پخش زنده
امروز: -
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی: رعایت فاصله گذاری اجتماعی و شیوه نامههای بهداشتی در سطح استان تهران به ۷۵ درصد رسیده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما دکتر بهادری منفرد در جلسه شورای اداری استان تهران به نمایندگی از سه دانشگاه علوم پزشکی، ایران و تهران گزارشی از فعالیت این دانشگاهها در دوره شیوع کرونا ارائه کرد و افزود: با شیوع ویروس کرونا یک سوم از بخشهای درمانی استان در خدمت بخش کرونا قرار گرفت و دو سوم دیگر برای حوزه سلامت و درمان در دیگر بخشها فعال ماند.
وی گفت: نگرانی که اکنون وجود دارد کاهش روز افزون فاصله گذاری اجتماعی و رعایت شیوه نامههای بهداشتی در استان تهران تهران است که در واقع یکی از مشکلات ما در بحث فاصله گذاری اجتماعی در تهران مترو و وسایل حمل و نقل عمومی است که خیلی پایین است.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: در پی این کاهش، میزان مراجعه به مراکز درمانی و بیمارستانها و متعاقب آن تعداد بستریها و فوتیها نیز افزایش مییابد.
وی با بیان اینکه ۱۰۸ بیمارستان در استان تهران به بیماران کرونایی خدمات درمانی ارائه میکنند، گفت: در مجموع از کل تختهای بیمارستانی ۳۰ درصد برای بیماران کرونایی اختصاص داده شده است که ۶۰ درصد از این خدمات توسط دانشگاهها و ۴۰ درصد نیز در مراکز خصوصی ارائه میشود.
دکتر بهادری منفرد ادامه داد: حدود ۴۰ تا ۴۳ درصد از میزان بستریها مربوط به افراد بالای ۶۰ سال هستند که از این تعداد بالای ۷۰ درصد فوتی داشتیم که اگر نگاه ویژهای به سالمندان و افراد دارای بیماری زمینهای صورت گیرد کاهش چشم گیری در آمار فوت شدگان ناشی از بیماری کرونا خواهیم داشت.
دکتر بهادری منفرد به ویروس جهش یافته کرونا اشاره کرد و افزود: سرعت انتقال و سرایت و شدت این ویروس جهش یافته و متعاقب آن میزان فوتیها بیشتر است به ویژه در افراد کمتر از ۲۰ سال که پیش از این (از ابتدای اسفند ۹۸ تاکنون) میزان ابتلا ۹ دهم درصد بود، اما اکنون ۱۱.۵ درصد شده است.
وی ادامه داد: همچنین میزان فوتیهای ناشی از بیماری کرونا در این رده سنی پیش از این نیم درصد بود، اما اکنون به ۳/۳ درصد افزایش پیدا کرده است.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: البته در بهمن ماه تعداد مراجعان به مراکز درمانی ۱۲ درصد، بستریهای عادی ۹ درصد و فوتیها ۶ درصد افزایش پیدا کرده است.
وی افزود: آمار روزانه مراجعه ما نیز که تا پیش از این سابقه نداشت به ۵ هزار مراجعه رسیده است.
دکتر بهادری گفت: هنوز درمان قطعی در دنیا برای این ویروس پیدا نشده است و هر کس بر اساس یافتههای خود تجویزی دارد و درمان هم قطعی نیست چرا که این ویروس هوشمند است و سریع تغییر جهش میدهد و درمان ثابت نداریم.
واکسن نیز با توجه به تحریمها فعلا در اختیار نداریم اگر هم در اختیار داشته باشیم فعلا جوابگو نیست بنابراین تنها راه رعایت شیوه نامههای بهداشتی و دستورالعمل هاست.
وی گفت: از تمامی مدیران ادارات درخواست داریم که نگاه ویژهای در این خصوص داشته باشند چرا که کارمندان نگاهشان به مسئولان و مدیران است و اگر فاصله گذاری اجتماعی و دستورالعملها رعایت شود مسلما میتوانیم موفقتر عمل کنیم بنابراین تنها راه مقابله با این ویروس ماسک زدن و استفاده از دستورالعملهای بهداشتی است.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: هیچ راهی خارج از این نیست و تاکنون سابقه نداشته است که نوزاد ۱۹ روزه مبتلا به کرونا شود، اما با ویروس جهش یافته نمونههایی از آن را داشتیم که سرفه خشک و تب بالا داشتند و تستشان نیز مثبت شد.