیه و باور را به همگان تزریق کند.
چگونگی تحقق باور "مامی توانیم" موضوع دیگری است که در بیانات رهبر انقلاب به آن اشاره شده است؛ براین اساس و برمبنای آیه شریفه "ذلک بأنّ اللَّه لم یک مغیّرا نعمة أنعمها علی قوم حتّی یغیّروا ما بأنفسهم"، تحقق باور "ما میتوانیم" در مرحله نخست، نیازمند تغییراست. "تقویت عقل و علم و عزم"، "وجود مدیریت جهادی" و "نگاه به واقعیّتهای کشور" از دیگر لوازم تحقق باور ما میتوانیم براساس بیانات رهبرمعظم انقلاب است.
از دیگر شاخصهایی که درباره اصل "مامی توانیم" در بیانات رهبر انقلاب وجود دارد، "قرآنی بودن فرهنگ ما میتوانیم" براساس آیه شریفه "ولاتهنوا و لاتحزنوا و انتم الاعلون ان کنتم مؤمنین" است. براین مبنا "مامی توانیم" از مجموعه عناصر قوّه عقلانی نظام اسلامی و از مصادیق گفتمان هویت اسلامی و مرتبط با شرف و کرامت مردم و دفاع از ارزشهای کشور است.
رهبر معظم انقلاب همچنین از "چالش ذهنی نمیتوانیم" نام میبرند و آن را از مهمترین چالشهای کشور میدانند و موانع اصلی در مسیر تحقق باور "ما میتوانیم" را پراکندن یأس و تیره کردن افق و منحرف کردن استعدادها برمی شمارند. بهره گیری دشمن از تاکتیکهای جنگ روانی برای القای روحیه نمیشود و نمیتوانیم از دیگر محورهایی است که رهبر معظم انقلاب دراین باره به آن اشاره میکنند.
از دیگر محورهای مرتبط با "باور مامی توانیم" در بیانات رهبرمعظم انقلاب، "مصادیق ماتوانستیم" است که از جمله آنها، پیشرفتهای هستهای، پیشرفت در زمینه سلّولهای بنیادی، پیشرفت در زمینه نانو، پیشرفت در زمینه هوافضا، اقتدار دفاعی و موشکی، گسترش جامعه دانشگاهی، پیشرفت در سدسازی و نیروگاه سازی، پیشرفت در ساختهای صنعتی و طراحی ماشینها و هواپیماهاست.