به گزارش
خبرگزاری صدا وسیما مرکز خلیج فارس، این مورد اگرچه قانون شکنی است، اما همه ماجرا نیست. وقتی به ساحل بندرعباس میرویم شاهد ازدحام مردم و چادرهای مسافرتی رنگارنگی هم هستیم که در آلاچیقهای ساحل اطراق کرده اند.
کمی از چادرها دور میشویم و در گوشهای دیگر قلیان فروشانی را میبینیم که در حال آماده کردن قلیان برای اجاره هستند.
در این بین مردمی که بیشترآنها ماسک نزده اند در حال قدم زدن یا شنا هستند.
اوضاع در بازار بندرعباس نیز بهتر از این نیست. مردم بدون رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی در حال خرید هستند.
مردم بی توجه به محدودیتها به گردشهای شبانه خود با وسیله نقلیه شخصی ادامه میدهند.
گردشگران به راحتی به استان سفر میکنند و در استان نیز بر خلاف گفته مسئولان خدمات گردشگری و رفاهی ارائه میشود.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هرمزگان میگوید: خانههای بومگردی در استان فعال هستند و به گردشگران خدمات ارائه میدهند.
فائقه اتابک در خصوص رعایت شیوه نامههای بهداشتی در این مراکز میافزاید: هیچ گونه دستور و شیوه نامه بهداشتی برای رعایت در خانههای بومگردی از ستاد مدیریت بیماری کرونا ارسال نشده است.
به گفته وی در حال حاضر خانههای بوم گردی در جزایر قشم و هرمز و شهرستانهای بندرلنگه، حاجی آباد و پارسیان و بخش سیاهو در حال فعالیت هستند.
دستوری درباره اجرا نشدن تور در مناطق پرخطر کرونا وجود ندارد.
یکی از راهنمایان تور در جزیره قشم میگوید با آنکه سفر جادهای به هرمزگان محدود شده است، اما همچنان شاهد تردد خودروها از اسکلههای بندرعباس به سمت جزیره قشم هستیم و به نظر میرسد شرط داشتن گواهی منفی آزمایش کرونا به درستی اجرا نمیشود. متاسفانه شاهدیم برخی از خانوادهها با اعلام شرط داشتن تست PCR برای ورود به جزایر هرمزگان؛ با خودرو به قشم آمدند، درحالی که آزمایش کرونا نداشتند.
طبق اعلام آژانسهای مسافرتی پروتکل مشخصی برای اجرای تور در مناطق پرخطر کرونا وجود ندارد و تاکنون دستورالعمل مشخصی هم ابلاغ نشده است.
یکی از مدیران تورهای گردشگری میگوید: تقاضای تورهای گردشگری زیاد شده و هتلهای قشم تا هفتم اسفند پر شدهاند.
شهسواری میافزاید: برای برخی مسیرها مثل کیش پرواز فوقالعاده هم گذاشتهاند. بعضی شرکتهای هواپیمایی هم بلیتِ ۸۰ تا ۹۰ درصد و حتی پیش آمده ۱۰۰ درصد صندلیها را میفروشند.
روز به روز آمار کرونا در استان روز به افزایش استسخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان میگوید: در حال حاضر ۱۱۰ بیمار کرونایی در بیمارستانهای استان بستری هستند که از این تعداد ۲۴ نفر در بخش مراقبتهای ویژه به سر میبرند و حال ۷ نفر از آنها وخیم است.
فوتی کرونا در هرمزگان از مرز هزار نفر گذشترئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان میگوید: از ابتدای اپیدمی کووید ۱۹ در هرمزگان تاکنون هزار و ۱۶ نفر بر اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده اند.
دکتر حسین فرشیدی میافزاید: در این مدت ۲۷۶ نفر نیز با علائم کرونا جان خود را از دست داده اند، اما جواب تست PCR آنها منفی بوده که نمیتوان این افراد را جز فوتیهای ناشی از کرونا دانست.
به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در دو هفته گذشته با افزایش تستهای رپید موارد مثبت سرپایی نیز در استان افزایش داشته است.
دکتر حسین فرشیدی میافزاید: در حال حاضر ۷ شهرستان بستک، بندرلنگه، پارسیان، جاسک، حاجی آباد، قشم و میناب و دو جزیره هرمز و کیش در وضعیت زرد کرونا قرار دارند.
به گفته وی مابقی شهرستانها در وضعیت آبی قرار دارند، اما احتمال تغییر رنگ در این شهرستانها نیز وجود دارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان میگوید: در حال حاضر ۷ روستا در قرنطینه هستند که بیشتر روستاها در غرب استان قرار دارند.
به گفته سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان شش مرکز در شهر بندرعباس و سه مرکز در بندرشهید حقانی، بندر پهل و چارک برای انجام تست PCR و RAPID از سوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان مشخص شده است.
تردد هزاران نفر به قشم با وجود شرایط کرونابا وجود محدودیتها و اعلام خطر برای کرونا همچنان تردد به جزیره قشم از طریق بندر پهل و بندر شهید حقانی ادامه دارد.
مدیر بنادر پل و لافت میگوید: از ابتدای بهمن تاکنون ۱۷۱ هزار و ۲۸۶ مسافر با بیش از ۳۸ هزار خودر از طریق لندینکرافت وارد جزیره قشم شده اند.
بهرامیان افزود: در این مدت همچنین ۱۸۱ هزار و ۲۳۶ مسافر با ۴۱ هزار و ۱۰۲ خودرو با لندینکرافت از جزیره قشم به سرزمین اصلی سفر کرده اند.
تازهترین خبر این است که افرادی مشکوک به ابتلا به نوع انگلیسی این بیماری در استان شناسایی شده اند و از آنها تست گرفته شده و به تهران ارسال شده است.
یعنی ستاد مقابله با کرونا در استان هرمزگان برای این مشکل فکری نکرده است؟فرماندار بندرعباس از برنامهها میگوید و میافزاید: محدودیت تردد شبانه خودروها (ساعت ۹ شب تا ۳ بامداد) همچنان در بندرعباس ادامه دارد و خودروهای متخلف جریمه میشوند.
عزیزالله کناری ضمن اینکه میگوید در بوستانها و ساحل به گردشگران خدمات داده نمیشود از مردم خواسته خریدها و کارهای ضروری را در ساعات ابتدایی صبح و در طول روز انجام دهند و قبل از ساعت ۹ به منازل خود بازگردند تا مشمول جریمه تردد شبانه نشوند.
به گفته وی، مراسم عروسی در شهرستان بندرعباس هم باید با رعایت دقیق شیوهنامههای بهداشتی و با تعداد نفرات کم برگزار شود و اگر کسی در مراسم عروسی به کرونا مبتلا شود، بانی مراسم به دستگاه قضایی معرفی میشود. حتی حکم یک سال حبس برای سه تازه داماد بندرخمیری صادر شده است.
فرماندار بندرعباس میافزاید: استفاده از قلیان در اماکن عمومی از جمله سواحل ممنوع است و شهرداری، نیروی انتظامی و مرکز بهداشت بر این موضوع نظارت میکنند.
تردد به جزایر فقط با جواب منفی تست کرونا
به گفته معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان از ۱۶ تا ۲۸ بهمن بیش از ۴ هزار و ۷۷۴ تست رپید کرونا در اسکلههای مسافری استان از گردشگران گرفته شده است.
از ده روز گذشته تیمهای دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در بندر شهید حقانی بندرعباس، بندر پهل و چارک مستقر شده اند تا از گردشگران تست کرونا بگیرند.
دکتر محمود حسین پور افزود: از این تعداد آزمایش ۶ گردشگر مثبت اعلام شده است.
آزمایش کرونا برای گردشگران ۱۵۰ هزار تومان است و اعتبار هر آزمایش کرونا ۷۲ ساعت است.
احمدی زاده مدیر بندر شهید حقانی بندرعباس هم میگوید: شهروندان قشم و هرمز و افراد با کار ضروری بدون انجام تست کرونا مجاز به سفر هستند.
سفرهای دریایی نسب به مدت مشابه پارسال ۵۷ درصد کاهش داشته است.
دکتر فاطمه نوروزیان سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان میگوید: در فرودگاهها و راه آهن استان هم از مسافران تست کرونا گرفته میشود و در صورت مثبت بودن تست، قرنطینه میشوند.
این طرح تا ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۰ ادامه دارد.
محدودیت ورود به هرمزگان
به گفته جانشین پلیس راه استان از ۱۸ بهمن تاکنون از ورود ۳ هزار و ۴۱۳ خودرو با پلاک غیر بومی به استان جلوگیری شده است.
سرهنگ اسماعیل تنها میافزاید: در این مدت به ۲ هزار و ۳۴۹ خودرو تذکر داده شده و ۲۳۱ خودرو نیز جریمه ۵۰۰ هزار تومانی شده اند.
سرهنگ صالح پور رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان میگوید: منع تردد شبانه با جدیت در استان در حال اجراست و خودروهایی که از این قانون سرپیچی کنند ۲۰۰ هزار تومان جریمه میشوند.
تغییر ساعت کار اصناف برای جلوگیری از شیوع کرونا در بندرعباس
اتاق اصناف بندرعباس امروز در اطلاعیهای اعلام کرد: ساعت پایان کار اصناف در بندرعباس۸:۳۰ شب خواهد بود تا مغایرتی با منع تردد از ساعت ۹ شب ایجاد نشود.
در این اطلاعیه تاکید شده این مصوبه در تمام بازارها و واحدهای صنفی بندرعباس لازمالاجرا است.
نتیجه گیریبا وجود این وضع چه باید کرد؟با وجود این محدودیتها که مسئولان میگویند همچنان تردد به هرمزگان با وسیله نقلیه شخصی، هواپیما، قطار و اتوبوس ادامه دارد. برگزاری مراسم عروسی و عزا هم در استان هست.
به رغم فعالیتهای خوب انجام شده، به نظارتهای بیشتری نیاز است و الا این فعالیتها در دید عمومی جامعه رنگ خواهد باخت و در حد فعالیتهای نامرئی مقابله با کرونا باقی خواهد ماند.
تاکید مسئولان بر رعایت شیوه نامههای بهداشتی و اعمال محدودیتها است، اما گویا باید یک کلمه دیگری به آن افزوده شود و آنهم نظارت بر اعمال محدودیتها است.
به نظر میرسد راه جلوگیری از اوج گیری دوباره بیماری کرونا نظارت بیشتر بر محدودیتهای اعمال شده کرونایی و تاکید بر رعایت شیوه نامههای بهداشتی است.
نویسنده: رباب عامری