پخش زنده
امروز: -
دبیر شورای عالی فضای مجازی: اگر خدماتی که ارائه میکنیم کیفیتر و ارزانتر از شبکه جهانی ماهوارهای نباشد، نمیتوانیم مردم را مجبور کنیم از شبکه ملی اطلاعات استفاده کنند.
آقای سید ابوالحسن فیروزآبادی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، درباره سیاست مرکز ملی فضای مجازی در خصوص اینترنت ماهوارهای، افزود: اینترنت ماهوارهای تحولی فناورانه است که شرکتهای آمریکایی سرمایه گذاری بسیار سنگینی درباره آن داشته اند و قطعا این خدمت در بسیاری از نقاط کشور که پوشش مخابراتی نداریم میتواند استفاده شود و باید حتما در آن حوزهها از این قابلیت استفاده شود.
وی گفت: اما بحثی که وجود دارد این است که ما در تعریف شبکه ملی اطلاعات و در حوزه ارتباطی و فناوری اطلاعات میخواهیم استقلال خود را داشته باشیم و این نگرانی وجود دارد که اگر ما در داخل خدمات موردنیاز مردم را با قیمت مناسبتر و کیفیتر از شبکه جهانی ماهوارهای ارائه نکنیم دلیلی ندارد مردم از شبکه ملی اطلاعات استفاده کنند و قطعا به سمت شبکههای ماهوارهای میروند.
رئیس مرکز ملی فضای مجازی افزود: ما در این مرکز طرح و برنامهای را مدنظر داریم که براساس آن شبکههای ارتباطی ثابت و همراه باید به شدت توسعه پیدا کند و ما همچنان در زمینه منظومههای ماهوارهای به دلیل قابلیتهای کشورمان در حوزه ساخت و پرتاب ماهواره در نظر داریم بتوانیم با مشارکت بخش خصوصی طرحی آزمایشی را در قالب منظومه ماهوارهای در کشور داشته باشیم که البته شاید این منظومه نتواند آن قابلیتهای لازم را فراهم کند.
وی اضافه کرد:، اما در حال مطالعه ایم تا بتوانیم با کشورهای دیگری از جمله چین، روسیه و ترکیه و با سرمایه گذاری مشترک در کنار منظومه ماهوارهای آمریکایی، منظومه ماهوارهای غیر آمریکایی را هم داشته باشیم و از خدمات آن استفاده کنیم.
فیروزآبادی درباره جزئیات مصوبه اخیر شورای عالی فضای مجازی درباره نحوه برخورد با نشر اکاذیب در فضای مجازی گفت: دنیا با بحران نشر اخبار جعلی، کذب، تهمت و افتراء در فضای مجازی روبه روست و در جهان تمهیداتی پیش بینی کرده اند که چه کسی بتواند برخورد کند.
وی تاکید کرد: متولی در خصوص رسانههای جمعی و مطبوعات مشخص است و در این رابطه در سندی که داشتیم تعیین تکلیف شد، اما ما در فضای مجازی شاهدیم که برخی رسانهها با هویتهای ناشناس به انتشار اکاذیب میپردازند و قواعدی برای ارزیابی اخبار و سایتهای خبری باید وجود داشته باشد که ما در حقیقت در این سند رده بندی سایتهای خبری و تشخیص اخبار واقعی از غیر واقعی را به عهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گذاشتیم.
فیروزآبادی افزود: درباره فیک نیوزها نیز که اثر اجتماعی، منطقهای و ملی دارد صدا و سیما موظف شد برای مردم فورا رفع ابهام کند و البته یک سری تقسیم بندیهای دیگری هم انجام شده است که مشابه آن در کشورهای توسعه یافته وجود دارد و برآمده از تجربه بشری برای زیست در فضای مجازی است.