پخش زنده
امروز: -
شکلات تلخ از جمله پرطرفدارترین مواد خوراکی در سرتاسر جهان است. شکلات انواع مختلفی دارد و با توجه به محبوبیت و داشتن طعم مطلوب فرآورده های مختلفی از این ماده خوشمزه تولید شده است.
به گزارش خبرگزارى صدا و سيما مركز مهاباد، شکلات تلخ، به شکلاتی گفته میشود که میزان کاکائو اضافه شده به آن بسته به میزان ماده خشک تا ۷۵ درصد رسیده و میزان شکر آن بسیار کم است؛ به این معنا که اصل عمده مخلوط اولیه شکلات، کاکائوست. شکلات تلخ یا سیاه از نوع ۲۰ درصدی آغاز میشود. این نوع شکلات خیلی تلخ و رنگ آن هم خیلی تیره نیست.
شکلات تلخ از جمله پرطرفدارترین مواد خوراکی در سرتاسر جهان است. شکلات انواع مختلفی دارد و با توجه به محبوبیت و داشتن طعم مطلوب فرآورده های مختلفی از این ماده خوشمزه تولید شده است. شکلات تلخ از جمله مفیدترین مواد خوراکی به شمار می آید که اگر در زمان مناسب مصرف شود، فواید بسیاری خواهد داشت.
انواع شکلات
شکلات در طعم های مختلفی تولید می شود و این امر به خاطر داشتن طرفداران بسیار است . شکلات در درصد های مختلفی تولید می شود که هر میزان از آن با مقدار متفاوتی از شکر تولید خواهد شد. البته مصرف شکلات با درصدهای بلای شکر به همه افراد توصیه نمی شود.
۳۰ درصدی
میزان کاکائو در این شکلات از حد پایه بالاتر است. خیلی تلخ نیست و مصرف آن موجب بروز مشکل خاصی در افراد نمیشود. در کنار آن نوع ۳۵درصدی هم وجود دارد.
۴۵ درصدی
کمکم به حد تقریبا بالای کاکائو نزدیک میشویم. این درصد خیلی بالا محسوب نمیشود؛ اما برای افرادی که مشکل ریفلاکس معده دارند مصرف آن مناسب نیست.
۵۰ درصدی
این شکلات طعم تلخی دارد . مصرف آن برای افراد مبتلا به بیخوابی ، ریفلاکس و ترشی معده و افرادی که دچار مشکل سنگ کلیه هستند، مناسب نیست.
۶۵ و ۷۰ درصدی
کاملا طعم تلخی دارد. گاهی برای پوشاندن این طعم تلخ آن را با میوههایی مانند پرتقال طعمدار میکنند. خوردن آن برای افرادی که از هر نظر مشکلی ندارند، ایرادی ندارد.
۸۰ و ۹۷ درصدی
این نوع شکلات هر چند ویژگیهای بیشماری دارد؛ اما بهتر است در صورتی که معده خالیست و یا احتمال بروز مشکلات بیخوابی وجود دارد ، از خوردن آن صرف نظر کرد. البته نوع ۸۰ درصدی از نظر طعم قابل تحملتر است!
بهترین زمان مصرف
براساس يک پژوهش پزشکان با بررسي بر روي داوطلبان دريافته اند که وعده غذايي صبحانه می تواند زمان مناسبی برای خوردن کيک و شیرينی البته در حد متعادل و معقول باشد.
گفتني است افرادی که در وعده صبحانه ، يک وعده غذايی کامل شامل نان سبوس دار ، لبنيات ، پروتئين ، ميوه و شکلات مصرف می کنند در طول روز انرژی بيشتری دارند و وعده های ديگر به ويژه شام را کمتر می خورند و سبب می شود وزن مناسب و مطلوب به همراه چربی ، فشار و قند خون متعادل و مناسبی داشته باشند.
خوردن یک تکه شکلات تلخ موقع صبحانه به فعال شدن آنتیاکسیدان های بیشتر در بدنتان کمک میکند. می دانید که هر قدر آنتیاکسیدان بیشتری داشته باشید کمتر به سمت پیری میروید. خوردن شکلات تلخ در صبحانه برای سلامت قلب هم مفید است.
چه زمانی باید از مصرف شکلات تلخ خودداری نمود
اگر روزی ۲۵ گرم بیشتر شکلات تلخ مصرف کنید آن وقت بدن به جای سوزاندن چربیها ، بیشتر به سمت ذخیره کردن چربی گرایش پیدا میکند و این وسط چه چیزی بهتر از چربیهای است ؟
فواید مصرف شکلات تلخ
شکلات تلخ نسبت به سایر شکلات ها از میزان بیشتری کاکائو بهرمند است و همین امر موجب تمایز آن نسبت به سایر فرآورده های کاکائویی شده است. کاکائو دارای فواید بسیار زیادی برای سلامت مغز انسان است. مصرف شکلات تلخ می تواند سبب پیشگیری از ابتلا به بسیاری از بیماری مغزی شود.
کاکائو تلخ ، حاوی پلی فنولها که نوعی آنتی اکسیدان بسیار قوی محسوب می شود است . ترکیبات فلاوونوییدی موجود در کاکائو موجب از بین بردن رادیکالهای آزاد موجود در جریان خون شده و از بروز سرطانها و بیماریهای قلبی – عروقی و تصلب شرایین جلوگیری میکند.
همچنین فلاوونوییدهای موجود در کاکائو تلخ موجب افزایش انعطاف پذیری دیواره عروق شده و خطر افزایش فشار خون و سکتههای قلبی و مغزی را میکاهد.
مطالعات نشان میدهد که خوردن یک تکه شکلات تلخ در روز میتواند فشار خون را به حالت متعادل در بیاورد.
ترکیبات پلی فنیلی موجود در کاکائو تلخ باعث بهبود روند خون رسانی بدن به ویژه بهبود خون رسانی به مغز و در نتیجه عملکرد مغز میشود به علاوه کافئین موجود در آن برای افزایش تمرکز نیز مفید است.
کاکائو تلخ از پوست در برابر تاثیرات پیر کننده نور خورشید محافظت میکند. و خطر ابتلا به سرطان پوست را نیز کاهش میدهد.
کاکائو تلخ در افراد مبتلا به بیماریهای کبدی مانند یک مرهم عمل میکند و مصرف آن در کنار دارو میتواند در تسریع روند درمان این بیماری موثر باشد.
همچنین در افراد مبتلا به آلرژیهای غذائی ، شکلاتهای تلخ به دلیل داشتن میزان زیاد مادهٔ خشک ممکن است آلرژی آنها را تشدید کند.
همچنین این شکلاتها در افرادی که مبتلا به عارضهٔ کهیر هستند ، ممکن است موجب تشدید بیماری شود.
برای افراد مضطرب نیز توصیه میشود مصرف این شکلاتها محدود شود ، زیرا شکلاتها بهدلیل داشتن کافئین زیاد، موجب افزایش اضطراب میشوند.
با توجه به اینکه شکلات یکی از موادی است که نسبت آرژینین به لیزین در آن زیاد است ، به افرادیکه زمینهٔ تبخال زدن دارند توصیه میشود کمتر شکلات مصرف کنند و با توجه به اینکه درصد مادهٔ خشک شکلات تلخ زیاد است در افراد مبتلا به این عارضه، محدودیت مصرف این نوع شکلات باید بیشتر رعایت شود.
بررسیهای بلند مدت نشان میدهند که مصرف این نوع شکلات به دلیل داشتن کافئین زیاد در زنان مبتلا به بیماری فیبروکیستیک پستان موجب تشدید عوارض بیماری میشود.
کافئین اسید معده را افزایش میدهد ، مصرف مواد غذائی حاوی کافئین زیاد، مانند شکلات تلخ ، ممکن است باعث وخامت زخم معده در افراد مبتلا به این بیماری شود. همچنین بیماران مبتلا به رفلاکس معدی مری باید مصرف موادغذائی حاوی کافئین زیاد را محدود کنند.
کافئین مادهای محرک است و تأثیرات آن تا ۲۰ ساعت در بدن باقی میماند. از اینرو، افراد مبتلا به بیخوابی باید از مصرف اینگونه شکلاتها خودداری کنند.