پخش زنده
امروز: -
سخنگوی دولت گفت: مذاکره بین ایران و آمریکا تنها در چارچوب برجام امکان پذیر است و از آنجا که آمریکا هنوز به توافق بازنگشته، نمیتواند از سازوکار مذاکراتی درون برجام بهره گیرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دولت اقای ربیعی در نشست خبری افزود: رییس کل بانک مرکزی امروز صبح در ستاد اقتصادی دولت گزارشی از توافقات انجام گرفته با نمایندگان کشورهای کره جنوبی و ژاپن در خصوص نحوه استفاده از منابع بانک مرکزی در این کشورها ارائه کرد.
وی اضافه کرد: ایشان اعلام کرد به نظر میرسد در گام اول در حد یک میلیارد دلار از منابع ارزی بانک مرکزی ایران در اختیار ما قرار خواهد گرفت. مذاکرات دیگر نیز با کشورهای عراق و عمان داشته اند که بتوانند از منابع بانک مرکزی برای تامین نیازهای اساسی و ضروری کشور مثل کالاهای اساسی، نهادههای کشاورزی، دارو و تجهیزات پزشکی استفاده کنند.
سخنگوی دولت در خصوص موضع دولت برای مذاکره با آمریکا گفت: موضع ما همانی است که در ابتدا و همیشه گفته شده است. مذاکره بین ایران و آمریکا تنها در چارچوب برجام امکان پذیر است و از آنجایی که آمریکا هنوز به توافق بازنگشته، نمیتواند از ساختار و سازوکار مذاکراتی درون برجام بهره بگیرد.
وی افزود:، اما آنچه تحت مطالعه و مورد بررسی ما قرار دارد، پیشنهاد طرف اروپایی برای برگزاری نشستی غیررسمی به منظور گفتگو و نه مذاکره بین ایران و ۴+۱ با آمریکا به عنوان میهمان است. ما نیت آقای بورل را خوب میدانیم و این را در چارچوب تلاشهای ایشان برای حفظ برجام میدانیم. دعوت از دولتهای ناظر به نشستهای کمیسیون در برجام پیش بینی شده و برای آن مقرراتی خاص تعیین شده است. مطابق پیوست چهارم برجام، دعوت یک دولت ناظر باید در نشست کمیسیون برجام و با اجماع به تصویب برسد.
اقای ربیعی گفت: خارج از این چارچوب، دولت ناظری حق شرکت در کمیسیون نخواهد داشت. البته هنوز تصمیمی هم دراین باره اتخاذ نشده و تصمیم نهایی بستگی به متقاعد شدن ما نسبت به این مسئله دارد که شکل گیری این گفتگو میتواند به آمریکا برای انجام کامل تعهداتش کمک کند. این نشست احتمالی صرفاً جهت تکرار روشن و بی واسطه مواضع صریح ما و شنیدن مواضع دیگر طرف هاست و به هیچ وجه مذاکره و چانه زنی در کار نخواهد بود.
سخنگوی دولت همچنین با اشاره به زلزله سی سخت تصریح کرد: ضمن همدردی با هموطنان مناطق زلزله زده، خوشبختانه این زلزله تلفات جانی نداشت، اما سرمای هوا و مشکلات ناشی از سرما نگرانیهایی برای ما داشته است.
وی افزود: استاندار کهگیلویه و بویر احمد به همراه جمعی از مدیران استان بلافاصله پس از وقوع زلزله در محل حادثه حضور پیدا کردند و مدیریت بحران زلزله را آغاز نمودند. همچنین وزیر راه و شهرسازی و رییس سازمان مدیریت بحران به نمایندگی از رییس جمهور در سی سخت حضور پیدا کرده و بررسیهای لازم انجام دادند. همچنین حضور رئیس محترم قوه قضاییه در منطقه زلزله زده مغتنم بود.
اقای ربیعی خاطرنشان کرد: در اثر این زلزله ۶۸۲ واحد مسکونی شهری و ۵۸۰ واحد مسکونی روستایی در استان کهگیلویه و بویراحمد، ۵۸ واحد شهری و ۱۵۹ واحد روستایی در شهرستان سمیرم استان اصفهان خسارت دیده اند.
وی افزود: هیات وزیران مبلغ ۱۷۲ میلیارد تومان به عنوان کمک بلاعوض و نیز مبلغ ۳۰۷ میلیارد تومان تسهیلات بانکی به خانوادههای آسیب دیده از زلزله در استانهای کهگیلویه و بویراحمد (شهرستانهای سی سخت و دنا) و اصفهان (شهرستان سمیرم) موافقت کرد. بر همین اساس مقرر شد برای احداث به هر خانوار شهری و روستایی ۲۰ میلیون تومان بلاعوض اعطا میشود.
سخنگوی دولت گفت:همچنین ۱۰۰ میلیون تومان به خانوادههای شهری و ۸۰ میلیون تومان به خانوارهای روستایی تسهیلات پرداخت خواهد شد. برای اسکان موقت در شهرها ۲۰ میلیون تومان و در روستاها ۱۵ میلیون تومان در نظر گرفته شده است. رییس جمهوری نیز دستور دادند بازسازی کلیه مناطق زلزله زده اخیر تا پایان تیرماه ۱۴۰۰ به اتمام برسد.