به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز آبادان؛ حضرت زینب علیها السلام در روز پنجم جمادى الاول سال پنجم یا ششم هجرت در مدینه منوره دیده به جهان گشود، در پنج سالگى مادر خود را از دست داد و از همان دوران طفولیت با مصیبت آشنا شد. در دوران عمر با برکت خویش، مشکلات و رنج هاى زیادى را متحمل شد، از شهادت پدر و مادر گرفته تا شهادت برادران و فرزندان و حوادث تلخى، چون اسارت را تحمل کرد. این سختى ها از او فردى صبور و بردبار ساخته بود.
القاب حضرت زینب (س)زینب کبرى: این لقب براى مشخص شدن و تمییز دادن حضرت زینب (س) از سایر خواهرانش (که از دیگر زنان امیرمؤمنان به دنیا آمده بودند) بود.
الصدیقه الصغرى:، چون (صدیقه) لقب مبارک مادرش زهراى مرضیه (س) است و از سویى شباهت هاى بى شمارى میان مادر و دختر وجود داشت، لذا حضرت زینب را ((صدیقه صغرى)) ملقب کردند.
عقیله، عقیله بنى هاشم، عقیله الطالبین: (عقیله) به معناى بانویى است که در قومش از کرامت و ارجمندى ویژه اى بر خوردار باشد و در خانه اش عزت و محبت فوق العاده اى داشته باشد.
از دیگر لقب هاى حضرت زینب، موثقه عارفه، عالمه غیرمعلمه، عابده آل على، فاضله و کامله است.
رحلت حضرت زینب (س)حضرت زینب (س) در ۱۵ رجب سال ۶۳ هجری قمری دیده از دنیا فرو بست. بانوی قهرمانی که پس از شهادت امام حسین (ع)، ارائه نهضت عاشورا را به دوش کشید و پرچمدار این قیام بود در ضمن سفری که به همراه همسر گرامی شان عبدالله بن جعفر به شام رفته بود به لقاءالله پیوست و بدن مطهر آن بانوی بزرگوار در همان جا به خاک سپرده شد.
محل دقیق قبر مطهر حضرت زینب کبرى علیها السلاماز قدیم الایام سه مکان به عنوان قبر مطهر این بانوى بزرگوار مطرح است و هرکدام نیز طرفدارانى دارد.
قبرى که در شهرک زینبیه امروز در نزدیکى دمشق، پایتخت فعلى کشور سوریه وجود دارد. علماى قدیم از این مکان (شهرک زینبیه) به «غوطه» یا «راویه» تعبیر آوردهاند. زائران ایرانى که جهت زیارت به سوریه مى روند، این مکان را زیارت مى کنند.
محلى که در شهر قاهره پایتخت مصر به نام «زینبیه» مشهور است.
شهر مدینه نیز به عنوان محل دفن حضرت زینب علیها السلام معرفى شده است، گرچه در مدینة النبى محلى به این نام مثل دمشق و قاهره وجود ندارد.