دانههای کوچک پُرخاصیت برای سلامتی
کنجد دانهای کوچک، اما پُرخاصیت است که ارزش فراوانی برای حفظ سلامتی دارد.
به گزارش گروه علمی فرهنگی
خبرگزاری صداوسیما مرکز زنجان؛
دانههای کنجد کوچک اما مزایای زیادی برای سلامتی دارد. دانه کنجد از گیاه کنجد گرفته شده است و یکی از قدیمیترین گیاهان روغنی در جهان محسوب میشود. بسیار مقاوم است و میتواند در انواع شرایط آب و هوایی رشد کند.
ارزش دانههای کنجد:
دانههای کنجد بسیار مغذی است تنها ۱۰۰گرم از این دانهها ۵۷۳کیلو کالری انرژی و ۵۰گرم چربی دارد که حدود ۸۵درصد این چربی از نوع سالم است.
این دانهها همچنین حاوی مقدار زیادی ویتامینB۶، تیامین، نیاسین، کلسیم، مس، منیزیم، آهن و فسفر است.
مزایای کنجد برای حفظ سلامتی:
کنجد، منبع خوبی از پروتئین رژیمی است و اسیدهای آمینه باکیفیت، ۲۰% این دانه را تشکیل میدهند. بنابراین، کنجد برای قرارگرفتن در رژیم گیاهی با پروتئین بالا، عالی است. فقط باید دانههای کنجد را روی سالادها، سبزیجات و نودلهای خود بپاشید.
کنجد از دیابت جلوگیری میکند:
کنجد، دارای منیزیم و دیگر مواد مغذی است که با دیابت مبارزه میکنند. استفاده از روغن کنجد به عنوان تنها روغن خوراکی، در کاهش فشارخون و گلوکز پلاسما در افراد دیابتی حساس، موثر است.
کنجد برای کاهش فشار خون:
امروزه، پرفشاری خون، مشکل سلامتی شایعی میان زنان و مردان در گروههای سنی مختلف است. منیزیم موجود در این روغن به کاهش فشارخون کمک میکند.
کنجد برای کلسترول پایین تر:
کنجد سیاه برای پایین آوردن سطح کلسترول مفید است. این دانه، دارای دو ماده به نامهای سسامین و سسامولین است که به گروهی از فیبرها به نام لیگنانها تعلق دارند. لیگنانها اثر کاهنده کلسترول دارند، زیرا سرشار از فیبر رژیمی هستند.
– کنجد سیاه، حاوی ترکیبات گیاهی به نام فیتو استرول است که ساختاری شبیه به ساختار کلسترول دارد. مصرف این دانه، نه تنها سطح کلسترول خون را پایین میآورد، بلکه خطر پیشرفت برخی از سرطانها را نیز کاهش میدهد.
– دانه کنجد، بالاترین میزان فیتو استرول را درمیان دانهها و مغزها دارد.
کنجد مناسب برای پوست سر:
محتوای بالای روی، به تولید کلاژن کمک می کند و پوست را الاستیسیته می کند و به ترمیم بافتهای آسیب دیده پوست کمک می کند.
استفاده منظم از روغن کنجد میتواند خطر ابتلا به سرطان پوست را کاهش دهد.
تقویت سلامت قلب با کنجد:
روغن کنجد میتواند با جلوگیری از ضایعات آترواسکلروز، با ترکیبات آنتی اکسیدان و ضد التهابی، سلامت قلب را تقویت کند.
کنجد برای پیشگیری از سرطان:
دانههای کنجد حاوی ترکیبات ضدسرطان مانند اسید فیتیک، منیزیم و فیتواسترول است که این دانه ها بالاترین مقدار فیتواسترول را در بین تمام دانهها و آجیلها را دارد.
کمک کنجد به کاهش اضطراب:دانههای
کنجد حاوی مواد معدنی ضداسترس مانند منیزیم و کلسیم است که با تولید سروتونین باعث کاهش درد، خلق و خوی خوب و خواب عمیق می شود کمک می کند.
کنجد برای درمان کم خونی:
دانههای کنجد سیاه به طور خاص غنی از آهن هستند و برای کسانی که کم خونی و ضعف دارند، بسیار توصیه می شود.