آنتونی بلینکن مدعی شد:
ادعای آمریکا برای کمک به کشورهای آسیب دیده از کرونا
در حالی که آمریکا، تحریم علیه ایران را حفظ کرده است وزیر امور خارجه این کشور مدعی شد آمریکا آمادگی دارد به کشورهای آسیب دیده از کرونا کمک کند.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، وزیر امور خارجه آمریکا در نشست ویدئو کنفرانس، مدعی شد آمریکا بار دیگر آمادگی دارد با کمک کردن به کشورهای آسیب دیده از جنگ و منازعات، از وارد شدن آسیبهای ثانویه کووید ۱۹ بر جوامع و کشورهای آسیب پذیر جلوگیری شود.
وزیر خارجه آمریکا در حالی این اظهارات را بیان می کند که دولت جدید این کشور در ادامه فشارهای دولت پیشین، هنوز در برداشتن تحریمها علیه ایران دچار تعلل است.
به گزارش صفحه وزارت امور خارجه آمریکا در توئیتر؛ آنتونی بلینکن گفت: این همه گیری هزینه گزاف خود را بر جوامع زیادی تحمیل کرده است. در سایه همکاری بین بخش خصوصی و دولت ها، تولید واکسنهای ایمن و موثر کووید ۱۹ در حال گسترش است، ولی به اندازهای سریع نیست که نیازهای جهانی را تامین کند.
وزیر امور خارجه آمریکا گفت: آمریکا با همکاری شرکای خود به دنبال گسترش تولید و توزیع واکسن در سراسر دنیاست تا دسترسی به واکسن را بخصوص برای جوامع به حاشیه رانده شده بیشتر کند. در اینجا طرح خود را برای نقش آفرینی در پایان دادن به این همه گیری ارائه میکنیم. امضای امنیت ملی رئیس جمهور بایدن روشن کرد که آمریکا بار دیگر رهبری جهانی را در امور بهداشت به دست میگیرد. آمریکا باور دارد که چند جانبه گرایی، سازمان ملل، سازمان جهانی بهداشت نه تنها برای مقابله با کووید ۱۹ و برای کمکهای انساندوستانه بهداشتی ضرورت دارند بلکه برای تقویت توان بهداشتی جهانی و امنیت جهانی مهم هستند.
وی ادامه داد: با انتشار اخباری درباره شیوع دوباره ابولا در جمهوری دمکراتیک کنگو, دیگر زمانی برای از دست دادن نداریم. واکنش ما باید جسورانه باشد و در کنار شکست دادن کووید ۱۹، از بروز همه گیریهای آینده نیز جلوگیری کنیم.
بلینکن گفت: برای این هدف با همه شرکای خود در سراسر دنیا همکاری میکنیم تا سازمان جهانی بهداشت اصلاح و تقویت شود. برای تقویت برنامه بهداشت جهانی و آمادگی جهانی در برابر تهدیدهای بیولوژیک، ایجاد سامانه هشدار به ما امکان میدهد با سرعت بیشتری اقدام به آزمایش, رهگیری و تامین تجهیزات حفاظت شخصی کنیم تا جان مردمان بیشتری نجات یابد.
کشورهای ضعیف شده از جنگ، به شدت در برابر همه گیری به شدت آسیب پذیر هستند.
وزیر امور خارجه آمریکا افزود: ما به تازگی مشارکت خود را برای اقدام برای تسهیل دسترسی از ناظر به شرکت کننده تغییر داده ایم. ما به دنبال تامین مالی گستردهای برای کوواکس هستیم و در کنار آن به دنبال ابتکارهای چند جانبه بیشتری برای واکنش جهانی به کووید ۱۹ هستیم که ائتلاف برای آمادگی در برابر همه گیری و صندوق جهانی برای مقابله با ایدز، سل و مالاریا از آن جمله اند.
بلینکن گفت: همه کشورها باید سهم خود را برای واکنش نشان دادن به کووید ۱۹ انجام بدهند. ما در حال حاضر اعلام کرده ایم که در قالب کمک اضطراری اقتصادی به کمک دولتها و سازمانهای مردم نهاد برویم تا از آن برای کاسته شدن از آثار کووید ۱۹ و تاثیرات ثانویه آن در سراسر دنیا استفاده کنند.
بلینکن گفت: همه کشورها باید همه اطلاعات را از همان روزهای ابتدایی درباره هر همه گیری منتشر کرده و در جلوگیری از همه گیری یا واکنش اضطراری بهداشتی شرکت کنند. تا در اسرع وقت اطلاعات رد و بدل شده و دسترسی به کارشناسان بین المللی ایجاد شود و این موارد باید ملاکهایی اساسی در مواجهه و واکنش به چالشی جهانی باشد.
وی گفت: قطعنامه ۲۵۳۲ به همان اندازهای که در ژوئیه ۲۰۲۰ تصویب شد، مرتبط و مهم است. کشورهای درگیر منازعه یا کشورهای ضعیف شده از جنگ، درگیر خشونت یا ویرانی به شدت در برابر همه گیری به شدت آسیب پذیر هستند در حالی که با برنامه ایمن سازی میتوان جلوگیری به عمل آورد. این همه گیری باعث شده است همه بحرانهای انسانی و سیاسی بدتر از گذشته شوند و نیاز را به سطحی بی سابقه رسانده است. سازماندهی برای کمک رسانی در این وضعیت را به شدت دشوار مینماید، ولی باید این کار را انجام دهیم تا اوضاع انسانی از آنچه که هست سختتر نشود و از آثار ثانویه این همه گیری در وضعیت شکننده سیاسی و اقتصادی جلوگیری به عمل آید.
وزیر خارجه آمریکا گفت: همانطور که رئیس جمهور تاکید کرد، آمریکا به عنوان شریکی برای رسیدگی به چالشهای جهانی عمل خواهد کرد. این همه گیری یکی از این چالش هاست و این فرصت را در اختیار ما قرار داده است که نه فقط از بحران فعلی عبور کنیم بلکه برای آینده آمادهتر و مصممتر شویم.