سواد زندگی؛
شمعدانی؛ نوستالژی خانه مادربزرگ
گیاهی همیشه سبز و گلدار که طرفداران زیادی دارد و تقریبا نگهداری آن آسان است، به شرطی که محیط مناسبی برایش فراهم کنید.
به گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سیما؛ گیاهی همیشه سبز و گلدار که طرفداران زیادی داره و تقریبا نگهداریش آسونه به شرطی که محیط مناسبی براش فراهم کنید!
درسته که گلهای زیبایی داره و دوست دارید تو منزل نگه دارید، اما گیاه فضای بازه و به نور زیاد احتیاج داره و باید حداقل ۶ ساعت در معرض نور مستقیم قرار بگیره و نه تنها آفتاب مستقیم براش ضرری نداره بلکه باعث میشه گلدهی بهتری هم داشته باشه. اگه در منزل نگه داری کنید گلدهی متوقف میشه و برگها حالت زرد و رنگ پریده پیدا میکنن.
آبیاری: تا حدودی نسبت به خشکی خاک مقاومه، اما در طی بهار و تابستون که فصل رشد و گلدهیه و دمای هوا بالاست دقت کنید تا زیادی خشکی نکشه، اما در فصل سرد اجازه بدید بین دو آبیاری سطح خاک خشک بشه وگرنه باعث متورم شدن ساقه و پوسیدگی از ریشه میشه.
دما: بهترین دما برای رشدش ۲۱-۲۶ درجه س، گرمای بیش از حد هم یکی از دلایل عدم گلدهیه، شمعدونی دمای ۷-۱۰ درجه رو تحمل میکنه، اما اگه دما به کمتر از ۴ درجه برسه کم کم برگها قرمز میشن و احتمال آسیب دیدنش بالا میره.
خاک: خاک شمعدونی باید زهکش بالایی داشته باشه مثلا ترکیب خاک باغچه و خاک برگ یا کود پوسیدهی دامی براش بستر مناسبیه. خلاصه از هرترکیبی استفاده میکنید دقت کنید خاک سبک باشه.
برای تقویتش از فصل بهار میتونید ماهی یک بار با کودهای مخصوص گلدهی تغذیه ش کنید، کوددهی زیاد هم نتیجهی عکس میذاره و معمولا علت گل ندادن این گیاه نداشتن نور مناسبه.
تکثیر: از طریق بذر میشه تکثیرش کرد، اما یه مقدار زمان بره و متداولترین روش استفاده از قلمه س، قلمههایی به طول ۱۲ سانتی متر تهیه کنید و برگهای پایینی رو بچینید و در خاکی سبک قرار بدید (یکی از علتهای ناموفق بودن در قلمه زنی نبود بستر مناسبه) از ابدهی زیاد خودداری کنید، چون گیاه ریشه نداره و به آب زیادی احتیاج نداره و خیس بودن بیش از حد باعث پوسیدگی قلمه میشه.
دقت کنید که قلمهها رو در معرض تابش مستقیم قرار ندید.
*زمان قلم زنی از بهار تا اواسط پاییز