به گزارش
خبرگزاری صداوسیما،مرکز فارس،مدیرکل امور عشایر فارس در دیدار با نماینده مردم لارستان، خنج، اوز و گراش در مجلس شورای اسلامی گفت: تسهیلات با بهره کم درصد با هدف تامین نقدینگی برای پروار کردن دام قابل پروار، افزایش اطمینان خانوار عشایر از تأمین علوفه مورد نیاز برای رسیدن به وزن مطلوب دام، ایجاد اشتغال پایدار در جامعه عشایر و جلوگیری از مهاجرت جوانان جویای کار از جمله طرحها و اقدامها برای کمک به جامعه عشایری در سالهای اخیر بوده است.
روحالله بهرامی بیان کرد: سالهای گذشته شاخص برخورداری عشایر کشور از بهداشت ۲۰ درصد بود که با راهاندازی کانکسهای بهداشت و سایر اقلام و تجهیزات هم اینک این شاخص به بالای۴۳ درصد بر اساس ارزیابیهای انجام شده رسیده است.
بهرامی گفت: بالای ۹۰ درصد جامعه عشایری استان فارس با همکاری مجموعه دانشگاه علوم پزشکی و مراکز بهداشتی و درمانی به کانکس و تجهیزات لازم بهداشتی و دسترسی به خدمات بهداشتی و درمانی بهرهمند شده اند.
نماینده مردم لارستان، خنج، گراش و اوز در مجلس شورای اسلامی در این دیدار بر ضرورت تقویت زیرساختها و رفع مشکلات جامعه عشایری و حفظ این قشر مولد تاکید کرد و گفت: اجرای طرحهای زنجیرهای و اشغال زا در بین این قشر بهترین و مناسبترین راهکار برای تحقق جهش تولید است.
حسین حسین زاده اظهار داشت: با وجود آنکه عشایر بیشترین نقش و سهم را در تامین و کمک به اقتصاد جامعه از جمله گوشت و لبنیات دارند، اما همچنان با مشکلات و چالشها در حوزههای مختلف و زیرساختی مواجه هستند.
وی بروز خشکسالیهای اخیر و کم آبی را یکی از معضلات و چالشهای مهم فراروی جامعه عشایری در شهرهای جنوبی فارس دانست و از شرکت آبفای استان خواست تا نسبت به تامین آب مورد نیاز برای شرب و همچنین دام این قشر اقدام کنند.
بر اساس آخرین سرشماری، جمعیت استان فارس، چهار میلیون و ۹۴۹ هزار و ۳۳۵ نفر است که از این آمار، ۳۰ هزار خانوار با ۱۵۰ هزار نفر جمعیت را جامعه عشایری تشکیل میدهند. عشایر فارس متشکل از سه ایل بزرگ قشقایی، خمسه و لر و هشت طایفه مستقل است.