پخش زنده
امروز: -
با وجود نظارت جدی گشتهای مشترک تعزیرات حکومتی بر عملکرد فروشگاههای زنجیرهای، تخلف برخی از این فروشگاهها کاهش یافته است، اما همچنان ادامه دارد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ همراه با قاضی تعزیرات و معاون اجرایی گشتهای مشترک تعزیرات حکومتی تهران در چند فروشگاه زنجیرهای حاضر شدیم.
در انبار فروشگاه نخست به حدود ۲۰۰ کارتن روغن جامد معادل بیش از ۸۰۰ عددحلب روغن (۵ کیلوگرمی) برخورد کردیم که البته احتکار محسوب نمیشد و مسئول فروشگاه ادعا میکرد دقایقی پیش این روغنها در فروشگاه تخلیه شده است.
با حضور قاضی تعزیرات این روغنهای جامد با قیمت مصوب میان مردم توزیع شد.
در ادامه این گشت مشترک تعزیراتی به داستان تلخ تخفیفهای عوام فریبانه و غیر واقعی برخوردیم که یک بسته ۲۰ بیسکویت با ۴۰ درصد تخفیف ارائه میشد.
آقای مهدی عسکری معاون گشتهای مشترک تعزیرات حکومتی تهران در این باره گفت: تخفیف ۴۰ درصدی چه معنایی دارد؟ اگر این قدر سود میکنند پس قیمت واقعی آن را روی کالا درج کنند.
وی افزود: این تخفیفها نوعی عوام فریبی است و بین شرکتهای تولید کننده و این فروشگاهها تبانی صورت میگیرد و فروشگاهها درخواست میکنند که چنین قیمتیهایی روی کالا درج شود تا بتوانند از این طریق ظاهرا تخفیفهای ۴۰ درصدی ارائه کنند.
رئیس شعبه ۲۱ تعزیرات حکومتی تهران که ما را در این گشت مشترک همراهی کرد، گفت: این تخفیف ها، عوام فریبی و غیر واقعی است و به نوعی برای جذب و جلب مشتری انجام میشود.
آقای عبدالصمد شریعتی افزود: سازمانهای نظارتی باید به این امور نظارت کنند و نظارت بر این موارد وظیفه سازمان تعزیرات حکومتی نیست چرا که تعزیرات سازمانی رسیدگی کننده است.
وی گفت: قیمت هر کالایی پس از بررسی باید به تأیید سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان برسد و ما نمیدانیم که آیا واقعاً سازمانهای نظارتی از تولید کنندگان بررسی قیمت را درخواست میکنند یا نه؟ نمیدانیم که سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان در واقع حامی مصرف کنندگان است یا نه؟
در فروشگاه دیگری به یک بسته آبمیوه برخوردیم که ۴۰ درصد تخفیف خورده بود که آقای عسکری در این خصوص هم به خبرنگار ما گفت: اگر میخواهند با مردم صادق باشند همان قیمت واقعی را روی کالا درج کنند.
در دو تا سه ماه گذشته چندین گشت مشترک تعزیرات حکومتی در فروشگاههای زنجیرهای برگزار شد که به اعتقاد معاون گشتهای تعزیرات حکومتی تهران تخلف این فروشگاهها بسیار کاهش یافته است.
در این مدت مدیر عامل فروشگاههای زنجیرهای با دفاع از عملکرد این فروشگاهها هیچ گاه حاضر نشد تخلف فروشگاهها را بپذیرد که آقای عسکری در این ارتباط هم گفت: مگر این موارد تخلفی که ما در این فروشگاهها مشاهده میکنیم چیزی بجز تخلف است؟
در ادامه این گشت مشترک تعزیرات حکومتی با تخلفات دیگری مواجه شدیم به این ترتیب که قیمت درج شده روی یک بیسکویت ۶ هزار تومان بود که وقتی در صندوق رفتیم قیمت آن ۷ هزار تومان درج شد و با ۱۰ درصد تخفیف ۶ هزار و ۶۵۰ تومان از مشتری دریافت میشد.
همچنین یک کیسه برنج ۵ کیلوگرمی که روی آن ۱۵۷ هزار و ۵۰۰ تومان درج شده بود به قیمت کیسهای ۱۹۰ هزار تومان و با تخفیف ۱۰ درصدی یعنی معادل ۱۷۱ هزار تومان به فروش میرسید.
از آنجا که رئیس سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان چندی پیش در نامهای از همه کارشناسان و بازرسان اتاق اصناف و صنعت، معدن و تجارت درخواست کرده بود که تخلف فروشگاههای زنجیرهای را به سازمان حمایت برای رسیدگی ارسال کنند، متأسفانه در این گشت مشترک تعزیرات حکومتی هیچ کارشناسی از صنعت، معدن و تجارت، اتاق اصناف و سازمان حمایت ما را همراهی نکردند و یکی از بازرسان اتاق اصناف هم که با ما همراه بود حاضر به مصاحبه با ما درباره تخلفات فروشگاههای زنجیرهای نشد و گفت: ما فقط در این گشت حضور داریم، اما اجازه مصاحبه به ما داده نشده است.
با وجود این که سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان و دیگر سازمانهای نظارتی عزم جدی در برخورد با تخلفات برخی فروشگاههای زنجیرهای ندارند، اما مسئولان سازمان تعزیرات حکومتی رصد خود را بر عملکرد این فروشگاهها با جدیت ادامه خواهند داد.