پخش زنده
امروز: -
مؤسسه خیریه محک به عنوان یک سازمان مردمنهاد از ظرفیت هزاران داوطلب حمایت از کودک مبتلا به سرطان بهره برده است و حضور این داوطلبان که تخصص و وقت ارزشمند خود را به این مؤسسه اهدا کردهاند.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و سلامت گروه علمی فرهنگی هنری خبرگزاری صدا و سیما، نقش داوطلبان به عنوان افرادی که با فعالیت خود در راستای اهداف بشردوستانه و مسؤولیت اجتماعی تلاش میکنند، بر کسی پوشیده نیست.
فعالیت داوطلبانه، اما در سازمانهای مردمنهاد و مؤسسات خیریه نقش پررنگتری ایفا میکند. زیرا مؤسسات خیریه سعی میکنند با استفاده از ظرفیتهایی، چون فعالیت داوطلبانه از هزینههای خود بکاهند و اهداف بشردوستانه خود را پیش ببرند. مؤسسه خیریه محک نیز به عنوان یک سازمان مردمنهاد در طول ۳۰ سال فعالیت خود از ظرفیت هزاران داوطلب بهره برده است و حضور این داوطلبان که تخصص و وقت ارزشمند خود را به این مؤسسه اهدا کردهاند، از ابتدای تأسیس تاکنون حمایت از بیش از ۳۵ هزار کودک مبتلا به سرطان را ممکن ساخته است.
خانم «شهره زرگر»، مدیر واحد داوطلبان محک با تشریح نحوه فعالیتهای داوطلبانه در همه گیری جهانی کرونا گفت: «از ابتدای تأسیس محک تا کنون بهرهمندی از تخصص و دانش داوطلبان در حوزههای مختلف منجر به صرفهجویی در هزینههای محک و کاهش استخدام نیروی موظف شده است. اما با شیوع ویروس کرونا فعالیت حضوری داوطلبان در بخشهای مختلف برای مدتی متوقف شد. هم اکنون از ادامه برخی فعالیتهای داوطلبانه در محک خودداری میشود و برخی دیگر مانند فعالیت در بخشهای اداری، تولید محصولات هنری، کال سنتر و شمارش پول در واحد قلک با رعایت شیوه نامههای بهداشتی ادامه دارد.»
وی ادامه داد: «در بخش پروژههای اجرایی به دلیل عدم حضور داوطلبان، استفاده از ظرفیت آنها برای تحقیق و پژوهش راههای جلب مشارکت مردمی متناسب با شرایط روز جامعه و اجرای طرحهای برخط مورد توجه قرار گرفته است.»
خانم زرگر با بیان آنکه با توقف فعالیت بخشهایی، چون ترالی کتاب، اتاق بازی، هنردرمانی و معلمان، فعالیت داوطلب در دوران کرونا نیز محدود شده است. افزود: «تدریس، قصهخوانی و انجام بازیهای آموزشی به صورت مجازی و آنلاین توسط همین داوطلبان بررسی شده و در حال اجرا است. به گونهای که هر کدام از این افراد با ارسال فیلمهای آموزشی که از طریق پیامرسانها به کودکان ارائه میشود، به فعالیت داوطلبانه خود در راستای ارائه خدمت به کودکان مبتلا به سرطان ادامه میدهند. لازم است توضیح دهم که این فایلها پس از تأیید روانشناسان در اختیار فرزندانمان در سراسر کشور قرار میگیرد.»
مدیر واحد داوطلبان تأیید کرد که در روزهای کرونا داوطلبان تنها با اختیار و تمایل خودشان برای انجام کار داوطلبانه در محک حاضر میشوند و در برخی موارد با اطلاعرسانی پیامهای محک در شبکههای اجتماعی همراهی خود را با کودکان مبتلا به سرطان نشان میدهند. وی گفت: «به عنوان مثال امسال نیز مانند سال گذشته داوطلبان با پویش محک در هفته جهانی سرطان که در راستای پویش انجمن کنترل جهانی سرطان شکل میگیرد، همراه شدند و با انتشار پوسترهای IAMANDIWILL حمایت خود را از قهرمانان کوچکمان اعلام کردند و در راستای انتشار پیام این پویش که آگاهی رسانی به منظور تشخیص زودهنگام بیماری است، تلاش کردند. همه ما داوطلبان میدانیم که تشخیص زودهنگام منجر به درمان کمدردتر، کمهزینهتر و مؤثرتر میشود.»
وی با قدردانی از داوطلبانی که بدون چشمداشت دانش، تجربه، تخصص و مهارت و از همه مهمتر، زمان ارزشمند خود را صرف حمایت از کودکان مبتلا به سرطان میکنند، عنوان کرد: «تجربه نشان داده است، در تمام این سالها هیچ مشکلی نتوانسته ذرهای از حمایت و انگیزه نیروهای داوطلب را برای خدمت به کودکان مبتلا به سرطان و خانوادههایشان، کم کند. بر همین اساس تعدادی از داوطلبان از جمله دندانپزشکان داوطلب محک در همه گیری جهانی کرونا همچنان به همراهی خود در محک ادامه دادند. همچنین داوطلبان خدمات حمایتی نیز در بیمارستانهای دولتی و دانشگاهی دارای بخش خون و آنکولوژی کودکان در سایر استانهای کشور نیز به ادامه فعالیت خود اهتمام ورزیدند که این امر ستودنی است.»
خانم زرگر با بیان ضرورت ادامه فعالیت داوطلبانه در بخشهای قلک، حسابداری، صندوق و تولید محصولات هنری گفت: «در پاندمی کرونا تعداد قابل توجهی قلک از نیکوکاران تحویل گرفته شده که به منظور حفظ سلامتی تمام ذیربطانمان از دو هفته تا یک ماه نگهداری میشود. در حال حاضر تعدادی از داوطلبان با الزام به پوشیدن گان، دستکش و ماسک به صورت روزانه در محک حضور یافته و اقدام به شمارش وجوه داخل این قلکها میکنند. این امر تأثیر به سزایی در بازگشتن کمکهای مردمی به چرخه تأمین هزینه حمایت از بیش از ۲۰ هزار کودک در حال درمان و تحت حمایت محک دارد که نباید در هیچ شرایطی متوقف شود.»
در دورانی که کرونا تمام ابعاد زندگی مردم جهان را تحت تأثیر قرار داده است، همه سازمانها و نهادها برای بقای خود میجنگند و تلاش میکنند با تطبیق فعالیتهای خود با شرایط موجود اهداف خود را عملی کنند که سازمانهای مردمنهاد هم از این امر مستثنی نیستند. داوطلبان هم با استمرار انجام فعالیتهای داوطلبانه در محک همگام با شرایط بحران کرونا در صرفهجویی هزینهها، تحقق اهداف انساندوستانه و آگاهی بخشی به جامعه در خصوص بیماری سرطان نقشی مهمی را ایفا میکنند.