متخصصان چه می گویند
چند توصیه برای کمک به کاهش وزن
در صورتی که کاهش وزن در برنامههای پیشروی شما قرار دارد، علاوه بر نیاز به آگاهی از دستورالعملهای تغذیهای مربوط به کاهش وزن، باید برخی از خوراکیها را از رژیم غذایی خود حذف کرده و برخی اوقات از خوراکیهای خاصی تغذیه کنید.
به گزارش خبرنگار سلامت گروه علمی فرهنگی هنری
خبرگزاری صدا و سیما ، به هنگام تلاش برای کاهش وزن دانستن این نکته که خوردن کدام یک از خوراکیها به کاهش وزن شما کمک میکند، بسیار حائز اهمیت است.
حتما لازم است که برخی از خوراکیهای چاق کننده را با خوردنیهای سالمتر جایگزین کنید.
در ادامه برخی از مواردی که باید در رژیم غذایی کاهش وزن رعایت کرد به نقل از سایت تخصصی "اندیتیوی" آورده شده است:
۱) تخم مرغ و جوی دو سر را جایگزین غلات شیرین کنید: غلات شیرین حاوی مواد نگهدارنده مضر و شکر هستند که ارزش غذایی پایین و کالری بسیار بالایی دارند. از همین رو میتوانید تخم مرغ را که سرشار از پروتئین است یا بلغور جوی دو سر را جایگزین غلات شیرین برای صبحانه کنید. پروتئینها با افزایش احساس سیری به کاهش وزن کمک میکنند.
۲) اسموتیهای میوه را جایگزین دسرها کنید: بدیهی است که گاهی اوقات هوس خوردن برخی دسرها مانند کیک، بستنی، شکلات یا هر نوع پودینگ دیگر را دارید. این خوراکیها سرشار از قند تصفیه شده بوده و نباید به هنگام رژیم غذایی کاهش وزن مصرف شوند. در عوض زمانی که هوس خوردن خوراکی شیرینی را دارید، میتوانید اسموتیهای میوه را مصرف کنید. میوههای تازهای چون انواع توتها، مرکبات، گلابی یا هر میوه تازه دیگری که دوست دارید را انتخاب کنید. میتوانید این میوهها را با شیر یا ماست مخلوط کنید. برای تسریع کاهش وزن میتوانید برخی دانهها و آجیلهای سالم را نیز به اسموتی خود اضافه کنید. این اسموتی سالم میتواند به عنوان میان وعدهای خوب در زمان رژیم کاهش وزن مصرف شود و ولع شما را به خوردن شیرینی برطرف سازد.
۳) نوشیدنیهای خانگی را جایگزین نوشیدنیهای شیرینشده کنید: نوشیدنیهای شیرینشده، آبمیوههای غیرطبیعی و سایر نوشیدنیهای انرژیزا حاوی مقادیر زیادی از مواد شیمیایی مضر بوده و کالری بسیار بالایی دارند. از جایگزینهای سالم این نوشیدنیها میتوان به آبدوغ، آبمیوه یا آب سبزیجات، آب نارگیل و نوشیدنیهای سنتی اشاره کرد.
۴) گوشت بدون چربی را جایگزین گوشتهای فرآوری شده کنید: در طول دوره رژیم غذایی کاهش وزن از مصرف هر نوع گوشت فرآوری شده مانند سوسیس و کالباس که فرایند گریل شدن، تخمیر، نمکسود شدن و خشک شدن را طی کرده اند، اجتناب کنید. این انواع گوشت برای طولانی شدن مدت انقضا تغییر یافتهاند. به جای این گوشتهای فرآوری شده از گوشتهای کم چرب که بسیار سالمتر بوده و به دلیل غنی بودن از پروتئین به کاهش وزنتان کمک میکنند، استفاده کنید.