پخش زنده
امروز: -
آیین تجلیل از تولید کنندگان برتر استان مرکزی در بخش کشاورزی و دام و طیور در اراک برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز اراک؛ در این مراسم از ۶۵ نفر از کشاورزان، باغداران و فعالان عرصه تولید دام و طیور که از نظر میزان تولید و صادرات محصول حائز رتبه شده بودند قدردانی شد.
استاندار مرکزی در آیین تجلیل از برگزیدگان بخش کشاورزی استان مرکزی گفت: این استان در زمینه شماری از تولیدات کشاورزی در رتبههای اول تا سوم کشور قرار دارد و سهم این خطه از میهن اسلامی از ۱۳۰ میلیون تن تولیدات سالانه کشاورزی کشور، سه میلیون تن است.
سید علی آقازاده افزود: با وجود اینکه منابع آب کشور نسبت به سالهای گذشته کاهش داشته و سطح زیر کشت نیز کمتر شده اما روند تولیدات کیفی و کمی کشاورزی استان مطلوب است.
او اظهار داشت: صنعت استان مرکزی یکی از پشتوانه های خوب در بخش کشاورزی بویژه در زمان تحریم بوده و در واقع صنعت و کشاورزی در این استان به عنوان ۲ بال توسعه محسوب میشوند.
استاندار مرکزی گفت: استان مرکزی در زمینه پرورش آبزیان در جایگاه خوبی قرار دارد و تولید ماهیان خاویاری در این استان به ۲ برابر رسیده است و این در حالی است که این توقع از استانی که در نوار شمالی کشور نیست وجود ندارد اما تولیدکنندگان این بخش موفقیتهای چشمگیری کسب کردهاند.
آقازاده اضافه کرد: تحریمهای ظالمانه دشمنان، تاثیرات مثبتی نیز داشته و باعث شده تا جمهوری اسلامی ایران در همه بخشها، حرکت خودجوش داشته باشد و بتواند روی پای خود بایستد.
او عنوان کرد: جمهوری اسلامی ایران با وجود همه مشکلات و تحریمها و با اتکا به استعداد جوانان و دانشمندان خود توانست به ساخت واکسن کرونا دست پیدا کند و تا چند ماه آتی تولیدات واکسن ایران به سایر کشورها نیز ارسال میشود.
آقازاده اظهار داشت : هر چند استان مرکزی به عنوان پایتخت صنعتی ایران شناخته میشود، اما از فعالیتهای مختلف بخش کشاورزی نیز غافل نبوده است به طوری که تولیدات بخش کشاورزی این استان نسبت به جمعیت، مساحت و اراضی قابل کشت در وضع مطلوبی است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی هم در این آیین گفت: این استان با وجود شهرت صنعتی، در بخش کشاورزی توانمندیهای منحصر به فردی دارد و یکی از ۱۰ استان برتر کشور در تولید محصولات کشاورزی است و در برخی تولید محصولات رتبه اول تا سوم را داراست.
آنجفی افزود: بخش کشاورزی کشور در سال ۹۸ نسبت به سایر بخشها بیشترین رشد اقتصادی را داشت که این مهم خود بیانگر جایگاه این بخش است.
او ادامه داد: ۷۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی این استان مجهز به سامانههای نوین آبیاری است و ضریب مکانیزاسیون از ۱.۶ درصد در سال ۹۶ به ۱.۸ درصد در سال جاری رسیده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی اظهار داشت: تعداد ماشینآلات کشاورزی در استان مرکزی در سه سال گذشته با افزایش چشمگیری همراه بوده و شمار تراکتورهای این استان از ۱۳ هزار به ۱۵ هزار و ۵۰۰ دستگاه رسیده است.
آنجفی گفت: استان زمانی در زمینه کمباین وابسته به محصولات وارداتی بود اما در طول سه سال گذشته تعداد کمباینهای بومی استان مرکزی از ۳۹۰ به ۵۰۴ دستگاه افزایش یافته است.
او افزود: توسعه صنایع تکمیلی یکی از دغدغههای مهم است که در استان در این راستا اقدامات خوبی صورت گرفته و هماکنون ۲۷۵ واحد صنایع تکمیلی با ظرفیت اسمی بیش از ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تن وجود دارد.
در استان مرکزی سالانه سه میلیون تن محصول زراعی و دامی تولید میشود که نیمی از آن به دیگر از استانها و خارج از کشور ارسال میشود.