به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و سلامت گروه علمی فرهنگی هنری
خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای دکتر علیرضا رییسی در هجدهمین آیین پویش ره سلامت گفت: برای گسترش آزمایشگاهها در این دوران تحت تأثیر تحریمها هستیم که از مشکلات اصلی ما بود ما هنوز تحت تحریم فناوری هستیم در حالی که ما در حال ساخت واکسن هستیم باید همواره جهشها را رصد کنیم.
آقای دکتر رئیسی با اشاره به اینکه زمانی که کرونا به کشور ما آمد به علت تحریمها در تأمین کیت مشکل داشتیم تاکید کرد: اما امروز با ظرفیت ۱۰ آزمایش در روز در انستیتو پاستور با تجربهای که در بیماری سارس داشتیم آغاز کردیم.
وی افزود: پس از یک ماه با کمک سازمان بهداشت جهانی به ۵۰ آزمایش روزانه در دو آزمایشگاه رسیدیم.
وی گفت: اکنون ۳۶۳ آزمایشگاه در کشور داریم که ۲۲۱ آزمایشگاه آن خصوصی است و ظرفیت ۱۰۰ هزار آزمایش در روز و توانایی انجام ۲۰۰ آزمایش روزانه را داریم.
آقای دکتر رئیسی گفت: هدف ما این است که این آزمایشگاهها زیر یک چتر حمایتی و رهبری کار کنند فقط تعداد ازمایشگاهها مهم نیست تأکید ما روی کیفیت آزمایش هاست.
وی افزود: مهارت نمونه گیری در انجام آزمایش از نقاط قوت و نقاط ضعف میتواند باشد.
وی ادامه داد: در بخش بعدی نظارت بر منابع انسانی و کیفیت کار را مدنظر داشتیم، همچنین با توجه به ایمنی آزمایشگاهها و کارکنان خط مقدم بسیار مورد توجه بود.
وی گفت: یکی از اهداف مورد توجه این بود که آزمایشها باید هدفمند و هوشمند باشد و از چه گروه و با چه منظوری آزمایش باید گرفته شود.
آقای رئیسی افزود: ۴۳ آزمایشگاه با تعداد انجام متوسط و بالا در ۳۱ استان در حال راه اندازی است، اکنون نباید فقط به فکر کرونا باشیم بلکه زیرساخت مناسب برای پیامدهای بعدی که بسیار مناسب است.
آقای دکتر جان بابایی معاون درمان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی نیز در این مراسم گفت: با گسترش بیماری کرونا ابتدا در حوزه خدمات کلینیکی از ظرفیتهای داخلی حداکثر استفاده را کردیم که این مدت اوج شکوفایی شرکتهای دانش بنیان بود، ولی به لحاظ بیماری خاص کرونا از جهت تشخیص و درمان از تسهیلات بانک جهانی نیز استفاده کردیم که نیازها در حوزه آزمایشگاهی و بیمارستانی براورده شد.
بنابر این گزارش، امروز در مراسم افتتاح تجهیزات و ملزومات خریداری شده از محل تسهیلات بانک جهانی در قالب هجدهمین آیین پویش ره سلامت وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی، محمدباقر نوبخت، دکتراحمد المنظری مدیر منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت و معاونان وزارت بهداشت و دکتر حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی حضور دارند.