افزایش یک و نیم برابری ذخیره گاههای جنگلی خراسان جنوبی
۱۷ هزار و ۸۵۴ هکتار در سال ۹۹ به ذخیره گاههای جنگلی خراسان جنوبی افزوده شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان جنوبی، رئیس ادارهی جنگل کاری و جنگل داری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری
خراسان جنوبی گفت: ذخیره گاههای جنگلی خراسان جنوبی تا سال ۹۸.
ده هزار و ۹۲۴ هکتار بود که امسال با اجرای برنامه شناسایی ذخیره گاههای جنگلی در راستای طرح جهش ملی یکساله به ۲۸ هزار و ۷۷۸ هکتار رسید.
عباسعلی محمودی گفت: ذخیره گاه جنگلی، قسمتی از جنگل است که به دلیل داشتن گونههای گیاهی نادر یا در خطر انقراض یا داشتن رویشگاه خاص، با سیم خاردار، فنس یا نظایر آن محصور و محافظت شده است تا از انقراض گونه یا تخریب رویشگاه جلوگیری شود.
وی افزود: ذخیره گاههای خراسان جنوبی بر اساس گونههای بنه (پسته وحشی)، بادامشک (بادامک) و زبان گنجشک کوهی (سنو) شناسایی میشوند.
رئیس ادارهی جنگل کاری و جنگل داری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گفت: در این طرح پس از شناسایی ذخیره گاهها در شهرستانهای مختلف و بررسی نهایی در کمیته فنی، به صورت آکهی در روزنامهها اطلاع رسانی میشود.
محمودی افزود: پس از آن به طور متوسط ۲۰ تا ۲۵ درصد ذخیره گاهها بر اساس تراکم، کیفیت و کمیت گونهها تحت عنوان هسته مرکزی فنس کشی میشود.
وی همچنین با اشاره به اجرای نهالکاریهای امسال افزود: امسال ۲۶۰ هزار اصله نهال در نهالستانهای منابع طبیعی تولید شد و ۴۸۰ هزار اصله نهال نیز آماده توزیع است.
رئیس ادارهی جنگل کاری و جنگل داری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گفت: امسال با اعتبار ۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان از محل صندوق توسعه ملی برای ۵۰۹ هکتار نهالکاری برنامه ریزی شد که هم اکنون ۴۱۹ هکتار از اجرای این طرح باقی مانده که تا اواسط اسفند به پایان میرسد.
محمودی گفت: همچنین از محل طرح صیانت از زاگرس قرار شد ۱۱۵ هکتار نهالکاری دیگر در خراسان جنوبی انجام شود که بر اساس اعتبار تخصیصی این طرح تاکنون در ۵۰ هکتار اجرایی شده است.