آیا بایدن پا جای پای ترامپ می گذارد؟
مجموعه دلایل متقن و محکمی وجود دارد که بهانه های دولت نوپای بایدن رئیس جمهور امریکا را در صدور فرمان حمله نظامی علیه نیروهای حشدالشعبی در سوریه زیر سوال می برد.
ادعا می شود که این حمله به تلافی حمله به پایگاه نظامی امریکا در اربیل عراق صورت گرفته اما چند نقد به این ادعا وارد است: اول اینکه هیچ یک از گروه های وابسته به حشد الشعبی رسما مسئولیت این حمله را بر عهده نگرفته اند.
دوم اینکه عراق و سوریه دو کشور با حاکمیت های مستقل است و تلافی از یک حمله اثبات نشده در یک کشور نمی تواند مجوزی برای تجاوز به یک کشور دیگر باشد مگر آنکه مهاجم متعهد به قوانین بین المللی نباشد.
سوم اینکه رشته حملات مشکوک به اهداف و پایگاه های امریکایی در نهایت به نفع این کشور و همپیمانان اروپایی آن در ناتو تمام شد به گونه ای که ناتو نیروهای خود را از 500 به 4000 نفر افزایش داد که افزایش 8 برابری را نشان می دهد با توجه به اینکه بناست سه هزار نفر از این چهار هزار نفر را نیروهای امریکایی تشکیل دهد لذا این باور در عراق شکل گرفته است که امریکا از در نرفته از پنجره بر می گردد و می خواهد کاهش حضور نیروهای خود را در پوشش ناتو جبران کند و در عین حال بار هزینه های آن را بر دوش این سازمان بگذارد.
از این رو افشای این مسئله با مخالفت های گسترده در عراق مواجه شده است و مخالفان و منتقدان افزایش حضور ناتو، تصمیم این سازمان به افزایش نیروهای خود را در مغایرت با مصوبه پارلمان عراق دانسته اند که در آن بر خروج بدون قید و شرط نیروهای امریکایی از این کشور تاکید و تصریح کرده است.
آنچه مسلم است اینکه دولت نوپای بایدن پا جا پای ترامپ گذاشته و همانند دولت ترامپ تحت تاثیر مافیای صهیونیسم قراردارد اما با این تفاوت که اگر دولت ترامپ با روسیه سرناسازگاری نداشت اما دولت بایدن از همان ابتدا بنای رویارویی را با روسیه گذاشته و از این دید علت اینکه سوریه را برای پاسخ به حملات مشکوک به اهداف امریکایی در عراق انتخاب کرده است به نوعی برخورد با روسیه و تست زدن آن به شمار می رود و لذا دولت بایدن از این حمله اهداف ضد روسی را نیز دنبال می کند ضمن اینکه با این اقدام اولین نقض آشکار حقوق بین الملل و منشور ملل را نیز مرتکب شده است.
---------------------------------------
احمد کاظم زاده