واکنشها به لایحه اسلام هراسی مکرون
این لایحه پس از ماهها اعتراض و ۵۵ ساعت بحث و مناظره سرانجام با رای شکننده ۳۴۷ موافق، ۱۵۱ مخالف و ۵۵ نفر غایب به تصویب نمایندگان مجلس رسید.
به گزارش رضا شهسوارحسینی خبرنگار سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما از پاریس؛ لایحه ضد جدایی طلبی یا همان اسلام هراسی مکرون سرانجام به تصویب اولیه مجلس ملی فرانسه رسید.
این لایحه پس از ماهها اعتراض و ۵۵ ساعت بحث و مناظره سرانجام با رای شکننده ۳۴۷ موافق، ۱۵۱ مخالف و ۵۵ نفر غایب به تصویب نمایندگان مجلس رسید.
صدای اول: اِریک کوکِرِل نماینده مجلس فرانسه
صدای دوم: اَلِکسی کوربیِر از حزب فرانسه تسلیم ناپذیر
صدای سوم: برونو دروسکی کارشناس سیاسی از موسسه شرق شناسی
اریک کوکِرِل از نمایندگان مخالف این لایحه میگوید: این لایحه به نابرابریها در عدالت اجتماعی نپرداخته است. این لایحه در حقیقت انگشت اتهام را به طرف هموطنان مسلمان مان نشانه گیری کرده است.
برخی از جمهوریخواهان و تقریبا همه سوسیالیستها به اين لايحه رای منفی دادند، چرا که میگویند لایحه ضد جدایی طلبی، یک لایحه سرکوبگرانه و ضد آزادی ادیان بوده و در اصل، به اسلام هراسی دامن خواهد زد.
الکسی کوربیِر از نمایندگان حزب فرانسه تسلیم ناپذیر با بیان اینکه باید با تروریسم با روش خودش برخورد کرد میگوید: من از همین میکروفرون اعلام میکنم به طور کلی مساجد جایی برای برنامه ریزی تروریستی نیست و این حقیقت ندارد.
از طرفی عدهای از کارشناسان مستقل معتقدند لایحه اسلام هراسی مکرون در اصل اقدامی است برای سرپوش نهادن بر ناکارآمدیهای دولت که در آستانه انتخابات ریاست جمهوری به تصویب رسید.
برونو دروسکی کارشناس ارشد از موسسه شرق شناسی پاریس میگوید: رئیس جمهور مکرون در طی مدت ریاست جمهوری اش نشان که از ظرفیت سرکوبگرانه علیه همه جریانهای سیاسی و اجتماعی و اقلیتها به ویژه مسلمانان برخوردارست که چنین سیاستی هرگز سابقه نداشته است.
مکرون، قانون جدید را در راستای جدایی دین از سیاست، شفافیت مالی گروههای اسلامی و فشار به جامعه مسلمانان در جهت ارزشهای جمهوری برشمرده است. مسلمانان با حدود ۷ میلیون نفر بزرگترین اقلیت و ده درصد جمعیت فرانسه را شامل میشوند. لایحه اسلام هراسی مکرون قرار است تا پیش از تابستان، به تصویب نهایی مجلس ملی فرانسه برسد.