تظاهرات عليه سلطه شرکت هاي بزرگ غذايي در آمريکا
فعالان جنبش تسخير وال استريت با برپايي تظاهرات خواستار مقابله با سلطه شرکت هاي بزرگ در نظام توليد محصولات غذايي امريکا شدند.
به گزارش واحد مرکزي خبر به نقل از شبکه خبري پرس تي وي ، تظاهر کنندگان معتقدند نظام غذايي امريکا از کنترل خارج شده و تحت سلطه شرکت هاي بزرگ توليد کننده محصولات غذايي اصلاح شده ژنتيکي قرار گرفته است.
خبرنگار پرس تي وي در گزارشي از نيويورک در باره اين تظاهرات گفت معترضان روز دوشنبه خواستار اعمال مقررات بهتر دولتي در حوزه هاي اساسي زندگي مانند آب و غذا شدند. بيشتر اعتراض ها به شرکت عظيم مونسانتو بود که در زمينه توليد بذرهاي اصلاح شده ژنتيکي ذرت ، پنبه و دانه هاي سويا فعاليت دارد. تظاهر کنندگان گفتند تغيير دادن ترکيب ژنتيکي محصولات غذايي اساسي ممکن است پيامدهاي فاجعه باري داشته باشد.
مونسانتو که بزرگترين توليد کننده بذر در جهان است در زمينه شکايت از کشاورزاني که اين شرکت مدعي است از بذرهايش بدون مجوز استفاده مي کنند شهرت زياي يافته است. شکايت پنجاه سازمان نيز که شرکت مونسانتو را از پيگيري اينگونه شکايت ها منع مي کرد روز سه شنبه در دادگاه ناکام ماند. فعالان جنبش تسخير وال استريت مي گويند شکست دادن شرکت هاي بزرگ در دادگاههاي امريکا حتي وقتي حق با شما باشد کار بسيار دشواري است.
يکي از تظاهر کنندگان گفت :«البته درک و تصميم گيري هر قاضي با قاضي ديگر متفاوت است. اما به اعتقاد ما در اينجا نوعي زد و بند ميان شرکت ها و نظام تنظيم مقررات وجود دارد.»
براي همين وقتي خبر مهندسي ژنتيکي بذرهاي اين شرکت منتشر شد ، بذرهاي خالص و تغيير نيافته نيز ميان معترضان پخش و مبادله شد. نکته اصلي که اين تظاهر کنندگان مي خواهند اعلام کنند اين است که هر کدام از ما بايد مسئوليت کشت و توليد مواد غذايي خود را بر عهده بگيريم.
تظاهر کنندگان به مبادله اين اطلاعات پرداختند که اگر قصد دارند از مواد غذايي اصلاح شده ژنتيکي اجتناب کنند از کدام مواد غذايي بايد بخرند و از کدام بايد پرهيز کنند.
ماده غذايي توفو Tofu و بسياري از مواد غذايي ديگري که حاوي شيره ذرت يا شيره ذرت پُر فروکتوز هستند جزو محصولاتي هستند که تظاهر کنندگان مي گفتند بايد از آنها پرهيز شود.
برخي تظاهر کنندگان نيز به خصوصي شدن بخش توزيع آب در امريکا اعتراض داشتند که تا همين چند سال قبل تصور مي شد براي همه آزاد است. يکي از تظاهر کنندگان گفت :«اگر همه مردم بدانند که آب ما را چند شرکت بزرگ مثل مونسانتو و پپسي و کوکا کولا به سرقت برده اند و کنترل 75 درصد آب جهان را در دست دارند بسيار ناراحت خواهند شد. من فکر نمي کنم که همه مردم از اين مسئله اطلاع داشته باشند. من براي همين اينجا امده ام تا آگاهي ديگران را در اين خصوص بالا ببرم. »
وکلاي شرکت مونسانتو مي گويند اين شرکت علاقه اي به شکايت از کشاورزاني که در زمين هايشان آثار و رد بذرهاي اين شرکت ديده شده است ندارند. اما اين شرکت در سيزده سال گذشته حدود 150 شکايت از اين نوع به دادگاه برده است.