در چهل و ششمین دوره شورای حقوق بشر،
انتقاد وزیر خارجه سوریه از مدعیان حقوق بشر
وزیر خارجه سوریه از رفتار برخی کشورهای مدعی حقوق بشر که خودشان عامل اصلی نقض این حقوق در کشورهای دیگر هستند، به شدت انتقاد کرد.
به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی الاخباریه سوریه، فیصل المقداد وزیر خارجه این کشور از طریق ویدئوکنفرانس در چهل و ششمین دوره شورای حقوق بشر گفت: تاسف بار است که با گذشت پانزده سال از تاسیس این شورا، کشورهای غربی به بهره برداری از تریبون این شورا و ساز و کارهای آن برای تحمیل رویکردهایی مبتنی بر استانداردهای دوگانه و گزینشی در تعامل با حقوق بشر ادامه میدهند و کشورهایی را که با رویکردهای سیاسی آنها موافق نیستند، به نقض حقوق بشر متهم و از این مسئله به عنوان بهانهای برای دخالت در امور داخلی آنها استفاده میکنند. طرحهایی که برخی کشورها در این شورا طی ده سال گذشته علیه سوریه در پیش گرفتند، به خوبی نشان دهنده تلاش برای ایجاد ساز و کارهای سیاسی و برگزاری جلساتی است که انواع اقدامات تحریک آمیز و گمراه کننده و معیارهای دوگانه بر آن حاکم است و هیچ نتیجهای جز گسترش تروریسم نداشته است. متاسفانه برخی از طرفهایی که از پیش نویسهای قوانین و قطعنامهها علیه سوریه حمایت کردند، همان حکومتهایی هستند که بیش از همه حقوق بشر را نقض میکنند.
وی خطاب به رئیس نشست گفت: تروریسم هنوز در صدر چالشهای بین المللی قرار دارد، چالشهایی که سازمان ملل و کشورهای عضو با آن روبرو هستند. این تروریسم پیوسته در اشکال و شیوههای جدید ظاهر میشود و خطرات این تروریسم به سبب استفاده برخی کشورها از آن برای ویران کردن کامل کشورها، تمدنها و جوامع، پیوسته بیشتر میشود. این کشورها تحت عنوان حقوق بشر و نیز با بهره برداری از صنعت خطرناک دیگری که خطر آن از تروریسم کمتر نیست یا به عبارت دیگر از طریق صنعت خبرهای دروغین، بر جنایات و جرائم خود سرپوش میگذارند. بحرانی که سوریه با آن روبرو شد و با مشکلات امنیتی، اقتصادی، آموزشی و غذایی همراه بود، به سبب تلاش برخی کشورها برای بهره برداری از رنجهای سوریها از طریق ترویج خبرهای دروغین و انتشار گزارشها و صدور قطعنامهها و برگزاری جلساتی که هدف آنها اعمال فشار سیاسی بر حکومت سوریه بود، همچنان ادامه دارد. آنها از اذعان به این حقیقت که تروریسم ساخته و پرداخته آنها و عامل اصلی و ریشهای این رنج هاست، خودداری میکنند.
وی ادامه داد: سوریه برای ادامه مبارزه با تروریسم و استفاده از حق قانونی خود برای پایان دادن به حضور غیرقانونی بیگانگان در خاک خود مصمم است. با توجه به اشغالگریهای ترکیه، آمریکا و اسرائیل (در سوریه) ,گروههای تروریستی و شبه نظامیان جدایی طلب قسد (گروه شبه نظامی سوریه دموکراتیک) به ارتکاب جنایات هولناک و نقض فاحش حقوق بشر برای خدمت به منافع حامیان و اربابان خود ادامه میدهند. قطع آب یک میلیون شهروند در استان الحسکه به عنوان مجازات جمعی، یکی از جنایات هولناک و سازمان یافتهای است که نیروهای اشغالگر ترکیه و گروههای ترویستی وابسته به آن در خاک سوریه مرتکب میشوند.
فیصل المقداد در ادامه افزود: نهادها و موسسههای حکومتی سوریه پس از آزادسازی بخشهای وسیعی از خاک کشور از دست تروریست ها، تلاش میکنند ویرانیهای به جای مانده از تروریسم را بازسازی و شرایط مناسب را برای بازگشت داوطلبانه و عزتمندانه سوریها به شهرها و روستاها و مناطق خود فراهم کنند. کنفرانس پناهندگان نیز که اواخر سال گذشته برگزار شد از جمله اقدامات و تلاشهای دولت سوریه برای فراهم کردن فضای مناسب به منظور بازگشت پناهندگان سوری و همکاری با کشورها و نهادهایی بود که مایل به حمایت از تلاشهای ما در این خصوص هستند.
وزیر خارجه سوریه در ادامه به موضوع کرونا و تلاش برای مقابله با آن و کمک به کشورها برای مبارزه با این بیماری اشاره کرد و افزود: بر خلاف درخواستهای آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل و کمیسر عالی حقوق بشر برای لغو اقدامات یکجانبه و ظالمانه با هدف کمک به کشورها جهت مقابله با خطرات بهداشتی ناشی از شیوع ویروس کرونا و غلبه بر پیامدهای اقتصادی، اجتماعی و معیشتی آن، آمریکا و اتحادیه اروپا اقدامات ظالمانه بیشتری بر ملت سوریه اعمال کردند. هر کس ادعا میکند این اقدامات تاثیری بر شهروندان عادی ندارد، دروغ میگوید، زیرا اینگونه اقدامات ظالمانه فقط بر شهروندان عادی و نیازهای اساسی آنها تاثیر میگذارد. همین اقدامات یکجانبه و ظالمانه از بارزترین نشانههای نقض گسترده و سازمان یافته حقوق بشر است که مردم کشورها را هدف اینگونه اقدامات غیرقانونی قرار میدهد. لغو این اقدامات، یکی از ضرورتهای اساسی برای از بین بردن چالشهای گسترده پیش روی اجرای حقوق بشر است. به همین سبب سوریه از شورای حقوق بشر میخواهد نقض گسترده و سازمان یافته حقوق بشر را در صدر اولویتهای خود قرار دهد.
وزیر خارجه سوریه در ادامه به موضوع نشستهای کمیته قانون اساسی سوریه در ژنو اشاره کرد و افزود: با توجه به پایان پنجمین دور از نشستهای این کمیته میخواهم بار دیگر تاکید کنم این کمیته به هیچ کس وابسته نیست و آزاد است تا روند فعالیت خود و نتایجی را که ممکن است به آن دست پیدا کند، تعیین کند و موفقیت ماموریت محول شده به آن نیازمند خودداری از دخالت خارجی در امور آن است.
فیصل المقداد با اشاره به اقدامات و تجاوزات رژیم اشغالگر صهیونیستی ادامه داد: رژیم اشغالگر اسرائیل همچنان به نقض سازمان یافته حقوق بشر در سرزمین اشغال شده فلسطین از جمله شرق قدس و جولان اشغالی سوریه ادامه میدهد. این رژیم این کار را از طریق اقدامات تبعیض آمیز و سرکوبگرانه که ناقض اصول ثابت قانون بین المللی است، انجام میدهد و به قوانین بین المللی نیز هیچ توجهی ندارد. اینجا تاکید میکنیم حق ثابت سوریه در جولان اشغالی، حقی است که قوانین بین المللی بر آن تصریح کرده اند و اقدامات یکجانبه برای بهره برداری از شرایط استثنائی کنونی برای تغییر واقعیت ها، مردود است و هیچ ارزش قانونی ندارد.
سوریه بار دیگر بر حق ملت فلسطین برای تاسیس کشور مستقل خود به پایتختی قدس در مرزهای ۶۷ و تضمین حق بازگشت پناهندگان فلسطینی بر اساس قطعنامههای ذیربط سازمان ملل و آزادسازی بقیه مناطق اشغال شده تاکید میکند.
المقداد افزود: همکاری بین المللی مبتنی بر احترام به منشور سازمان ملل زیربنای تقویت حقوق بشر و حمایت از آن است و سوریه آماده است به همکاری مشترک در چارچوب این شورا برای افزایش رعایت حقوق بشر طبق اصول بی طرفی و واقعگرایی ادامه دهد.