به گزارش
خبرگزاری صداوسیمامرکز کردستان، مدیرکل دامپزشکی کردستان گفت: ۸۵۰هزار راس دام سبک و سنگین در ۵۵۰ روستای استان به صورت رایگان مایهکوبی شد.
مجتبی ورمقانی افزود: طرح ایمن سازی دامهای سبک و سنگین استان در نواحی روستایی علیه بیماری تب برفکی از ۱۲ بهمن با مشارکت ۴۰ اکیپ عملیاتی از بخش دولتی و غیر دولتی با بکارگیری ۱۰۰ نفر دامپزشک آغاز شده است.
ورمقانی گفت: امسال اعتبار ویژه مایهکوبی رایگان تب برفکی در این استان ۴۵ میلیارد ریال است که نسبت به سال گذشته سه برابر افزایش دارد.
مدیرکل دامپزشکی کردستان با بیان اینکه کردستان تنها استانی بوده که این طرح در آن کاملا رایگان است گفت: این عملیات به صورت رایگان و با پوشش نقاط محروم و دور افتاده روستایی، کانون و شعاع کانونهای سالهای گذشته، نقاط پُرخطر و پر جمعیت دامی در ۲۵ روز کاری انجام میشود.
ورمقانی افزود: تعهد مایهکوبی دام سنگین در استان ۵۶ هزار راس بوده که تاکنون ۶۹درصد آن یعنی ۳۸ هزار و ۶۵۲ راس تحت پوشش این طرح قرار گرفته است، افزود: تعهد دام سبک هم یک میلیون و ۱۶۵ هزار راس است که ۷۱درصد شامل ۸۳۲ هزار و ۹۶۹ راس تاکنون انجام گرفته است که شهرستان سقز فراتر از تعهد ۱۰۰درصدی خود عمل کرده است.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته ۱۵ میلیارد ریال برای اجرای این طرح در استان هزینه شد، گفت: با توجه به اینکه برای اجرای این طرح هزینه بسیار زیادی شده، از دامداران و روستاییان استان درخواست میشود همکاری لازم را با گروههای دامپزشکی داشته باشند.
ورمقانی با بیان اینکه به دلیل کمبود واکسن رایگان، امسال در مرحله نخست تنها جمعیت دام سنگین استان علیه این بیماری ایمن شد، یادآور شد: پیشبینی میشود یک و نیم میلیون راس دام سبک و سنگین در مرحله دوم علیه این بیماری واکسینه شود.
شهریور امسال در قالب مرحله اول مایه کوبی دامها ۵۳ هزار راس دام سنگین علیه این بیماری در کردستان واکسینه شد.
تب برفکی یک بیماری مخصوص دام و احتمال سرایت آن به انسان بسیار کم است، ایجاد تب شدید، آبریزش از چشم، وجود کف در دهان، زخم شدن دهان و سم و لنگش حیوان از علایم این بیماری است.
کاهش شیر در دام ها، کاهش تولید فرآوردههای گوشتی، کاهش باروری و بروز تلفات در دامهای جوان از جمله خسارتهای اقتصادی ناشی از بیماری تب برفکی است.