بررسی درمان سرطان پوست با داروهای جایگزین در دانشگاه تهران
در پایاننامه مقطع دکتری علی خسروی، دانشجوی رشته بیوانفورماتیک مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک دانشگاه تهران درمان سرطان پوست با داروهای جایگزین بررسی شد.
به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه گروه علمی فرهنگی هنری
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی دانشگاه تهران؛ شناخت بیماریها و پیدا کردن روش درمانی همواره یکی از چالشها و مسائل حوزه بیوانفورماتیک و پزشکی بوده است. این چالش همواره با مؤلفههای پیچیده و گوناگون روبهرو شده و راههای شناسایی روشهای درمانی را دشوارتر میسازد. شناخت روشهای ارتباطی بیماریها و همچنین روشهای نوینِ شناسایی دارو میتواند در این راستا مورد استفاده قرار گیرد.
این پژوهش در راستای یافتن داروهایی برای درمان بیماری سرطان پوست (ملانوما) انجام شده است و با استفاده از داروهای موجود و دارای خاصیت درمانی در بیماریهای مختلف و با بهرهمندی از روابط بیولوژیک به روابط مختلفی میان دارو و بیماری دست یافته است.
این کار تحقیقاتی که با همکاری متخصصان مجرب مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک به انجام رسیده است، راهکارهای درمانی بیماری ملانوما را تحلیل کرده و با ارائه ۳۵ داروی هدف و تأثیرگذار در سرطان پوست به نتیجه رسیده است. بررسیهای فوق نشان میدهد که ۳۰ مورد از داروهای یافته شده دارای استدلال علمی و سوابق پژوهشی میباشند و پنچ مورد نیز برای نخستین بار بهعنوان داروهای مؤثر در سرطان معرفی شدهاند.
نتایج این پژوهش در دو مقاله بینالمللی منتشر شده است و محققان میتوانند نتایج فوق را در آزمایشهای بالینی مورد تحلیل قرار دهند تا پس از اثبات عملکرد درمانیِ پیشنهاد شده، بتواند به صنعت داروسازی معرفی و در فرآیند درمان بیماران مبتلا به سرطان پوست استفاده شود.
این یافتهها نتایج بررسی موضوع پایاننامه علی خسروی، دانشجوی مقطع دکتری رشته بیوانفورماتیک است که با راهنمایی آقای دکتر علی مسعودی نژاد، دانشیار گروه بیوانفورماتیک مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک دانشگاه تهران و پروفسور Bhyravabhotla Jayaram، استاد مؤسسه تکنولوژی دهلی، انجام پذیرفته است.
برای مشاهده مقالات منتشر شده به پیوندهای b۲n.ir/d۸۰۲۳۲ و pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/۳۱۲۲۱۰۸۲ مراجعه کنید.