شکست غول کرونا با بازیهای کودکانه
در دوران شیوع کرونا ، از ایجاد ترس های افراطی در کودکان بپرهیزید و با قصه و بازی ، خود مراقبتی را به کودکان آموزش دهید .
به گزارش
خبرگزاری صدا وسیما مرکز خوزستان ؛ خانم علی مدد ، روانشناس کودک ، با بیان این که در حال حاضر با تغییر الگوی انتقال کرونا و مبتلا شدن کودکان موجی از نگرانی در بین خانوادهها ایجاد شده است، اظهار داشت: در شرایط کنونی با این موضوع مواجهیم که برخی والدین برای مراقبت از فرزندان به جای آموزش، آنان را از محیط اطراف میترسانند وناخواسته ترس از لمس اشیا و نزدیک شدن به دوستان را در آنان درونی میکنند.
مهمتر از ویروس کرونا واکنش والدین در برابر ویروس است
این روانشناس کودک تصریح کرد: در اولین گام ابتدا خود والدین باید بتوانند نگرانیهای خود را مدیریت کنند، والدینی که اظطراب دارند و ترسهای بی مورد را دنبال میکنند، کودکشان را تحت تاثیر قرار میدهند.
وی در ادامه با تاکید براین نکته که والدین نباید در مورد تعداد مبتلایان و آمار فوتیها یا هر خبر نگران کننده دیگری که باعث استرس در کودکان میشود صحبت کنند گفت: والدین وقتی اخبار تماشا میکنند و به آمار واکنش نشان میدهند، یا وقتی با دوستان تلفنی صحبت میکنند، متوجه نیستند که کودکان تمام حواسشان ، معطوف به آنان است و چون تحلیل درستی از حرفها ندارند تصور میکنند دنیا جای خطرناک و وحشتناکی است .
تفکر جادویی
این روانشناس کودک در ادامه، درباره تفکر جادویی توضیح میدهد: بچهها تفکر جادویی یا خود بزرگ بینی دارند و هر اتفاقی در اطرافشان میافتد به خودشان نسبت میدهند.
محدودیت در خانه ماندن، مهمانی نرفتن و بیماری را به خود نسبت میدهند و این تفکرات روی کودک تاثیر منفی میگذارد و به او آسیب میرساند.
صحبت کردن با کودک
خانم عماد علی صحبت کردن با کودک را اولین گام غلبه بر ترسها خواند و افزود: از کودک بخواهید نگرانیها وترس هایش را با شما درمیان بگذارد تا بتواند ترسهای بی موردش را برطرف کند.
نقاشی کشیدن
از کودک بخواهید برایتان نقاشی بکشد از طریق نقاشی میتوانید ، ذهن کودک را بخوانید و اگر متوجه شدید، تصور نادرستی از بیماری دارد، اصلاحش کنید .
با نقاشی کودک به برون ریزی احساسش میپردازد و به این نتیجه میرسد که شرایط تحت کنترل است.
آموزش خود مراقبتی به کودک این روانشناس کودک در ادامه به این نکته اشاره کرد که والدین با لحنی کودکانه میتوانند به کودک آموزش دهند تا چگونه از خود مراقبت کنند و درعین حال نگران هم نشود.
مثلا به این شکل:
کرونا یک ویروس زبر و زرنگه که دوست داره از بغل یکی به بغل دیگری بپره و از این کار خیلی خوشش میاد .ما باید در خونه بمونیم مهمونی نریم تا ویروس کرونا نتونه در بغل مابپره.بازی وداستانوی درادامه افزود : مراقبتهای لازم به کودک را از طریق بازی و داستان به او تفهیم کنیم مثلا: به کودک بگوییم فکر کن، داری بازیِ وسطی رو انجام میدی و برای اینکه برنده بشی نباید توپ به شما بخوره ما در بازی کرونا برای اینکه برنده شویم باید جا خالی بدیم و نذاریم کرونا به ما بخوره .
وقتی به دیگران دست ندی، ماسک بزنی، دستها رو مرتب بشویی و در خانه بمانی در واقع به کرونا جا خالی دادی ویروس وقتی وارد بدن نشه جایی رو نداره و بعد کوچیک و ناپدید میشه
آن وقته که شما برنده شدید.
وی در پایان یاد آور شد : که والدین از فرصت در خانه ماندن استفاده کنند و با برنامه ریزی لحظات خوب و پر انرژی را با کودک خود سپری کنند و بیشتر از قبل کنار هم باشند.