به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما ؛ همزمان با یک ساله شدن توافقنامه طالبان با آمریکا، طالبان بار دیگر بر خروج نظامیان خارجی براساس جدول زمانی این توافقنامه تاکید کردند.
طالبان امروز در بیانیهای اعلام کرد: بخش زیادی از نظامیان خارجی از افغانستان بیرون رفته اند و نیروهای باقیمانده نیز باید در زمان تعیین شده این کشور را ترک کنند.
طالبان در این بیانیه بار دیگر خواستار آزادی زندانیان باقیمانده این گروه از زندانهای دولت افغانستان و حذف نام سران طالبان از فهرست سیاه سازمان ملل متحد شدند و اعلام کردند: موارد یاد شده از مهمترین مواد توافقنامه با آمریکا بود که هنوز عملی نشده است.
براساس این بیانیه؛ طالبان به مفاد توافقنامه دوحه متعهد است و دولت آمریکا نیز باید در این زمینه متعهد باشد.
طالبان در این بیانیه مدعی شده است؛ توافقنامه دوحه راه عملی را برای برقراری امنیت و ثبات در افغانستان ایجاد کرده است و هر نوع تلاش برای یافتن جایگزین توافقنامه محکوم به شکست خواهد بود.
«سهیل شاهین» عضو هیئت سیاسی طالبان نیز امروز در پیامی از طریق توئیتر ادعا کرد: توافقنامه دوحه کلید حل مسئله افغانستان به شمارمی رود. این توافق، اساس مذاکرات میان افغانها و نظام اسلامی فراگیر افغان در آینده، زمینه برای ایجاد یک افغانستان صلح آمیز و مرفه خواهد بود و اجرای آن بر عهده همگان است.
طالبان در حالی بر خروج نظامیان خارجی از افغانستان براساس توافقنامه دوحه (اردیبهشت سال آینده) تاکید کرده است که آمریکا قصد دارد توافقنامه دوحه را دوباره بررسی کند.
از سوی دیگر دبیرکل ناتو گفته است خروج شتابزده نیروهای خارجی از افغانستان، زمینه افزایش تحرکات گروههای تروریستی را فراهم خواهد کرد.
طالبان قبل از این هشدار داده بود درصورت خارج نشدن نظامیان خارجی در موعد تعیین شده، حملات افراد طالبان بر نیروهای خارجی از سرگرفته میشود.
انس حقانی یکی از اعضای هیات مذاکره کننده طالبان هم در تازهترین توئیت خود به اعضای طالبان اعلام کرد: از بلوفهای آمریکا نترسید.
وی گفت: این بار اگر جنگ شروع شود (جنگ با نظامیان خارجی) ما پهپاد و موشکهای خودمان را داریم و تجهیزاتی در اختیار ماست که در دشمن در صورت به کار گیری ما خواهد گفتای کاش جنگ شروع نمیشد.
طالبان این روزها در حالی خواستار آزادی زندانیان باقیمانده خود شده است که دولت افغانستان به شدت با آزادی زندانیان دیگر طالبان مخالف است.
براساس توافقنامه دوحه، پنج هزار زندانی طالبان با اعمال فشار آمریکا از زندانهای دولت افغانستان در سال جاری آزاد شدند، مقامات افغان گفته اند بیش از هشتاد درصد زندانیان آزاد شده دوباره به میدانهای جنگ بازگشته اند.
هم اکنون ده هزارنظامی ناتو از جمله دو هزار و پانصد آمریکایی در افغانستان حضور دارند.