اسکان اضطراری همه زلزله زدگان سی سخت تا امشب
اسکان اضطراری زلزله زدگان سی سخت تا امشب به پایان میرسد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد، استاندار این استان با بیان اینکه اسکان اضطراری در مناطق زلزله زده سی سخت تا امشب (یکشنبه شب) به اتمام میرسد، گفت: پس از آن برنامه ریزی برای اسکان دائم مردم زلزله زده آغاز میشود.حسین کلانتری با بیان اینکه هم اینک نیاز اولویت دار زلزله زدگان چادر است که تاکنون ۲۶۰۰ تخته میان آنها توزیع شده است، افزود: به طور مرتب نیاز مناطق زلزله زده به چادر از طریق مدیریت بحران، استانهای همجوار و دیگر دستگاههای امدادی تامین میشود.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه در خصوص کمبود چادر میان زلزله زدگان سی سخت فعلا مشکلی نداریم؛ عنوان کرد: بیش از ۶ تن پلاستیک در بین زلزله زدگان برای پوشش چادرها و وسایل مردم در باران و برف توزیع شده است.
وی ادامه داد: با توجه به کوهستانی بودن منطقه و سرمای هوا وسایل گرم کننده از نیازهای مهم زلزله زدگان سی سخت است که تاکنون ۴۰۰ دستگاه وسیله گرمایشی، ۱۰۰ تخته موکت و تعداد زیادی پتو برای مردم این منطقه ارسال شده است.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: به طور مرتب خانه به خانه منازل زلزله زدگان بررسی و بر اساس نیازسنجی اقلام مورد نیاز زلزله زدگان به آنها تحویل داده میشود.
کلانتری افزود: پاکسازی بیشتر ساختمانهای تخریب شده در اثر زلزله در منطقه سی سخت انجام شده و مابقی در حال انجام است.
وی بیان کرد: بر اساس آخرین آمار ۳ هزار و ۷۰۰ واحد مسکونی در زلزله خسارت دیده اند و هنوز میزان تخریب در دست بررسی است که به زودی آمار آنها اعلام میشود.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: قرار است خانههایی که ۱۰۰ درصد در شهر سی سخت آسیب دیده اند (بعد از تصویب هیات دولت) برای هر منزل ۱۰۰ میلیون تومان تسهیلات با کارمزد ۴ درصد به مردم اعطاء شود.
کلانتری تاکید کرد: همچنین مبلغ ۵۰ میلیون تومان به عنوان بلاعوض پرداخت شود.
وی عنوان کرد: برای منازلی که ۱۰۰ درصد تخریب نشده اند، اما نیاز به تعمیر دارند نیز تسهیلات بدون سود و با کارمزد ۴ درصد و مبلغی نیز به عنوان بلاعوض پرداخت میشود.
کلانتری تاکید کرد: منازل در مناطق روستایی هم مبلغ ۸۰ میلیون تومان با سود ۴ درصد برای بازسازی ساختمانهایی که ۱۰۰ درصد تخریب شده اند پرداخت میشود.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: برای تعمیر منازل مسکونی در مناطق روستایی نیز تسهیلات بدون سود با همان کارمزد و مبلغی بلاعوض پرداخت میشود.
کلانتری ادامه داد: در رابطه با ساختمانهایی که ۱۰۰ درصد در شهر و روستا تخریب شده اند باید در بازسازی اصول فنی و رعایت آیین نامه ۲۸۰۰ مقاوم سازی در آنها رعایت شود.
براساس برنامه ریزیهای انجام گرفته قرار است تعمیرات واحدهای مسکونی خسارت دیده از زلزله تا پایان فروردین ماه و نوسازی تا پایان نیمه نخست سال ۱۴۰۰ انجام میشود.