پخش زنده
امروز: -
آیت الله نوری همدانی در پیامی به همایش اخلاق انتخاباتی،حماسه سیاسی بر رعایت اخلاق در تبلیغات انتخاباتی و پرهیز از تخریب دیگران تاکید کرد.
به گزارش واحد مرکزی خبر، در بخشی از این پیام با اشاره به اهمیت یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ، حضور آگاهانه همگان در عرصه انتخابات برای اطاعت امر موکد خداوند متعال ، لازم دانسته شده است.
دربخش دیگری از این پیام با تاکید بر لزوم رای دادن به نامزد اصلح آمده است : باید به کسی رای دهیم که به تعبیر قرآن کریم اهل این امانت است و صلاحیت تصدی این مسئولیت را داراست و اصلح کسی است که آرمان های امام راحل را در نظر دارد.
آیت الله نوری همدانی در بخش دیگری از پیامش با تبیین شاخص های نامزد اصلح ریاست جمهوری می افزاید : نامزد اصلاح دارای تدین و تقوای الهی است که برای خدا و با اخلاص قدم به این عرصه گذاشته است تا ارزش های اسلامی را عملی و برقرار کند.
در این پیام همچنین ، اعتقاد کامل به ولایت فقیه به عنوان یکی از ارکان بسیار مهم نظام اسلامی ، درک صحیح از مشکلات جامعه و توانایی رفع مشکلات اقتصادی به ویژه گرانی و بیکاری ، توانایی مدیریت ، داشتن روحیه مردمی و شجاع بودن از دیگر شاخص هایی است که برای نامزد اصلح برشمرده شده است.
ری شهری: رعایت مصالح نظام؛ مهمترین نشانه شیفتگان خدمت
متولی آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) گفت: رعایت ارزشهای اخلاقی و در رأس آن رعایت مصالح نظام اسلامی از مهمترین نشانه های داوطلبان و شیفتگان خدمت است.
حجت الاسلام و المسلمین ری شهری در همایش «اخلاق انتخاباتی ، حماسه سیاسی» افزود: انتظار مردم از رییس جمهور رعایت این مصالح است اما دشمنان انتظار دارند رییس جمهور ضد آن عمل کند.
وی ، احترام به رقیب و انصاف در نقد را از دیگر ویژگیهای مهم شیفتگان خدمت برشمرد و گفت: مطلق گرایی یکی از آفات مهم سیاسی ، اجتماعی و اخلاقی است یعنی اینکه اگر از کسی خوشش نیامد مطلقاً او را نکوهش کند و یا اگر از کسی خوشش آمد مطلقاً او را معصوم بداند.
حجت الاسلام و المسلمین ری شهری ، بهره گیری نکردن از ابزار نامشروع را از دیگر ویژگیهای داوطلبان خدمت برشمرد و افزود: داوطلبانی که این ویژگیها را رعایت کنند هرگز شکست نمی خورند و چه رأی بیاورند و چه نیاورند پیروز هستند و در هر صورت خدا را شکر می کنند.
وی با اشاره به اینکه یکی از موضوعات مهم در انتخابات جایگاه ارزش اخلاقی است گفت: مردم باید با معیار ارزشهای اخلاقی، فرد اصلح را بشناسند و هر کسی که بیشتر اخلاق را رعایت می کند صلاحیت بهتری برای خدمت دارد.
ری شهری گفت: هدف داوطلب برای ورود به صحنه رقابتها بسیار مهم است و باید مشخص شود این هدف برای رسیدن به قدرت و تصدی کرسی ریاست است یا برای خدمت به مردم.
وی با بیان اینکه تشنگان قدرت و تشنگان خدمت ویژگیهای اخلاقی متفاوتی دارند گفت: تشنگان قدرت از هر ابزاری برای رسیدن به قدرت و کسب آرای مردم استفاده می کنند به گونه ای که اگر ملی گرایی رأی آور باشد ، شعار ملی گرایی سر می دهند و اگر دینداری رأی آور باشد لباس مذهب می پوشند و اگر آزادی خواهی رأی آور باشد آزادی خواه می شوند و اگر شکست خوردند شروع به شایعه سازی و کارشکنی برای رقیب پیروز می کنند.
رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد: لزوم تقویت مساجد در حوزه انتخابات
رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد تهران گفت: مساجد نقش مهمی در تبیین اخلاق انتخاباتی دارند و باید نقش مساجد در این حوزه تقویت شود.
حجت الاسلام و المسلمین حاج علی اکبری در همایش «اخلاق انتخاباتی ، حماسه سیاسی» با اشاره به اینکه مسجد خانه خدا ، مردم و پایگاه امامت و ولایت است گفت: مأموریت مساجد توزیع نگاه توحیدی و رنگ الهی در همه صحنه های زندگی انسان است و نقش معنوی، عبادی ، تربیتی ، معرفتی ، آموزشی ، اجتماعی ، سیاسی و همچنین در بیداری اسلامی نقش محوری دارند.
وی با بیان اینکه انتخابات تجلی اراده عمومی در ساختار حاکمیتی کشور است گفت: انتخابات عامل کلیدی در حفظ سرمایه اجتماعی و آبروی ملی و عزت ملی و رشد اعتماد عمومی در تولید نشاط اجتماعی است.
وی با بیان اینکه خاستگاه انتخابات از جامعه غیردینی بود گفت: جامعه مؤمن چیزهای خوب را از هر کجا که باشد دریافت می کند و ما نیز انتخابات را دریافت کردیم و آن را به سازی کردیم و حتی از کسانی که این مدل را ساخته اند پیش افتاده ایم.
وی گفت: انتخابات از جامعه مبدأ علاوه بر ارزشهای خوب برخی از ارزشهای دیگر را نیز منتقل کرده است و به همین علت چالشهایی را ایجاد کرده است که باید با هم اندیشی و هم فکری آن را مرتفع کنیم و در کنار برگزاری انتخابات به انتخاباتی در تراز جامعه اسلامی و نظام علوی (ع) فکر کنیم و الزامات و شیوه های آن را استخراج و در این انتخابات تعبیه کنیم.
حاج علی اکبری افزود: جنگ قدرت و تخریب رقیب ربطی به فرهنگ اسلامی ندارد و وارداتی است و کمی از آن نیز به نقاط ضعف ما برمی گردد که یکی از راه حل های برطرف کردن این مشکل این است که انتخابات را به مسجد گره بزنیم و هر چقدر این ارتباط قوی باشد زیباییها افزایش می یابد و جلوی بسیاری از آسیب ها گرفته می شود.
رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد تهران با بیان اینکه ارتباط انتخابات با مساجد ، امنیت خاطر ایجاد می کند گفت: با این کار کارکرد های سیاسی مسجد هم بیشتر می شود و به سلامت اخلاق انتخاباتی نیز کمک می شود.
وی گفت: مسجد در تأمین کارگزاران مردمی و امین انتخابات نقش خوبی دارد و اگر مسجدی ها برگزار کننده باشند از آرا صیانت می کنند.
حاج علی اکبری افزود: باید توصیه کرد مؤمنان و مسجدیها در این عرصه حضور فعال و مؤثری داشته باشند و مساجد می توانند در ترویج گفتمان اخلاق انتخاباتی نقش مؤثری داشته باشند.
رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد تهران با اشاره به اینکه حدود 80 هزار مسجد در کشور وجود دارد گفت: از این تعداد 1800 مسجد در تهران وجود دارد که باید از این ظرفیت به نحو مطلوب استفاده کنیم اما هم اکنون در این زمینه ضعیف عمل می کنیم.
حاج علی اکبری با بیان اینکه هم اکنون در فضای انتخابات به روحیه جوانمردی نیاز داریم گفت: هم زمان که فضای جامعه هیجانی می شود مساجد ما باید به عنوان پایگاه صیانت به میدان بیایند و رفتارهای زشتی را که ممکن است توسط شیاطین ترویج شود به شدت تقبیح کنند.
وی با تأکید بر اینکه از آفت های انتخاباتی باید بپرهیزیم گفت: از اختلاف افکنی و تولید ناامیدی ملی و سیاه نمایی باید بپرهیزیم.
حاج علی اکبری اضافه کرد: مساجد ما می توانند ضد ارزشها را تقبیح و ائمه جماعات هم آنها را تبیین کنند.
وی تأکید کرد: تقویت بنیه فکری و اخلاقی مساجد باید در دستور کار جدی قرار گیرد.