به گزارش خبرنگار حوزه کتاب گروه علمی فرهنگی هنری
خبرگزاری صدا و سیما، آقای مهرزاد دانش در نشست خبری «نشان شیرازه» افزود: این رویداد که پیش از این در خانه کتاب برگزار میشد با تغییر ساختاری این موسسه به اداره چاپ سپرده شده است.
وی ادامه داد: آثار این دوره نشان شیرازه را گروهی از داوران حرفهای بررسی کرده اند تا باز هم نشان دهند که آرایههای کتاب و محتوا با یکدیگر داد و ستد و به صورت یکسان اهمیت دارند.
در ادامه دبیر جشنواره نشان شیرازه گفت: نگاهی به تاریخ مکتوب نشان میدهد همواره تخصصهای مختلفی جمع شده اند تا کتاب آرایی شکل بگیرد.
آقای کوروش پارسا نژاد افزود: گرچه در شرایط فعلی طراحان گرافیک در زمینههای دیگر مانند پوسترهای سطح شهر نمیتوانند به صورت حرفهای حضور داشته باشند، ولی در دنیای کتاب، نقش مهمی دارند.
دبیر جشنواره نشان شیرازه گفت: من امیدوارم ناشران کتاب روزگار بهتری داشته باشند و بتوانند کتاب هایشان را در شمارگان بیشتری منتشر کنند و طراحی جلد هم به صورت جدی تری در کنار محتواها خود را نشان دهد.
آقای پارسا نژاد افزود: جلسه هیات انتخاب آثار شکل گرفته است و فردا داوری نهایی را انجام میدهند.
مدیر اجرایی این جشنواره نیز گفت: فعالیت دبیرخانه این جشنواره از دی آغاز شده است و تصمیم گرفته ایم با همکاری دفتر چاپ و نشر، سامانهای طراحی شود که همه شرکتکنندگان آثار خود را ثبت کنند و کد پیگیری دریافت و پس از آن به دبیرخانه مراجعه کنند و اصل کار را تحویل دهند.
آقای مجید سامی افزود: مهلت ارسال آثار تا ۱۵ بهمن اعلام شده بود که به دلیل همزمانی با تمدید نمایشگاه کتاب مجازی تا ۲۲ بهمن تمدید شد، در نهایت ۶۵۳ اثر در سامانه ثبت شد و بیشترین آثار که در این دوره ثبت شده مربوط آثار سال ۹۸ و از لحاظ استانی بیشترین آثار مربوط به استان تهران و خراسان رضوی بوده است.
وی درباره آمار آثار ارسال شده به جشنواره اضافه کرد: در بخش مسابقات بیشترین آثار مربوط به بخش پیکره کتاب و کتاب تصویری بود که با ۳۰۲ اثر بیشترین استقبال انجام شده بود و در بخش اجزای کتاب و تصویرسازی و عکاسی ۲۶۹ اثر ثبت شد که در بخش تصویری و اجزای کتاب این بخش بیشترین تعداد را داشت.
آقای سامی افزود: همچنین تصمیم گرفته شد در نهایت از همه آثار راهیافته کتابی تهیه و نمایشگاهی برگزار شود که تمام آثار راه یافته در معرض دید عموم قرار گیرد. همچنین از سه پیشکسوت مطرح در حوزه طراحی کتاب تقدیر خواهیم کرد.
طراح پوستر این جشنواره نیز در ادامه این نشست گفت: نشان شیرازه یکی از رویدادهای معتبر برای ما طراحان گرافیک است که به حوزه طراحی کتاب میپردازند.
آقای وحید حقی افزود: چالشی که در طراحی پوستر برای من پیش آمد کلیت موضوع کتاب بود که باید مراقبت میکردم که کار، شبیه نمونه پوستری برای نمایشگاه کتاب و تشویق به خوانش کتاب نباشد، پوستر باید بر ظاهر کتاب تاکید میکرد.
وی گفت: ایدهای که به ذهن من آمد، نمایش پیکره کتاب بود و من میخواستم دو وجه کتاب را با ارزش تصویری پشت و روی جلد کتاب نمایش بدهم.
حقی افزود: روی جلد کتاب از لحاظ ارزشی وضع سنگین تری دارد. تصمیم گرفتم جلد صوری برای دو وجه طراحی کنم که بهترین انتخاب استفاده از نشان شیرازه با خط نستعلیق و چهره مشخصی در چشم بیننده بود.
وی گفت: رنگ زمینه پوستر را خاکستری در نظر گرفتم و به نظرم آمد روحیه حرفهای و جدی دارد و دو سطح سفید روی این رنگ به صورت جلد کتاب جلوه بهتری داشتند.
آقای حقی افزود: نکته دیگر استفاده از دستخط استاد مسعود نجابتی است که عنوانی که میبینید با دست خط ایشان است. برای من مایه افتخار است که اثری از ایشان در این پوستر وجود دارد.
در پایان این نشست از پوستر این رویداد هنری رونمایی شد.
جشنواره «نشان شیرازه» در هفتههای آینده برگزیدگان خود را معرفی خواهد کرد.