پخش زنده
امروز: -
مجری طرح توسعه زیتون در وزارت جهاد کشاورزی گفت: تولید روغن زیتون در کشور 4700 تن در سال است.
آقای اسماعیلی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار واحد مرکزی خبر با اشاره به اینکه تولید میوه زیتون در کشور 69 هزار تن است ، افزود: حدود 100 هزار هکتار باغ زیتون در 26 استان کشور داریم.
وی طرح توسعه باغات زیتون را مهمترین طرح توسعه در بخش باغبانی وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد و گفت: طرح توسعه باغات زیتون از سال 72 مطرح شد و پس از آن سطح زیر کشت از 4800 هکتار به حدود 100 هزار هکتار رسیده است.
مجری طرح توسعه زیتون در وزارت جهاد کشاورزی مشکل ناسازگاری ارقام با شرایط آب و هوایی و خاک کشور را مهم ترین مانع توسعه سطح زیرکشت و افزایش تولید روغن زیتون در کشور دانست و افزود: کارشناسان و پژوهشگران کشاورزی از سال 87 برای رفع این مشکل با شناسایی ارقام مقاوم و پرمحصول و تولید نهال های مناسب موفق شدند سطح زیر کشت را از 4800 هکتار در سال 72 به حدود 100 هزار هکتار افزایش دهند.
اسماعیلی گفت: سالانه حدود 6 میلیون اصله نهال استاندارد مقاوم به خشکی و سرما و پرمحصول در کشور تولید می شود.
وی پیش بینی کرد سطح زیر کشت باغات زیتون تا پایان سال 94 به 150 هزار هکتار برسد.
تولید دانه های روغنی امسال به 700 هزار تن می رسد
مدیر کل دفتر پنبه و دانه های روغنی وزارت جهاد کشاورزی نیز در گفتگو با خبرنگار واحد مرکزی خبر گفت: امسال سطح زیر کشت دانه های روغنی به 400 هزار هکتار و تولید به 700 هزار تن خواهد رسید.
آقای درگاهی با اشاره به این که پارسال سطح زیر کشت دانه های روغنی 220 هزار هکتار و میزان تولید 376 هزار تن بوده است ، افزود : امسال تولید دانه های روغنی 35 تا 37 درصد افزایش می یابد.
وی گفت: 15 درصد نیاز داخل را تولید می کنیم و 85 درصد بقیه از واردات تأمین می شود.
مدیر کل دفتر پنبه و دانه های روغنی وزارت جهاد کشاورزی، مصرف سرانه روغن را در کشور 17 کیلوگرم اعلام کرد و افزود: در سال های اخیر برنامه های متعددی برای افزایش تولید دانه های روغنی تدوین شده اما به علت های مختلف و کمبود اعتبارات اجرایی نشده است.
درگاهی گفت : در برنامه پنجم توسعه قرار است تا پایان برنامه تا 30 درصد در تولید دانه های روغنی و 27 درصد در تولید کنجاله سویا به خودکفایی برسیم.
وی با اشاره به این که علاوه بر برنامه پنجم توسعه برنامه ای 5 ساله برای خودکفایی در تولید دانه های روغنی در وزارت جهاد کشاورزی تدوین شده است ، افزود: براساس این برنامه چنانچه فقط 500 هزار هکتار از اراضی گندم در تناوب کشت با کلزا قرار گیرد به راحتی به خودکفایی 70 تا 80 درصدی در تولید دانه روغنی خواهیم رسید.
وی افزایش قیمت خرید تضمینی و توافقی را از دیگر محورهای تشویقی برای کشاورزان دانست و گفت: امسال قیمت خرید تضمینی کلزا حدود هزار تومان و قیمت خرید توافقی نیز 1800 تا 2 هزار تومان در هر کیلوگرم است که سبب تشویق کشاورزان به کشت کلزا شده است.
مدیر کل دفتر پنبه و دانه های روغنی وزارت جهاد کشاورزی افزود: امسال به علت افزایش قیمت خرید تضمینی و توافقی دانه روغنی کلزا و کاهش واردات به علت نوسان ارزی سطح زیر کشت کلزا به 125 هزار هکتار و میزان تولید نیز به مرز 250 هزار تن می رسد.
درگاهی درباره میزان تولید دانه روغنی سویا گفت: سطح زیر کشت سویا 70 هزار هکتار است و بیشترین محصول سویا نیز در استان های گلستان ، مازندران و اردبیل تولید می شود.
وی علت پایین بودن سطح زیرکشت سویا را محدودیت شرایط آب و هوایی دانست و افزود: در 2 سال اخیر ارقام جدید و تعادلی را شناسایی و وارد کردیم که با کشت این ارقام سطح زیر کشت سویا تا پایان امسال به 93 هزار هکتار خواهد رسید.
مدیر کل دفتر پنبه و دانه های روغنی وزارت جهاد کشاورزی پیش بینی کرد تولید سویا تا پایان امسال به 217 هزار تن برسد.
درگاهی با بیان این که آفتابگردان و روغن کشی از دانه این محصول در اولویت های بعدی وزارتخانه برای توسعه کشت و برنامه خودکفایی در تولید دانه روغنی قرار دارد ، گفت: سطح زیر کشت آفتابگردان در کشور 27 هزار هکتار و تولید نیز 28 هزار تن است.