به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز ایلام؛ در متن اطلاعیه دانشگاه علوم پزشکی استان آمده است: بروز کمبود دارو و غذای
کودک موضوعی جدید و مختص کشور یا استان ما نبوده و در کل دنیا امکان بروز کمبود وجود داشته و روشهای علمی مدیریت کمبود نیز در منابع علمی معتبر وجود دارد.
چند روزی است که کمبود برخی شیرهای رژیمی، واکنشهای برخی رسانههای متعهد و دلسوز را به دنبال داشته است که جهت رفع نگرانی مردم عزیز استان توضیحات زیر را ضروری میدانیم:
۱- هیچگونه مشکلی در جهت تامین، توزیع و عرضه این دسته از شیرخشکها و غذاهای کودک وجود نداشته است.
۲- شیرهای مصنوعی یارانهای کودکان روستایی در سطح یک (خانههای بهداشت و مراکز جامع سلامت) بصورت رایگان تحویل شده و کمبودی در این سطح وجود ندارد.
۳- شیرهای مصنوعی یارانهای کودکان شهری در داروخانههای خصوصی با قیمت هر عدد ۱۸ هزار ریال در قبال دریافت کالابرگ، به گروههای هدف تحویل شده و مشکلی از نظر تامین، توزیع و عرضه وجود ندارد.
۴- شیرهای مصنوعی رژیمی یارانهای (مربوط به افراد دارای بیماری ژنتیکی متابولیک) که فقط با ثبت نام کودک در سامانه حامی، ایجاد نسخه الکترونیک توسط پزشک فوق تخصص در سامانه مذکور و ارسال کد نسخه به بیمار، درب منزل بیماران تحویل میشود.
(یک نوع آن بدلیل احتمال تغییر مکرر نسخه توسط پزشک فوق تخصص با تحویل کد نسخه الکترونیک و ثبت آن در داروخانه عرضه میشود). فرآیند توزیع و تحویل این دسته از شیر خشکها کاملا الکترونیک بوده و نسخه کاغذی این شیر خشکها فاقد اعتبار است.
بر اساس نظر کمیته تخصصی معاونت درمان و سازمان غذا و دارو نوع این شیرخشکها که ارزبری فراوانی هم دارند مشخص و واردات آنها انجام میشود.
۵- شیر مصنوعی رژیمی اکثرا (۱۸ نوع از آنها) به کودکانی که اطلاعات آنها در سامانه HIX ثبت شده است، تحویل میشود.
تعدادی از این شیر خشکها در بازار دارویی کشور دچار کمبود شده است که موضوع از طرف سازمان غذا و دارو بصورت جدی در حال پیگیری بوده و تا زمان رفع کمبود، سهمیه استان توسط معاونت غذا و دارو مدیریت خواهد شد (معرفی جایگزین، هماهنگی با سازمان غذا و دارو، شرکتهای توزیع و شرکتهای تولید و وارد کننده جهت تامین و توزیع انجام میگیرد).
همچنین سوالات و گزارشات واصله در خصوص کمبود شیر مصنوعی به این معاونت از ابتدای سال جاری تا تاریخ هفتم اسفندماه، تعداد ۲۶۰ مورد بوده است که به دور از ایجاد فضای نگران کننده موارد اعلام شده پیگیری و تامین شده است؛ لذا اعلام میدارد هر یک از خانوادهها که موفق به تامین شیر مورد نیاز فرزند خود نشده اند از ساعت هشت تا ۱۴ با سامانه ۱۹۰ تماس حاصل کرده و از ساعت ۱۶ تا ۲۰ درخواست خود را به شماره ۰۹۱۲۸۶۰۸۰۴۱ پیامک کنند.
گزارشات دریافتی از سامانه ۱۹۰ در زمینه کمبودهای دارویی، ارائه مشاوره دارویی، دریافت گزارش مسمومیت و راهنمایی در زمینه اقدامات اولیه در مسمومیتها و همچنین شکایات و انتقادات مردمی از عملکرد داروخانهها توسط کارشناسان مربوطه پیگیری و در کوتاهترین زمان ممکن پس از بررسی به تماس گیرنده اطلاع رسانی میشود.
همچنین شماره تلفن ۰۸۴۳۲۲۳۲۵۲۲ داخلی ۲۱۲ در زمان اداری در خصوص مسائل مرتبط با شیر مصنوعی و غذای کودک پاسخگوی مردم گرانقدر استان میباشد. مجددا یادآور میشود سامانه ۱۹۰ کوتاهترین مسیر جهت دریافت راهنمایی تامین دارو، شیر و غذای کودک است.