به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما ، شبکه تلویزیونی رویترز گزارش داد چشمان احمدیه جویدی در حال خوردن محتویات یک لیوان بزرگ نارنجی، کاملا باز است. او با انگشتان لاغرش لیوان را گرفته است.
سه هفته پیش، این نوجوان ۱۳ ساله زمانی که به سبب سوء تغذیهای -که سبب بیمار شدنش طی چهار سال گذشته شد- به بیمارستان الصابین در صنعا -پایتخت یمن- منتقل شد تنها ۹ کیلوگرم وزن داشت. وزن او اکنون ۱۵ کیلوگرم شده است.
محمد عبدو طاهر بر شامی برادر بزرگش در گفتگو با رویترز گفت: "می ترسم زمانی که ما به روستایمان برگردیم وضعیت او بار دیگر به سبب کمبود مواد مغذی بدتر شود. ما هیچ درآمدی نداریم. "
آنها از جمله حدود ۱۶ میلیون یمن، یعنی بیش از نیمی از جمعیت این کشورند که بر اساس گزارش سازمان ملل در گرسنگی به سر میبرند. مارک لوکاک رئیس بخش کمکهای سازمان ملل هشدار داد از این تعداد، پنج میلیون تن در آستانه قحطی قرار دارند.
روز دوشنبه سازمان ملل ابراز امیدواری کرد بتواند حدود سه میلیارد و ۸۵۰ میلیون دلار در یک رویداد مجازی برای مردم یمن جمع آوری کند تا از یک قحطی بزرگ "ساخته دست بشر" که بدترین وضعی خواهد بود که جهان در چند دهه شاهد بوده است، جلوگیری کند.
بیش از شش سال جنگ در یمن موجب شده است این کشور فقیر به آنچه که سازمان ملل آن را بزرگترین بحران انسانی در جهان توصیف میکند، تبدیل شود.
بر اساس ارقام سازمان ملل حدود ۸۰ درصد از مردم یمن به کمک نیاز دارند و ۴۰۰ هزار کودک زیر پنج سال به شدت دچار سو تغذیه هستند. این کشور برای تأمین بیشتر مواد غذایی مورد نیاز خود به وارداتی متکی است که طی سالها توسط همه طرفهای متخاصم به شدت مختل شده است.
لوکاک در گفتگو با خبرنگاران گفت: "قبل از جنگ، یمن کشوری فقیر و دارای سوء تغذیه بود. اما یمن دارای یک اقتصاد در حال کار کردن و دولتی بود که خدماتی را برای شمار زیادی از مردم خود ارائه میداد و یک زیرساخت ملی و یک پایگاه صادراتی داشت. " او همچنین گفت: "جنگ تا حد زیادی همه اینها را نابود کرده است. "