رونق صادرات فرش دستباف در سال ۱۴۰۰ / زمین گیر شدن صنعت فرش مازندران
رئیس مرکز ملی فرش ایران: سال آینده صادرات ۱۵۰ میلیون دلاری فرش دستباف ایرانی را در برنامه داریم.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیمای مرکز مازندران، رئیس مرکز ملی فرش ایران امروز در نشست با صنعتگران فرش استان در ساری گفت: فرش در مازندران فراموش و زمین گیر شده است و برای احیا این کالای ارزشی و سرمایهای نیازمند ایدههای نو و خلاق در این صنعت هستیم.
فرحناز رافع افزود: صادرات فرش دستباف ایران با وجود تحریمها و شیوع کرونا، امسال در مقایسه با مدت مشابه ۱۴ درصد افزایش داشته است و این افزایش در استان اصفهان قابل توجه بوده است.
او با بیان اینکه سال آینده صادرات ۱۵۰ میلیون دلاری فرش دستباف ایرانی را در برنامه داریم، گفت: اگر وضعیت کرونا اجازه دهد با توجه به تمهیدات تحریک تقاضا، ایجاد خانههای فرش و تجارت الکترونیک آن را محقق خواهیم کرد.
رافع افزود: برای حفظ کیفیت و جایگاه صادراتی فرش دستباف ایرانی در دنیا، ناچاریم از مواد اولیه مرغوب خارجی استفاده کنیم.
رئیس مرکز ملی فرش ایران گفت: کاهش تعرفه واردات ابریشم از ۲۶ به ۲۰ درصد، رفع تعهد ارزی صادرکنندگان فرش به یک سال و معافیت مالیاتی برای حمایت از تولیدکنندگان و صادرات فرش دستباف و کاهش هزینههای تولید فرش اجرایی شد.
ثبت برند تجاری فرش دستباف ایرانی در سازمان وایپو
او گفت: حوزه فرش کمیته امداد امام خمینی (ره) علامت نشان جمعی فرش به صورت آزمایشی با نام «نشان جمعی احسان» برای جلوگیری از اینکه بقیه کشورها از برند فرش ایران استفاده نکنند، رونمایی کرد.
رئیس مرکز ملی فرش ایران افزود: مرکز ملی فرش ایران این علامت تاییدی را با همکاری قوه قضاییه و وزارت دادگستری دریافت کرد و شرکت معتبر کرهای و سازمان وایپو در ژنو علامت تاییدیه فرش دستباف را برای شفافسازی برند ثبت کرد.
رافع گفت: به زودی فرشهای گران نرخ ایرانی برای حمایت از این سرمایه ملی صاحب شناسنامه خواهند شد و هر کسی نمیتواند به نام خود این فرش را فروخته و یا صادر کند.
حمایتهای ویژه از صنعتگران فرش
فرحناز رافع به حمایتهای ویژه از صنعتگران فرش اشاره کرد و افزود: قالیبافان و مشاغل جانبی از جمله رنگرزان، رفوگران و طراحان میتوانند با شماره گیری کد دستوری #۳۱۰۰۰*۶۶۵۵* برای دریافت کارت بیمه درمان، تکمیلی، عمر یا پکیج کامل بیمه ایران به عنوان حامی قالی ایران ثبت نام کنند.
او گفت: بانک قرض الحسنه مهر۲۵ میلیون تومان تسهیلات شامل ۵ میلیون تومان به مدت سه سال برای بیمه و ۲۰ میلیون تومان به صورت تسهیلات اعتباری برای خرید مواد اولیه یا معیشتی فعالان حوزه فرش تخصیص داده است.
رافع با بیان اینکه از سال ۸۸ تا کنون بیمه جدیدی برای قالیبافان نداشتیم، افزود: امسال سهمیه ۴۶۰ هزار بیمه را از صندوق عشایر و روستایی دریافت کردهایم و همچنین موضوعات درمان و تکمیلی از بیمه ایران گرفته شده است.
رئیس مرکز ملی فرش ایران گفت: تاکنون بیش از ۳۰۰ هزار نفر نام مورد تایید سازمانهای استانی و اتحادیهها تشکلهای استانی قرار گرفتهاند و آنها در مسیر صدور کارت بیمه هستند.
او افزود: برای پوشش ۱۰۰ درصدی قالیبافان اقدام کردهایم و تاکنون برای تمام اسامی ارسال شده، اقدام لازم صورت گرفته است، همچنین دو هفته دیگر نیز مهلت نام نویسی فعالان حوزه فرش در این سامانه تمدید شده تا علاقهمندان به دریافت بیمه درمان یا عشایر ثبت نام کنند.