راشا تودی
دیپلماتهای آمریکایی متقاضی دریافت واکسن روسی کرونا
گفته میشود تعدادی از دیپلماتهای آمریکایی مستقر در مسکو، درخواست کرده اند واکسن «اسپوتنیک وی» روسیه را دریافت کنند.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از راشا تودی، دیپلماتهای آمریکایی مستقر در روسیه پس از آنکه واشنگتن نتوانست واکسن بیماری کووید-۱۹ برای آنان ارسال کند، درخواست کرده اند واکسن «اسپوتنیک وی» روسیه را دریافت کنند.
پایگاه اینترنتی شبکه روسی «راشا تودی» در گزارشی به قلم جانی تیکل نوشت: گفته میشود تعدادی از دیپلماتهای آمریکایی مستقر در مسکو در حالی که دولتشان نتوانست واکسن کووید-۱۹ را برای آنان تامین کند، از میزبانان خود خواسته اند به آنان اجازه دهند با واکسن پیشتاز «اسپوتنیک وی» مسکو، واکسینه شوند.
روزنامه واشنگتن پست با اعلام این مطلب، از مدارکی که این روزنامه آنها را به دست آورده، نقل قول کرده است. این مدارک نشان میدهد نمایندگان آمریکا در سراسر جهان از شیوهای که مقامات مافوق شان تصمیم گرفته اند واکسن کووید-۱۹ را توزیع کنند، شکایت کرده اند.
در این گزارش آمده است: «برخی کارکنان وزارت امور خارجه آمریکا در روسیه پس از آنکه واشنگتن نتوانست وعده تحویل واکسنهای ساخت آمریکا را در آینده نزدیک بدهد، دوزهای واکسن «اسپوتنیک وی» ساخت روسیه را از مسکو درخواست کرده اند. این وزارتخانه توصیه نمیکند که کارکنانش این واکسن را دریافت کنند، اما به آنان اجازه میدهد تصمیمات بهداشتی خود را اتخاذ کنند.»
این روزنامه همچنین فاش کرد نارضایتی فقط محدود به دیپلماتهای آمریکایی در روسیه نیست. دیپلماتهای آمریکایی مستقر در سراسر جهان شکایتهای مشابهی دارند. واشنگتن پست مدعی شد وزارت امور خارجه آمریکا برای واکسینه کردن همه کارکنانش، ۳۱۵ هزار دوز واکسن درخواست کرده، اما فقط ۲۳ درصد از آن را دریافت کرده است.
روز جمعه، وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد دعوتنامههایی به همه سفارتخانهها در این کشور ارسال کرده است تا کارکنان این سفارتخانهها واکسینه شوند. این وزارتخانه افزود: «این اقدام در بسیاری از کشورها شایع و کاملاً قابل درک است. مبارزه موفقیت آمیز با همه گیری ویروس کرونا نیازمند پوشش گسترده همه افراد در کشور تا حد ممکن است.»
در حالی که آمریکا هنوز واکسن «اسپوتنیک وی» را تایید نکرده است، این واکسن پیشتر در ۲۹ کشور مختلف از جمله آرژانتین، مکزیک و امارات متحده عربی مجوز دریافت کرده است. سازندگان این واکسن همچنین از طریق آژانس دارویی اروپا (EMA)، مجوز اتحادیه اروپا را درخواست کرده اند. با وجود اینکه اتحادیه اروپا هنوز این واکسن را تایید نکرده است، هفته گذشته مجارستان به اولین کشور این اتحادیه تبدیل شد که با استفاده از فرمول ساخت روسیه، واکسیناسیون را آغاز کرد.
در روسیه، واکسیناسیون گسترده برضد کووید-۹ در ماه ژانویه آغاز شد. واکسن «اسپوتنیک وی» که مؤسسه گامالیا مسکو آن را تولید کرده است، اولین واکسن کووید-۱۹ جهان بود که در ماه اوت سال گذشته ثبت شد. لانست، نشریه پزشکی انگلیس، در ماه فوریه نتایج اولیه آزمایش مرحله ۳ این واکسن را منتشر کرد که کارآمدی ۹۱/۶ درصدی آن را نشان داد.