خبرگزاری اسوشیتدپرس
اشتولتنبرگ: چین و روسیه، تهدیدی مشترک برای اروپا و آمریکا
دبیر کل ناتو گفت ما با چالشهایی بزرگ نظیر قدرت گرفتن چین، حملات پیچیده سایبری، رفتارهای بی ثبات کننده روسیه مواجه هستیم.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری اسوشیتدپرس، دبیر کل ناتو تصریح کرد قدرت گرفتن چین و رفتارهای روسیه، تهدیدی مشترک برای اروپا و آمریکا است.
ینس اشتولتنبرگ دبیر کل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در بخشی از سخنانش که به صورت مجازی برای کنفرانس امنیتی مونیخ پخش میشد گفت: «در سالهای اخیر شاهد بروز اختلافهایی بین اروپا و امریکای شمالی (ایالات متحده) بوده ایم. پرسشهای جدی درباره قدرت ائتلافمان (ناتو) در هر دو سوی اقیانوس اطلس (در اروپا و آمریکا) مطرح است. مناسبات دو سوی اقیانوس اطلس (اروپا و آمریکا) نیز دچار دودستگی شدید شده است. حالا فرصتی تاریخی فراهم شده است تا ائتلافی قوی بسازیم، برای اینکه بار دیگر اعتماد هم را به دست بیاوریم و اتحادمان را تقویت کنیم بطوریکه اروپا و آمریکای شمالی در قالب ناتو با یکدیگر و به صورت همبستگی راهبردی همکاری کنند، زیرا ما با چالشهایی بزرگ مواجه هستیم ازجمله قدرت گرفتن چین، حملات پیچیده سایبری، فناوریهای فریب دهنده، تغییرات اقلیمی، رفتارهای بی ثبات کننده روسیه و تهدید مستمر تروریسم. هیچ کشوری و هیچ قارهای نمیتواند به تنهایی با این مشکلات مواجه شود بلکه برعکس، ما باید با یکدیگر کارهای بیشتری انجام دهیم.»
وی در ادامه گفت: «ما تعهد خود را به همبستگی دو سوی اقیانوس اطلس (در اروپا و آمریکا) نه تنها به صورت کلامی بلکه به صورت عملی نشان داده ایم. به همین علت، تحت برنامه ناتو ۲۰۳۰ در تلاش هستیم برنامهای بلندپروازانه برای آینده ائتلاف مان (ناتو) اجرا کنیم. اولا ما باید وحدت مان را تقویت کنیم. این وحدت از وعده ما برای دفاع از یکدیگر نشات میگیرد. ما باید تعهدمان را برای دفاع دسته جمعی از هم تقویت کنیم و با همکاری هم بازدارندگیهای تدافعی بیشتری در سرزمینهای کشورهای عضو ناتو پیدا کنیم. این امر به متحدان مشوقی میدهد تا قابلیتهای ضروری را بوجود بیاورند و برای تحمل کردن هزینهها به صورت منصفانه کمک کنند.
وی ادامه داد: ناتو، بستری منحصر به فرد است که اروپا و آمریکای شمالی را هر روز در کنار هم قرار میدهد. متحدان باید متعهد باشند که درباره همه مسائلی با یکدیگر مشورت کنند که بر امنیت ما تاثیر میگذارد. ما باید مفهوم راهبردی ناتو را به روز کنیم تا مسیری مشترک در حرکت رو به جلو را ترسیم کنیم و بر بنیادهای ائتلاف مان تاکید کنیم. ثانیا، ما باید رویکردمان را در خصوص امنیت، بسط بدهیم. دشمنان بالقوه ما از همه ابزارهایی که در اختیار دارند استفاده میکنند اعم از ابزارهای نظامی، سیاسی و اقتصادی تا اینکه نهادهای ما را به چالش بکشند، جوامع ما را تضعیف کنند و امنیت ما را تضعیف کنند.
چین و روسیه در تلاش هستند قوانین نظم بین المللی را بازنویسی کنند
دبیر کل ناتو تصریح کرد: بی تردید، برای تامین امنیت مردمان کشورهایمان به ارتشی قوی نیاز داریم. اما در عین حال به جوامعی قوی نیازمند هستیم. به عنوان خط مقدم تدافعی خود به رویکردی هماهنگتر و وسیعتر و یکپارچهتر و بهتر درزمینه تاب آوری نیاز داریم آن هم با اهداف ملموس ملی درحوزههایی ازقبیل ارتباطات ازجمله نسل پنجم اینترنت و ارزیابیهای مشترک درباره هرگونه اسیب پذیری موجود.»
وی در ادامه افزود: «درعین حال، ما باید برای حفظ برتری خود در عرضه فناوری سرمایه گذاری کنیم و اطمینان حاصل کنیم که نیروهای مان قوی باقی بمانند و استانداردهایی اخلاقی درخصوص استفاده از فناورهای اخلال گرایانه جدید تدوین شود. بسط دادن رویکردمان درخصوص امنیت، به معنای آن نیز است که به تاثیرات امنیتی تغییرات اقلیمی نیز بپردازیم. بنده معتقدم ناتو باید اهدافی استاندارد درخصوص نحوه کاهش آلایندگی کربنی تعیین کند و اینکه نیروهای نظامی برای تحقق این هدف چه نقشی میتوانند ایفا کنند. ثالثا، اروپا و آمریکای شمالی باید از نظم بین المللی مبتنی بر قاعده دفاع کنند که قدرتهای استبدادی، این نظم را به چالش کشیده اند.
وی گفت: چین و روسیه در تلاش هستند این قوانین را بازنویسی کنند آن هم به گونهای که به نفع خودشان باشد. قدرت گرفتن چین، موضوعی اساسی برای جوامع دو سوی اقیانوس اطلس (اروپا و آمریکا) است. این مسئله، پیامدهایی بالقوه برای امنیت، شکوفایی و سبک زندگی ما دارد. به همین علت، ناتو باید روابطش را با شرکای نزدیکش ازقبیل استرالیا و ژاپن تعمیق بخشد و مناسبات جدیدی در سراسر جهان بوجود بیاورد. ما فقط با اقدامات هماهنگ میتوانیم دیگران را ترغیب کنیم که براساس قوانین بازی کنند. دفاع از نظم مبتنی بر قانون با دفاع از ارزشهای مان در داخل کشورهای مان شروع میشود. ما باید بار دیگر به ارزشهای مان متعهد شویم، دموکراسی های مان را تقویت کنیم و از نهادهای مان محافظت کنیم، زیرا در نهایت، همین اقدامات است که هویت ما را میسازد.»