با رنگدانههای پیشگیری کننده از سرطان آشنا شویم
رژیمهای غذایی حاوی مهارکنندههایی در برابر ایجاد سرطان هستند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، مهسا مؤذن دکترای تخصصی تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز گفت: یکی از انواع این مهارکنندهها فیتوکمیکالها یا همان اجزای فعال بیولوژیکی گیاهان بوده که در بیشتر موارد در قسمتهای رنگارنگ گیاهان متمرکز هستند.
وی درخصوص برخی رنگ ها افزود:
قرمز: رنگدانه قرمز «لیکوپن» که در گوجه فرنگی و محصولات گوجه فرنگی، گریپ فروت صورتی، هندوانه و پاپایا یافت میشود، به صورت بالقوه قادر به محافظت مردان در برابر سرطان پروستات است.
قرمز و بنفش: آلو سیاه، کلم بنفش، توت سیاه، انگور سیاه و بادام زمینی حاوی «آنتوسیانین ها» و «پلی فنل ها» بوده و قادر به پیشگیری از سرطان، کاهش التهاب و حمایت آنتی اکسیدانی است.
نارنجی: هویج، انبه، کدو تنبل و سیب زمینی شیرین به دلیل دارا بودن آنتی اکسیدانهای «آلفا کاروتن» و «بتا کاروتن»، فواید بالقوهای در بهبود پاسخ ایمنی و محافظت افراد در برابر سرطان دهان، مری، حلق، حنجره و ریه دارند.
زرد و سبز: اسفناج، برگ خردل و شلغم، مارچوبه و کدو حلوایی زمستانی پخته شده با محافظت در برابر آسیب ماده ژنتیکی DNA، احتمال دارد که به پیشگیری از سرطان کمک کند. ماده مؤثره این سبزیها «لوتئین» و «زیزانتین» است.
سبز: کلم برگ، کلم بروکلی، جوانه بروکسل، گل کلم و شاهی که حاوی «سولفورافان ها» و «ایندول ها» هستند، با تغییراتی در ماده ژنتیکی DNA، به طور مستقیم و غیر مستقیم با کاهش پیشرفت سرطان ارتباط داده شده اند.
سفید و سبز: تره فرنگی، پیاز، سیر و پیازچه با داشتن «آلیل سولفیدها»، دارای امکان محافظت در برابر سرطان معده و روده بزرگ هستند.